Возз'єднання сім'ї. Комплекс послуг по імміграції в США

  1. Переваги імміграції в США через возз'єднання сім'ї
  2. Умови для імміграції до Сполучених штатів через возз'єднання сім'ї
  3. Хто має право подати петицію на возз'єднання сім'ї?
  4. Поняття близького родича і члена сім'ї в міграційному законодавстві Сполучених штатів
  5. Особливості та етапи імміграції в США через возз'єднання сім'ї
  6. Особливості порядку в'їзду через возз'єднання сім'ї: категорії і черговість
  7. Етапи імміграційного процесу через возз'єднання сім'ї
  8. Часто задавані питання:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У прагненні переселитися на заповітний континент кожна розумна людина перебирає можливі для себе способи і зупиняється на оптимальному

У прагненні переселитися на заповітний континент кожна розумна людина перебирає можливі для себе способи і зупиняється на оптимальному. Їм в ряді випадків виявляється імміграція через возз'єднання сім'ї. До моменту прийняття рішення, а ще краще, перед попередньою консультацією з адвокатом, має сенс максимально глибоко розібратися, про що йде мова в кожному випадку, чи підходить він конкретно вам хоча б в загальних рисах. Тут ми якраз опишемо один з методів.

З назви зрозуміло, що цей метод доступний в тому випадку, якщо у вас вже є родич, який живе на правах постійного жителя або громадянина США в одному з штатів. У чому ж переваги такого способу?

Переваги імміграції в США через возз'єднання сім'ї

Умови для імміграції до Сполучених штатів через возз'єднання сім'ї

Умови для імміграції до Сполучених штатів через возз'єднання сім'ї

Дізнавшись про привабливість даного способу переселення, ряд людей з радістю потирають руки з думками про швидке вирішення питання, згадавши про двоюрідного дідуся, який поїхав в Америку з першою хвилею мігрантів з СРСР. А молода сімейна пара будує плани про те, як народити дитину в США, розраховуючи разом з американським свідоцтвом про народження малюка отримати право безперешкодного в'їзду в Америку. На перший погляд вам здасться це елементарним, однак за видимою простотою ховається багато підводних каменів. Розберемося, хто ж скориставшись родинними зв'язками, наділений правом переїхати в Америку.

Хто має право подати петицію на возз'єднання сім'ї?

1. Прохання про возз'єднання подає не той, хто в'їжджає, а дієздатний громадянин, який законно проживає в Америці. Саме він повинен виступити ініціатором, заявляючи, що близькі бажають до нього приєднатися. Дієздатність за законом настає після досягнення 21 року. Отже, якщо дитина з'явилася на світ на американській території і виявив бажання, щоб батьки отримали заступництво Сполучених штатів, то для отримання права виступити заявником для батьків доведеться дочекатися 21 дня народження. 2. Заявник зобов'язаний сам мати законні підстави для проживання в Штатах. Право на подачу прохання має або громадянин, чи власник Грін-карти (Свідоцтва постійного законного резидента США). У випадку з Грін-картою знаходимо обмеження, про які поговоримо нижче. 3. Клопотання подається виключно близьким родичем або членом сім'ї. Внучатий племінник до близьких родичів не відноситься. 4. Заявник бере на себе юридичну і фінансову відповідальність за рідних, чий в'їзд до Америки він ініціює, і зобов'язаний довести власну фінансову незалежність. Таким доказом визнається копія декларації про сплату податків з доходів, свідоцтво про право власності на рухоме або нерухоме майно тощо Річний дохід прохача повинен бути вище встановленого рівня, що дозволяє утримувати запрошує рідню.

Поняття близького родича і члена сім'ї в міграційному законодавстві Сполучених штатів

Поняття близького родича і члена сім'ї в міграційному законодавстві Сполучених штатів

Чи не володіє громадянством постійний резидент США, має право возз'єднатися виключно з членами сім'ї. Американський повнолітній громадянин може подати петицію на возз'єднання з будь-яким родичем з наведених нижче трьох списків. Існує також і наступний нюанс: разом з близькими, на яких подається петиція про возз'єднання сім'ї, мають право в'їхати на американську територію і члени їх сім'ї. Якщо петиція подається на повнолітніх дітей або братів і сестер, з ними можуть в'їхати їх подружжя, а також незаміжні / неодружені неповнолітні діти.

