NEWSru.com :: Генсек НАТО: Грузія стане членом альянсу. Македонія теж отримала запрошення

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг привітав на саміті альянсу в Брюсселі президента Грузії Георгія Маргвелашвілі, запевнивши, що союзники повністю підтримують євроатлантичні прагнення Тбілісі
Напередодні глави держав і урядів 29 країн - членів НАТО закликали Росію вивести війська з трьох країн - у тому числі з Грузії, відмовившись від визнання Абхазії і Південної Осетії незалежними державами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг привітав на саміті альянсу в Брюсселі президента Грузії Георгія Маргвелашвілі, запевнивши, що союзники повністю підтримують євроатлантичні прагнення Тбілісі.

"Грузія стане членом НАТО. Це вчора підтвердили керівники країн-союзників. Ми будемо продовжувати працювати з вами над підготовкою до членства", - заявив Столтенберг, Заява якого наводиться на сайті альянсу.

Столтенберг нагадав, що з моменту першого засідання комісії НАТО-Грузія пройшло 10 років. З тих пір Грузія, за його словами, підтвердила, що є надійним другом альянсу, внесла значний внесок в стабільність чорноморського регіону, провела вражаючі реформи.

"Ми активізуємо наше співробітництво. НАТО підтримує територіальну цілісність Грузії в межах її визнаних на міжнародному рівні кордонів, в які входять Абхазія і Південна Осетія ... Відносини між НАТО і Грузією міцніше, ніж будь-коли", - зазначив єврочиновник.

Нагадаємо, напередодні глави держав і урядів 29 країн - членів НАТО закликали Росію вивести війська з трьох країн - у тому числі з Грузії, відмовившись від визнання Абхазії і Південної Осетії незалежними державами. У відповідь на це МЗС РФ назвав НАТО в своєму Twitter "Марним військовим блоком".

Нагадаємо, в кінці травня прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі висловив надію, що його країна зможе стати повноправним членом НАТО до 2021 року . Він нагадав, що саме в 2021 році республіка відзначатиме 100 років з дня радянської окупації, а тому можливість зустріти цю дату в статусі повноцінного члена Північноатлантичного альянсу мала б особливого значення.

НАТО запросила Македонію почати переговори про вступ

Глави держав і урядів 29 країн-членів НАТО запросили Македонію почати переговори про вступ до альянсу. Про це заявив напередодні генсек НАТО Йенс Столтенберг на прес-конференції за підсумками першого дня саміту.

"Ми вітали минулого місяця Угода між Афінами і Скоп'є [про зміну назви країни] і сьогодні ми вирішили запросити Македонію почати переговори про членство [в альянсі] ", - сказав він (цитата по ТАСС).

Столтенберг підкреслив, що Македонія зможе стати 30-м членом НАТО, як тільки угода про зміну назви країни вступить в силу.

"[Македонія] не може стати членом альянсу, якщо не відбудеться зміна назви країни. Так що це порівняно простий вибір. І цей вибір має зробити населення колишньої Югославської Республіки Македонія", - підкреслив генсек НАТО.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online