Найближча до Сонця зірка на знімку, зробленому телескопом Hubble

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

29 жовтня 2013 12:12:13

Найближча до Сонця зірка на знімку, зробленому телескопом Hubble

Проксима Центавра, відкриту поруч з Альфа Центавра, вважають найімовірнішим кандидатом на перше міжзоряний подорож. Це - найближча до Землі система, чотири світлових роки по галактичним мірками - це насправді близько, проте не для того рівня розвитку технологій, на якому ми знаходимося зараз. По крайней мере, якщо ми не хочемо витратити на подорож кілька десятків тисяч років.
Тим часом, можна принаймні робити знімки цієї зоряної системи. Космічний телескоп Hubble (Хаббл) зробив новий знімок червоного карлика, що відноситься до зоряній системі Альфа Центавра - зірки Проксима Центавра. Незважаючи на те, що технічно Проксима - найближча до Землі зірка, її яскравості недостатньо для того, щоб її можна було виявити неозброєним оком, що зовсім не дивно, враховуючи, що її маса становить лише 1/8 маси Сонця. Однак, іноді вона стає яскравішим.
«Проксіма відноситься до зірок, які ми називаємо спалахуючими змінними зірками. Це означає, що конвекційні процеси в ній роблять її схильною до випадкових значних змін яскравості. Світність цієї зірки може збільшуватися в кілька разів, а в звичайному стані її видима зоряна величина дорівнює 11m », - стверджує інформаційний центр Hubble.
Конвекційні процеси не тільки «включають» і «вимикають» зоряне світло, але, з огляду на інші фактори, означають, що зірка знаходиться далеко від кінця власного існування. Вчені «дають» Проксима Центавра ще близько 4 трильйонів років - достатньо часу, щоб спорядити космічний корабель, - головне, щоб терпіння вистачило.
Знімок був зроблений ширококутний і Планетарної камерою 2; сусідні зірки Альфа Центавра А і В не потрапили в поле зору.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online