Браконьєри вбили снігового барса, якого Путін відвідував у 2011 році

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Популяція снігового барса (ірбіса), що мешкає на території Саяно-Шушенского заповідника в Красноярському краї, опинилася на межі знищення

Популяція снігового барса (ірбіса), що мешкає на території Саяно-Шушенского заповідника в Красноярському краї, опинилася на межі знищення. Тут змінилося начальство, яке розформував відділ, який охороняв Ірбіс. В результаті майже всіх унікальних кішок перебили браконьєри, серед зниклих Ірбіс виявився і барс по кличці «Монгол», з яким у 2011 році спілкувався президент Росії Володимир Путін, повідомляє АІС .

За даними видання, осінні обліки 2013 року показали, що з восьми особин, які жили на початку минулого року на території заповідника, залишилися лише три снігових барсів, а весняні обліки 2014 року виявили лише дві особини.

Основною причиною зникнення Ірбіс на території заповідника, на думку фахівців, є петлевий промисел кабарги. У пастки часто потрапляють барси. Але не виключено, що браконьєри виловлювали саме Ірбіс. Раніше петлі з території заповідника прибирали члени міжвідомчої антибраконьєрських групи «Ірбіс», але після зміни керівництва заповідника діяльність групи була згорнута. У підсумку за два роки популяція ірбіса скоротилася вдвічі, а в даний час зменшилася до критичного рівня, відзначають в АІС.

Нагадаємо, в 2011 році Володимир Путін, який займав тоді пост прем'єр-міністра, побував в Хакасії, де познайомився зі сніговим барсом на прізвисько Монгол. Ірбіса спіймали за кілька днів до приїзду глави уряду для лікування від травм, завданих браконьєрської петлею. Після лікування і знайомства з Путіним, Монгола відвезли на місце вилову і випустили на волю, забезпечивши його нашийником з системою ГЛОНАСС.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online