Як оформити довіреність на одержання вантажу - зразок?

  1. Довіреність на отримання вантажу в транспортній компанії
  2. Бланк довіреності на отримання вантажу в транспортній компанії ПЕК

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Довіреність на отримання вантажу - обов'язковий документ, якщо отримувати вантаж в транспортній компанії планується через довірену особу. У нашій статті ми розповімо, яку довіреність слід пред'являти транспортної компанії і як правильно її оформити. Довіреність на отримання вантажу - обов'язковий документ, якщо отримувати вантаж в транспортній компанії планується через довірену особу

фото:

Довіреність на отримання вантажу в транспортній компанії

Бланк довіреності на отримання вантажу в транспортній компанії ПЕК

Довіреність на отримання вантажу в транспортній компанії

Загальні положення про оформлення довіреностей, незалежно від того, для отримання яких видів товарів планується їх видача, містяться в ст. 185-186 ГК РФ.

Пред'явити довіреність на одержання вантажу необхідно у випадках, якщо товар буде забирати уповноважена особа від підприємства або фізичної особи.

В обох випадках немає необхідності завіряти доручення у нотаріуса.

Довіреність на отримання вантажу від імені фізичної особи складається в довільній рукописній формі за підписом довірителя.

Від імені підприємства довіреність на одержання вантажу можна скласти як у вільній формі на бланку фірми, так і за уніфікованими формами М2, М2А. Довіреність має право підписати керівник або інша особа, яка має повноваження представляти інтереси організації згідно її установчих документів (п. 5 ст. 185 ЦК України, визначення Московського міського суду від 16.12.2015 № 4г-13419/2015).

Бланк довіреності на отримання вантажу в транспортній компанії ПЕК

Зразок довіреності на отримання вантажу для транспортної компанії (наприклад, «ПЕК») зазвичай розробляється експедиційної компанією. Однак це не означає, що не можна пред'явити для отримання вантажу довіреність за формою М2 або у вільній формі, включивши в неї необхідні дані. Зразок такого доручення повинен містити:

  1. Дату і місце складання (п. 1 ст. 186 ЦК України). Без вказівки цих відомостей документ можна буде визнати нікчемним (апеляційне визначення Володимирського обласного суду від 21.01.2014 по справі № 33-112 / 2014 (33-4462 / 2013).
  2. Для фізичних осіб обов'язково вказати паспортні дані та адресу проживання. Юридичні особи наводять свої повні банківські реквізити і відомості про особу, яка уповноважена видавати довіреність на одержання вантажу.
  3. Відомості про вантаж, який необхідно отримати, із зазначенням одиниць виміру і кількості.
  4. Термін. При його відсутності мається на увазі, що документ діє протягом 1 року (п. 1 ст. 186 ЦК України).

Завантажити зразок документа можна тут: ПЕК довіреність на одержання вантажу .

Пред'явлення довіреності на отримання вантажу обов'язково при отриманні товару як від підприємства, так і від імені фізичної особи. Її зразок можна скачати на сайті фірми-експедитора або скласти самостійно, включивши в неї необхідні відомості і реквізити.

Автор: RusЮріст

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online