Як відкрити рахунок в банку Великобританії?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Отже, ви хочете відкрити рахунок в британському банку. Перш за все, запитайте, наскільки він вам потрібен. Відкриття рахунку в англійському банку - досить заморочена процедура, але якщо бажання велике, то немає нічого неможливого.

Отже, формально для відкриття банківського рахунку в Великобританії обов'язковими є лише два документи:

- ваше посвідчення особи, або ID, - для громадян Росії це закордонний паспорт;

- і підтвердження адреси проживання, або proof of address, як того вимагає британського законодавства.

І якщо з першим документом проблем не виникає, то отримання другого документа, як правило, стає каменем спотикання для більшості новоприбулих іноземців. Втім, не тільки нерезиденти, а й навіть самі жителі Великобританії іноді стикаються з проблемами отримання нещасливого proof of address, припустимо, в разі переїзду на нове місце.

Які ж документи можуть служити як доказ адреси проживання? Як нього можуть виступати:

- виписка з англійського банку (тут, як то кажуть коментарі зайві, коло замкнулося);

- рахунок за комунальні послуги (Utility bills): рахунки за воду, газ, електрику, або рахунки за користування стаціонарним (але тільки не мобільним !) Телефоном;

- картка голосування (vote card) - знову-таки неактуально для нерезидентів Сполученого Королівства;

- деякі банки, зокрема Barclays, приймають як доказ адреси номер національного страхування (national insurance number). Щоб його отримати, ви повинні звернутися в урядовий центр зайнятості Job Cent re Plus.

- деякі банки (Lloyds, наприклад) можуть прийняти в якості підтвердження адреси проживання та договір про оренду нерухомості (Tenancy agreement) з вашим прізвищем на ньому, але тільки якщо він роздрукований на фірмовому бланку британського агентства по нерухомості.

- студенти можуть пред'явити лист зі школи / університету з підтвердженням адреси проживання студента.

Слід врахувати, що будь-який з вищевказаних документів повинен містити ваше власне ім'я та адресу в Великобританії.

Найпростіше роздобути рахунок за комунальні послуги. Будь ласка, не піддавайтеся спокусі намалювати його в Фотошопі: англійці люблять дзвонити в компанії і особисто перевіряти інформацію. Підробка документів чревата не тільки відмовою у відкритті рахунку, але і більш серйозними звинуваченнями, аж до заборони в'їзду в країну.

Якщо квитанції приходять на ім'я вашого чоловіка або дружини, або ви живете в спільно орендованому житлі, то платник має право звернутися до своєї компанії-постачальника з проханням внести ваше ім'я в виставляються рахунки. Зазвичай компанії йдуть назустріч клієнтам і з готовністю виконують прохання такого роду. Єдиною незручністю в ситуації з рахунками є те, що першого рахунку за воду / електрику, як правило, доводиться чекати не менше 3 місяців з дати в'їзду в нову оселю.

Втім, навіть наявність обох документів, необхідних за законом, не гарантує вам відкриття рахунку в англійському банку. Крім необхідного мінімуму документів, кожен банк Великобританії пред'являє до потенційних клієнтів свої вимоги і фільтри, які часом не озвучуються (але про яких можна здогадатися). Є банки, від яких практично неможливо домогтися відкриття рахунку громадянину Росії, Royal Bank of Scotland в їх числі, і більш лояльні банки, охоче відкривають рахунки практично всім бажаючим. Одним з таких лояльних до нерезидентам банків вважається банк Lloyds TSB: в цьому можна переконатися, просто прийшовши в одне з їх відділень. Такий різношерстої натовпу, я впевнена, ви не побачите ні в жодному іншому банку.

До поточного рахунку в англійському банку безкоштовно додаються чекова книжка і карта Visa. За користування карткою ви також нічого не платите (крім банківських комісій за транзакції). За старою англійською традицією карти висилаються по поштою , Що часом стає причиною неприємних інцидентів з розкриттям конвертів і викрадиваніем карт. Втім, навіть якщо вам не пощастило і ви стали жертвою злодіїв, банк відшкодує вам все понесені втрати. Як правило, банки не надають послугу смс-інформування про транзакції по карті своїм клієнтам, але дають безкоштовний доступ до системи онлайн-банкінгу.

Класти гроші на депозит в англійський банк з метою отримання за ним відсотків навряд чи цікаво для громадян Росії: доходи по внесках надзвичайно низькі і складають не більше 1-2% річних, причому навіть з цієї мізерної суми доходу вам доведеться сплатити податок.

Згодом банк буде надсилати вам щомісячні виписки про стан вашого рахунку поштою (куди ж без неї?), Які можуть в свою чергу служити в якості того самого proof of address. Тому обов'язково зберігайте банківські виписки. Цілком можливо, вони вам знадобляться в імміграційних органах, дитячих садках, школах та інших закладах Великої Британії.

Зняти готівку з картки можна в одному з численних банківських терміналів (ATM). Тут вони також називаються cashpoint. Як правило, якщо ви знімаєте гроші з карти в терміналі того банку, де у вас відкритий рахунок, комісія за зняття не стягується. Але крім банківських терміналів, існує величезна безліч загальних терміналів по безпроцентної видачі кеша на руки (як правило вони мають написи на кшталт "Free cash here", "Free withdrawals" і т.д.). Це означає, що ви сплатите тільки комісію за видачу готівки, якщо така встановлена ​​вашим банком. Якщо ж ваша карта видана російським банком, то досить імовірно, що ця комісія буде відчутна. Так, наприклад, "Сбербанк" стягує за видачу готівки за кордоном близько 100 рублів, незалежно від суми транзакції.

Ми раді запропонувати допомогу у відкритті банківських рахунків як у Великобританії, так і в інших країнах світу, а також допомогу у відкритті компаній на території Великобританії.

Звертайтеся на наш email Звертайтеся на наш email

Якщо вам сподобалася стаття, поділіться нею з друзями:

Які ж документи можуть служити як доказ адреси проживання?
Куди ж без неї?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online