Законодавство Сполучених штатів з точки зору права на возз'єднання сім'ї найближчими родичами визнає:

  • батька і матір дієздатного американського громадянина,
  • чоловіка або дружину,
  • які не перебувають у шлюбі неповнолітніх дітей.

Членами сім'ї юридично визначаються:

  • чоловік або дружина,
  • які не перебувають у шлюбі діти до 21 років.

Родичами американського громадянина, що володіють правом на возз'єднання сім'ї, також розглядаються:

  • складаються або не перебувають у шлюбі діти, не залежно від віку,
  • сестри і брати.

Очевидно, що двоюрідний дідусь не допоможе зовсім в прагненні стати жителем звітного континенту. Народження там дитину, якщо та допоможе, то тільки до того часу, коли батьки можуть і передумати: за більш ніж два десятиліття багато води витече. Хоча це не привід для розчарування: якщо досить активні, є багато інших методів реалізувати мрію про щоденному ранковому кави з видом на Гудзонов Пролив або Міст Золоті Ворота в Сан-Франциско. Можна стати висококласним затребуваним фахівцем або інвестувати в економіку одного зі штатів. Детальну консультацію про це із задоволенням надасть вам імміграційний адвокат.



Особливості та етапи імміграції в США через возз'єднання сім'ї

Особливості та етапи імміграції в США через возз'єднання сім'ї

Американське законодавство чітко структурує випадки імміграції через возз'єднання сім'ї і регламентує процедуру по кожному з випадків. Виділяють 4 категорії чергових випадків возз'єднання сім'ї і одну позачергову. Кожна з категорій має свою черговість отримання візи і розмір виділеної квоти. Періоди очікування по кожній з категорій рухливі й залежать від кількості поданих заявок, а значить, від розміру черги. Кожен випадок вимагає підготовки специфічного пакету документів для подачі прохання.

Слід також зазначити, що законодавство в Сполучених Штатах є складною системою загальних положень, кожне з яких має цілий перелік застережень і поправок, які відсилають до зовсім іншого пункту законодавства. Наприклад, ви є дружиною власника Грін-карти. За всіма ознаками очікується, що прохання вашого чоловіка щодо вас віднесуть до категорії F2 (див. Таблицю нижче). Однак тут є застереження. Якщо ви вже були одружені, коли ваш чоловік отримав Грін-карту, а способом отримання був виграш в лотерею, наприклад, тоді ви володієте перевагою для в'їзду в якості дружини, наступного за чоловіком. Даний випадок є позачерговим і не відноситься ні до якої з категорій, перерахованих нижче. Одним словом, навіть якщо за всіма загальними ознаками вашу ситуацію можна віднести до певної групи, настійно рекомендується проконсультуватися з адвокатом . Можливо, з огляду на нюанси, вона буде зарахована до зовсім іншої категорії. Якщо цю рекомендацію дотримати, імміграційний процес прискориться. Якщо її проігнорувати, в'їзд в країну відкладеться або стане неможливим.


Особливості порядку в'їзду через возз'єднання сім'ї: категорії і черговість

Найближчі родичі
(IR - 0 категорія)

громадянин США

батьки
Чоловік або дружина
Вдова або вдівець
Неповнолітні (до 21 років) незаміжні / неодружені діти, включаючи прийомних

Не обмежений

Позачергово

I сімейна преференція
(F1 - 1 категорія)

громадянин США

Повнолітні (старше 21 років), які не перебувають у шлюбі, діти
Малолітні онуки, які в'їжджають разом з дітьми

23 400 віз на рік, а також невикористані візи F4

Від 1 до 5 років

II сімейна преференція
(F2 - 2 категорія)

резидент США

подружжя,
малолітні діти
Які не перебувають у шлюбі діти старше 21 років

114 200 віз на рік, з них 77% для подружжя та неповнолітніх дітей і 23% для дітей до 21 років, які не перебувають у шлюбі

