Зразок довіреності на отримання вантажу

  1. Як скласти зразок довіреності на отримання вантажу
  2. Коли необхідна довіреність на одержання вантажу
  3. Варіанти довіреностей на вантаж
  4. Зразок довіреності на компанію на одержання вантажу
  5. Приклад заповнення довіреності на отримання товару
  6. завантажити бланк

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Довіреність на придбання ТМЦ є документом, що видається фізичною особою або установою, з наданням права на виписку товару в будь-яких установах від імені підприємства видав документ. Крім цього, маючи довіреність, особа може виписати також супровідні документи від відправника, оформити накладні на товар, на його доставку, а також видачу грошових сум за транспортні послуги.

Як скласти зразок довіреності на отримання вантажу

При отриманні товару потрібно виписати відповідні документи (накладні, рахунок на оплату і, можливо договір на поставку вантажу При отриманні товару потрібно виписати відповідні документи (накладні, рахунок на оплату і, можливо договір на поставку вантажу. Таку процедуру мають право оформляти і підписувати довірені представники одержувача. Їх підписи можуть завірятися печатками.

Треба відзначити, що керівники фірм рідко особисто займаються цим процесом. Для цього керівник, як правило, направляє співробітника з врученням йому довіреності, яка підтверджує його повноваження.

(Відео: "Довіреність на отримання товару")

Довіреність на придбання МТЦ повинна містити такі відомості:

  • Назва документа - «ДОВЕРЕННОСТЬ»
  • Дата і місце виписування.
  • Дані про довірителя (хто забезпечує права і обов'язки).
  • Повна інформація про довірену представника.
  • Текст з описом доручення.
  • Підпис довірителя та печатку установи, яка видала документ.

Довіреність не містить фото довіреної працівника, який засвідчує особу, яка отримала повноваження про приймання вантажу. Однак в ній відображаються паспортні зведення. Отже, перед отриманням вантажу, передає установа зобов'язана звірити паспортні дані, написані в бланку, з оригіналом документа. Потім перевірити правильність складання бланка і наявність необхідних підписів і печаток.

Бланку присвоюється порядковий номер і дата реєстрації.

При отриманні довіреності, співробітник ставить підпис в журналі реєстрації про її отриманні. Також, в бланку відображається дата, до якої довіреність дійсна.

У лівому верхньому кутку документа, зазвичай ставиться штамп установи з відображенням його реєстраційних відомостей. Потім, якщо довіреність разова, записуються назва вантажу, одиниця виміру і кількість, яка потрібна отримати.

Перед оформленням накладних документів довіритель зобов'язаний обстежити вантаж. При виявленні зауважень, довіритель має право відмовитися від прийому товару.

Після оформлення документів, довіритель доставляє вантаж на склад своєї установи і передає його згідно з накладною комірникові установи з наданням інформації про виконану роботу керівництву та бухгалтерії установи.

Коли необхідна довіреність на одержання вантажу

Довіреність потрібно в тих ситуаціях, коли довіритель не в змозі особисто прийняти привезений вантаж в автотранспортному установі або в іншій фірмі, яка забезпечує доставку продукції Довіреність потрібно в тих ситуаціях, коли довіритель не в змозі особисто прийняти привезений вантаж в автотранспортному установі або в іншій фірмі, яка забезпечує доставку продукції.

Довіреним представником може бути, як установа, так і фізична особа. Великі компанії видають подібні бланки, зазвичай, на своїх працівників - експедиторів, водіїв і т.д.

Довіреність може бути виписана з правом передоручення, але, при цьому її необхідно нотаріально завіряти. Однак, компанії рідко виписують своїм співробітникам подібні довіреності. Вони зазвичай, практикують замість цього виписування декількох довіреностей різним підлеглим, з різним ступенем повноважень.

Треба відзначити, що для прийому товару не завжди потрібно довіреність. Якщо передача вантажу здійснюється співробітниками установи та є угода на його перевезення, то оформляти довіреність не потрібно, так як договір вважається документом «вищою сили» і вся інформація на вантаж проставлена ​​в угоді. Перевізник в таких обставинах має шляховий лист з супроводжуючими товарно-транспортними документами. Даний порядок відображений в УАТ ч. 1 ст. 8-й і 6-му пункті ППГАТ.

При залученні транспорту з боку, експедитори або інші сторонні працівники здійснюють обмін довіреностями, адже перераховані персони відповідають за збереження товару при транспортуванні, а також за його кількість.

При цьому, всі учасники угоди зацікавлені, щоб товар був переданий в договірні терміни і без якісних втрат.

Можна привести важливий правовий момент у відносинах сторін угоди. Наприклад, при появі спірних ситуацій, судових тяжб, факт передачі товару уповноваженим працівникам зобов'язана доводити транспортний установа. Тому, передача товару фіксується в накладній, а її без довіреності видавати не можна. Тобто, без присутності довіреності на продукцію, відправник не видасть товар, а якщо і видасть, то при спірних питаннях, факт його передачі вантажоодержувачу довести буде неможливо.

