Технологічне приєднання до електричних мереж

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як підключити електрику до будинку, дачі або ділянці (як приєднатися до електромереж) або «електрику онлайн».

Всі ті, хто вирішив побудувати приватний житловий будинок в місті або на дачі стикаються з проблемою підключення новозбудованого будинку до електромереж. Практично всі власники будинків стикалися з цією проблемою: незрозуміло куди бігти і що необхідно робити, скільки коштує електрику, а також хто його підключає.

У цій статті ми пропонуємо інструкцію з підключення до електромереж новозбудованого житлового будинку та підключення електроенергії.

Отже, які ж дії необхідно виконати власнику будинку або дачі, для того, щоб здійснити підключення електроенергії до будинку.

Спочатку пропонуємо розглянути питання підключення до електромереж приватного житлового будинку, власник якого не є членом садівничого некомерційного товариства (СНТ або ДНТ).

1. Вам необхідно звернутися в мережеву організацію (організації якої належать лінії електропередач), електричні мережі якої знаходяться на найменшій відстані від кордонів вашої ділянки.

2. У цю мережеву організацію необхідно подати перелік документів:

  • план розташування ваших енергоприймаючу пристроїв (проект схеми електропостачання - можна замовити в будь-якій організації найпростіший і недорогий проект). Варто зазначити, що не всі мережеві організації вимагають надати проект електропостачання, тому необхідність його складання необхідно уточнювати при подачі заявки на технологічне приєднання;
  • копії документів, які підтверджують право власності на будинок і ділянку;
  • довіреність на представника, якщо заявка на приєднання до електромереж подається представником.

Вимоги з боку мережевої організації про надання будь-яких інших документів - незаконно.

3. Після цього мережева організація видасть технічні умови, які необхідно виконати споживачеві в межах його ділянки. Термін дії технічних умов для заявника не може бути менше 2 років.

4. На своїй ділянці споживач виконує передбачені технічними умовами роботи самостійно. Всі роботи до ділянки споживача (споруда лінії електропередач і т.д.) виконує мережева організація !!!

5. Після виконання споживачем і мережевий організацією технічних умов, представники мережевої організації проводять огляд і фактичне підключення до електромережі.

6. Вартість технологічного приєднання (розмір плати за технологічне приєднання). У разі, якщо відстань від меж ділянки споживача до найближчих електричних мереж мережевої організації становить менше 300 м. Для міста і менш 500 м. Для села, то вартість підключення електрики до будинку (ціна підключення до електромереж) не може становити вище 550 рублів за 15 кВт приєднується потужності - або не більше 550 рублів за приєднання. (Розрахувати потужність можна використовую дані про споживання електроприладів, яка розміщена на сторінках порталу). У разі, якщо відстань більше зазначеного, то тоді вартість підключення до електромереж розраховується на підставі тарифу, який встановлюється місцевим органом виконавчої влади в галузі державного регулювання тарифів (Регіональна служба по тарифах або Регіональна енергетична комісія).

7. Термін приєднання до електромереж не повинен перевищувати:

  • 6 місяців, якщо електричні мережі мережевої організації знаходяться далі 300 м. Від межі ділянки заявника (для міста) або 500 м. Для села
  • 1 року, якщо електричні мережі мережевої організації знаходяться далі зазначеного вище відстані.

8. Після закінчення процедури технологічного приєднання (приєднання до електромереж) мережевий організацією оформляються і передаються споживачеві акт розмежування балансової належності сторін і експлуатаційної відповідальності сторін і акт про технологічний приєднання. Всі ці документи видаються безкоштовно.

Тепер пропонуємо розглянути випадок, коли необхідно підключити на дачі електрику.

Якщо Ви є членом садівничого некомерційного товариства і членами садівничого товариства на загальних зборах прийнято рішення, що члени СНТ виявляє бажання, щоб в СНТ існувало «дачне електрику», тобто приймають рішення про підключення СНТ до електрики, то тоді уповноважений представник від СНТ в інтересах членів СНТ здійснює такі дії:

1. Подає наступні документи на технологічне приєднання до електромереж на адресу мережевої компанії:

  • заявку на приєднання до електромереж;
  • план - схему розташування енергоприймаючу пристроїв членів СНТ
  • копії документів, які підтверджують право власності на будинки і ділянки членів СНТ;
  • копію рішення загальних зборів членів СНТ про прийняте рішення укласти з мережевою організацією договір про технологічний приєднання;
  • копія статуту СНТ.