Близько 1 року для подружжя та неповнолітніх дітей, 3-4 роки для дітей старше 21 років

III сімейна преференція
(F3 - 3 категорія)

громадянин США

Одружені діти, їхні дружини і малолітні діти

23 400 віз на рік і не видані F1 і F2

Близько 9 років

IV сімейна преференція
(F4 - 4 категорія)

громадянин США

Брати і сестри, їхні чоловіки і малолітні діти

65 000 віз

7-10 років

Всі вищеназвані категорії мають свої особливості і послідовність дій, що робляться, власний пакет документів. Помилка на кожному з етапів призводить до збільшення термінів або зовсім до неможливості імміграції обраним способом. Рекомендується вдаватися до послуг грамотних імміграційних адвокатів. Однак виділимо загальні етапи процедури.

Етапи імміграційного процесу через возз'єднання сім'ї

Підготовка документів і заповнення форм

Тримач Грін-карти або громадянин США заповнює форму I-130. Така форма обов'язкова до заповнення для кожної персони, чия імміграція в США ініціюється. До неї прикріплюються докази спорідненості і власного громадянства або права на ПМЖ, а також підтвердження фінансової незалежності, необхідної і достатньої для фінансування в'їзду та покриття витрат родичів для життя в Америці.

Крім безпосередньо петиції на возз'єднання сім'ї, одночасно заповнюється форма на отримання статусу резидента і форма на отримання дозволу на роботу. До кожної додається окремий пакет документів

До кожної додається окремий пакет документів

подача петицій

Після подачі заявки в американську Міграційної служби, громадянин отримає повідомлення про її прийняття до розгляду. Однак це не тягне за собою неодмінний позитивну відповідь. Якщо при розгляді з'ясується, що прохання оформлено некоректно, не вистачає деяких доказів або вони недостатні, заявку відхилять або запросять додаткові підтвердження. Це збільшує терміни отримання візи. У разі відхилення заявки, наступна спроба робиться лише через 6 місяців після відмови.

Очікування відповіді Міграційної служби США

Очікування відповіді займає мінімум кілька місяців, максимум 10 років і більше. На терміни впливає категорія випадку. Чим ближче спорідненість, тим швидше розглянуть заявку. Крім того, велика кількість заявок також подовжує чергу, а значить, і період очікування.

Відповідь Міграційної служби США

Відповіддю на петицію вважається видача квоти на право бути резидентом або відхилення заявки.

Отримання імміграційної візи

У разі позитивної відповіді на прохання, родича заявника, як правило, запрошують на інтерв'ю в найближче консульство США. Якщо документи оформлені правильно, віза родича дозволяє працювати.

Отримання Грін-карти

Ця послідовність дотримується не у всіх ситуаціях. Наприклад, коли родич вже знаходиться в Америці чи отримав схвалення петиції і дозвіл на роботу, після відповіді від служби міграції, він подає прохання на видачу Грін-карти, а через деякий час, подає прохання на отримання Громадянства США.

Наприклад, коли родич вже знаходиться в Америці чи отримав схвалення петиції і дозвіл на роботу, після відповіді від служби міграції, він подає прохання на видачу Грін-карти, а через деякий час, подає прохання на отримання Громадянства США

Крім описаних загальних випадків, виділяють також і специфічні випадки: віза нареченого або нареченої, возз'єднання з літнім або недієздатним чоловіком, з неповнолітньою дитиною, з народженим на американській території дитиною іноземного дипломата, імміграція вдови або вдівця американського громадянина. У зв'язку з тим, що ці випадки мають специфічні особливості в процедурі і необхідних документах, тут ми не будемо на них зупинятися.

Часто задавані питання:

  • Чи обов'язково перебувати в США, або процес може бути ініційований за межами країни Чи обов'язково перебувати в США, або процес може бути ініційований за межами країни? Як швидше?

