Небезпечна руїна. Багатодітна сім'я боїться жити в старому будинку

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чи не пішли в суд - не отримали нову квартиру

Чи не пішли в суд - не отримали нову квартиру. У Копейске багатодітна сім'я змушена жити в аварійному бараку, хоча майже всіх сусідів вже розселили. Подружжя бояться, що не дочекаються переїзду. Вони стверджують: дах, під якою змушені ночувати їхні діти, може обрушитися в будь-який момент, передає кореспондент ДТРК "Південний Урал".

Цю квартиру в бараці Оксана придбала в 2005 році. Каже, грошей на інше житло у її незаможної родини, в якій четверо дітей, не було. Та й будинок тоді був не таким старим.

- Стеля у нас обвисає, руйнується. З кожним роком стає все нижче. Плитка відклеюється. Там і миші бігають.

У сусідки - Наталії - проблеми аналогічні. Її будинок - зовсім не міцність. Піч покрилася глибокими тріщинами, величезні щілини в підлозі, але найбільші побоювання викликає проводка. Через коротких замикань в будинку сталося два сильних пожежі.

"Приходила дівчина з адміністрації житлового відділу міста Копейська. На телефон сфотографувала розбиті квартири. Після нам відписали, що квартири в задовільному стані, печі робочі, вентиляція хороша і проводка справна ", - ділиться Наталя Бєлова, мешканка барака.

У цьому бараці 16 квартир, 13 з них занедбані. Тут часто збираються люди без певного місця проживання. В якому стані знаходиться будівля, прекрасно видно з вулиці. Стіни руйнуються, практично немає даху. Будинок визнали аварійним в 2013 році, і частина мешканців переселили в нові квартири. Чому не всіх, південноуральські "Вести" запитали у начальника відділу житлової політики місцевої адміністрації.

"Дійсно частина громадян, саме три сім'ї, їм було надано благоустроєне приміщення в рамках виконання рішення суду. Це було не одномоментно. Тобто ці громадяни зверталися починаючи з 2009 року, у міру виявлення упорядкованих приміщень їм надавалося ", - коментує Семен Парфілов, начальник відділу житлової політики адміністрації Копейського округу.

В адміністрації обіцяють переселити залишилися мешканців до 2021 року. Ось тільки і Оксана, і Наталя бояться, що старий барак може не простояти до цього часу.

Єгор Брагін, Олександр Зінченко

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online