При оформленні довіреності, потрібно дотримуватися таких правил:

  • Уніфікованого бланка щодо заповнення довіреності на прийняття МТЦ немає. Установи мають право самостійно затверджувати зразок або заповнювати бланк просто в діловому стилі.
  • При заповненні бланка, необхідно дотримуватися загальноприйнятих правил, встановлених для складання службових ділових документів.
  • Довіреність можна заповнити, як на фірмовому бланку установи, так і на звичайному аркуші А4. Заповнювати документ можна, або вручну, або, враховуючи сучасне комп'ютерне розвиток, роздрукувати на принтері. Головною обставиною має бути, наявність на бланку особистого підпису довірителя.
  • У текстовій частині бланка відображається основна інформація про довірителя, докладні дані про довірену співробітника, а також набір доручень, покладених на довіреної працівника.

Довіреність може бути:

  1. Генеральною (власник такого документа має необмежені права).
  2. Спеціальної (зазначено період дії)
  3. Разової (для виконання одного доручення).

У бланку обов'язково відображаються терміни його дійсності. При відсутності написаного терміну дійсності довіреності, бланк має юридичну силу протягом року з дати підписання.

Виписується доручення або секретарем, або юристом установи, які після заповнення документа передають його на підпис начальнику. Довіреність краще завірити печаткою, хоча з 2016 року юр. особи можуть не застосовувати в своїй роботі печатки та штампи. Проте, багато фірм і раніше хочуть бачити на бланку відбиток печатки.

Варіанти довіреностей на вантаж

Під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт і транспортуванні використовуються різні форми довіреностей Під час виконання вантажно-розвантажувальних робіт і транспортуванні використовуються різні форми довіреностей. Особливо це виражається, коли здійснюються перевезення не прямо від відправника до одержувача, а коли в ланцюжку відправка - отримання, оголошуються посередники, які беруть участь в даному процесі.

Якщо в спочатку виписаному документі на прийом товару записаний тільки посередник (вантажовідправник), і окремого перевізника не передбачено, то при його появі довіреність потрібно переписати, додаючи в бланк, що змінилися. В іншому варіанті стороння автотранспортна фірма не буде мати право на транспортування вантажу і відповідати за цілісність МТЦ.

Як довіреності на прийом вантажу, наприклад, може бути «Експедиторська розписка» і Доручення експедитору. Ці документи забезпечують експедитору розпоряджатися продукцією в дорозі на законній підставі, до передачі МТЦ вантажоодержувачу. Відомості одержувача товару необхідно відображати в Дорученні.

Перелік доручень та інших супровідних матеріалів, що застосовуються в діяльності експедиторів, відображений в Наказі Міністерства транспорту РФ «Про затвердження Порядку ... експедиторських документів».

Працівник, що володіє довіреністю на прийом товару, має право вимагати від вантажовідправника потрібні відомості про товар, який необхідно перевезти, і виписати на нього накладну. Довірений співробітник може також здійснювати оплату за виконані послуги з доставки вантажу, що також необхідно документально відображати. Однак, якщо такі повноваження розподілені між різними особами, довіреності оформляються окремо на транспортування і на виконання грошових виплат.

При взаємних перевезеннях вантажу між вантажоодержувачем та вантажовідправником може використовуватися довіреність зразка: М-2 і М-2а, прийнятої Держкомстатом РФ 30.10.1997 року. Номер такого «зустрічного» бланка може відображатися в рахунку, договорах і в інших документах, що обумовлюють умови угоди.

Зразок довіреності на компанію на одержання вантажу

Довіреність на прийом ТМЦ можна видати будь-якому працівнику компанії Довіреність на прийом ТМЦ можна видати будь-якому працівнику компанії. Звичайно, довіреність можна виписати і сторонній людині, однак при такому обставині у контролюючих органів можуть з'явитися питання, чому ця людина представляє інтереси фірми безоплатно. Факт відсутності трудової угоди при одночасному виконанні діяльності в інтересах фірми, контролюючими органами буде трактуватися, як робота з виплатою зарплати в конверті.

Довіреність, виписується компанією, може заповнюватися вручну або друкуватися на принтері, що не є принциповим для фірми. Важливо інше - підпис голови компанії, передає свої повноваження працівникові, є невід'ємним елементом виписується бланка. Без цього підпису, а також печатки установи довіреність буде не дійсною.

Довіреності, що видаються компанією співробітникам, повинні реєструватися в журналі. Форма журналу реєстрації - довільна, проте в ньому повинні бути відображені відомості:

  • П.І.Б. і посада підлеглих, яким видавалися довіреності.
  • Дата видачі.
  • Термін дійсності документа.
  • Мета видачі бланка.

Для прийому ТМЦ компанією може використовуватися прийнята законодавством типова уніфікована форма № М-2.

Приклад заповнення довіреності на отримання товару

Представляти інтереси фірми, діючи без додаткових документів на снованіі статуту, має право генеральний директор. У великих установах глава компанії відповідає за все, що відбувається в його установі, проте він не в змозі фізично прінмаем участь у всіх сферах виробництва. Тому керівники фірм, в таких випадках, делегують свої повноваження підлеглим, виписуючи їм довіреність на отримання, наприклад, ТМЦ.


завантажити бланк

Завантажити бланк в форматі (doc)
Завантажити бланк в форматі (xls)

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online