    Родичі, щодо яких подається заявка в'їзді в США, зазвичай знаходяться за межами країни на момент подачі. Однак в тому випадку, якщо ці родичі в'їхали на територію США іншим законним способом, ними подається заявка на отримання Грін-карти. Громадянин США, який заявляє про возз'єднання сім'ї, паралельно з цим відправляє форму з підтвердженням родинних стосунків. До неї додається форма фінансової підтримки, що підтверджує юридичну відповідальність за матеріальне забезпечення родичів. Процедура дає можливість отримати Грін-карту родичам громадянина, не чекаючи отримання візи.

    У виняткових випадках допустима подача прохання громадянином або постійним резидентом США з-за кордону. У зв'язку зі складністю і специфічністю такого випадку, рекомендуємо з цих питань консультуватися з адвокатом.

  • У кого більше шансів - у дітей або батьків - іммігрувати в США через возз'єднання сім'ї У кого більше шансів - у дітей або батьків - іммігрувати в США через возз'єднання сім'ї?

    Якщо ви є найближчим родичем (див. Вище визначення цього юридичного поняття) дієздатного громадянина США, у вас максимальні шанси отримати заповітну Грін-карту. Заявки категорії IR наділені пріоритетом в розгляді, квота за кількістю виданих віз в рік на них не встановлюється. Неповнолітні не перебувають у шлюбі діти, дружини і батьки мають однаковий позачергової пріоритет. Одружені діти до 21 року і повнолітні неодружені діти ставляться до двох різним категоріям. Терміни прийняття рішення по їх в'їзду будуть різні.

    У разі, якщо мова йде про держателя Грін-карти, батьки не можуть за ним послідувати, так само як і повнолітні діти.

  • Які найбільш часті причини відмови в задоволенні прохання про возз'єднання сім'ї Які найбільш часті причини відмови в задоволенні прохання про возз'єднання сім'ї?

    Міграційна служба США має право прийняти рішення відхилити клопотання без пояснення причин. Разом з цим, практика виявляє наступні найбільш часто зустрічаються причини відхилення прохання:

    • невірно обрана форма,
    • неточності заповнення форми,
    • недостовірні відомості,
    • неподання підтвердних документів або ставлять під сумнів їх достовірність помилки в документах,
    • недотримання процедури, правил і термінів подачі заявки.
  • Що впливає на терміни очікування після подачі петиції про возз'єднання сім'ї Що впливає на терміни очікування після подачі петиції про возз'єднання сім'ї?

    На терміни впливає те, до якої категорії черговості відноситься родич, який поточний розмір квоти в цій черзі і скільки заявок вже подано в межах цієї категорії. Так, дружина постійного резидента США, потрапляє в другу категорію. Дружину включають в чергу F2 і привласнюють порядковий номер черги. У цій категорії видається 114 200 віз на рік, з них 87 934 відводиться подружжю і малолітнім дітям. Якщо заявок в черзі менше, ніж розмір квоти, то є шанси отримати запрошення в посольство на отримання імміграційної візи протягом року. Якщо більше, то чергу переходить на наступний рік і так далі. Однак, в ряді випадків є шанс скористатися позачерговим правом отримання імміграційної візи, будучи дружиною власника Грін-карти. Про такі випадки консультацію дасть імміграційний адвокат.


Звернувшись в компанію American Corporate Services, Ви отримаєте вичерпну консультацію з питань імміграції в США. Практикуючі адвокати проаналізують ваш конкретний випадок і допоможуть вибрати найбільш підходящий спосіб імміграції, спланувати хід дій, що дозволяє отримати довгоочікуване американське громадянство в мінімально можливі терміни. Буде надана всебічна підтримка в підготовці пакету документів та заповненні необхідних форм в кожному окремому випадку. Крім того, пропонується послуга експертизи пакету документів, підготовленого самим клієнтом або стороннім адвокатом.

У чому ж переваги такого способу?
Хто має право подати петицію на возз'єднання сім'ї?
Як швидше?
У кого більше шансів - у дітей або батьків - іммігрувати в США через возз'єднання сім'ї?
Які найбільш часті причини відмови в задоволенні прохання про возз'єднання сім'ї?
Що впливає на терміни очікування після подачі петиції про возз'єднання сім'ї?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online