2. Після цього мережева організація видасть протягом 30 днів проект договору технологічного приєднання технічні умови, які необхідно виконати споживачеві в межах його ділянки. Термін дії технічних умов для заявника не може бути менше 2 років.

3. Якщо всі умови договору про технологічний приєднання відповідають нормам чинного законодавства, то голова СНТ протягом 30 днів підписує його і одні екземпляр повертає на адресу мережевої організації. Якщо норми договори не відповідає - то необхідно направити мотивовану відмову від його підписання на адресу мережевої організації, мережева організація протягом 5 днів зобов'язана усунути зауваження.

4. Після підписання договору, СНТ здійснює виконання технічних умов (будівля за рахунок членів СНТ на своїй території ліній електропередач, трансформаторної підстанції і т.д.), а мережева компанія організовує виконання до кордонів СНТ.

5. Скільки коштує підключити електрику для СНТ. Тариф на технологічне приєднання для СНТ становить не більше 550 рублів за приєднання однієї ділянки, за умови, що кожному члену необхідно приєднати не більше 15 кВт. Однак для кожного члена СНТ вартість підключення до електромереж буде збільшена на величину витрат на будівництво лінії електропередачі всередині СНТ (мережева компанія її будувати не зобов'язана).

6. Термін технологічного приєднання повинен складати не більше:

  • 6 місяців, якщо сумарна приєднується потужність всіх членів СНТ не більше 100 кВт і відстань від кордонів СНТ до об'єктів мережевої організації не перевищує 300 м. Для міста і 500 м. Для сільської місцевості;
  • не більше 1 року, в разі якщо не дотримуються вищевказані умови і сумарна приєднується потужність не перевищує 750 кВа;
  • не більше 2 років, якщо сумарна приєднується потужність перевищує 750 кВа. В цьому випадку інвестиційною програмою мережевої організації можуть бути передбачені інші строки виконання технологічного приєднання, але не більше 4 років.

7. Після закінчення процедури технологічного приєднання (приєднання до електромереж) мережевий організацією оформляються і передаються споживачеві акт розмежування балансової належності сторін і експлуатаційної відповідальності сторін і акт про технологічний приєднання. Всі ці документи видаються безкоштовно.

Після цього всі заходи з технологічного приєднання виконані, і СНТ необхідно укласти з гарантує постачальником договір енергопостачання. Детально про процедуру укладення договору енергопостачання можна дізнатися в розділі Укладення договору енергопостачання

Подивіться як можна підключитися до електрики всього за 550 рублів : покрокова інструкція

Важливо!
У разі, якщо членами СНТ на загальних зборах членів СНТ не прийнято рішення про приєднання до електромереж дач або між членами СНТ не може бути досягнутий компроміс з питань підключення та вартості споруди лінії електропередач всередині СНТ, то тоді власник дачі може підключити на дачі електрику самостійно. У цьому випадку йому необхідно діяти відповідно до порядку, описаним вище, як для випадків підключення електроенергії до будинку.

Отже, в цій статті наведено перелік необхідних діях, а також інформація про плату за електрику, способах підключення до електрики для споживачів, які хочуть приєднати до електрики будинок, дачу, ділянку, тобто провести заходи, які деякі не зовсім коректно називають «підключення до електроенергії» або «установка електрики».
Отже, в цій статті наведено перелік необхідних діях, а також інформація про плату за електрику, способах підключення до електрики для споживачів, які хочуть приєднати до електрики будинок, дачу, ділянку, тобто  провести заходи, які деякі не зовсім коректно називають «підключення до електроенергії» або «установка електрики»

Як здійснити технологічне приєднання до електромереж МОЕСК

Позитивний факт: для жителів Москви і Московської області процедура підключення до електромереж стала значно простіше, ніж, скажімо 10-15 років тому. Які позитивні зміни відбулися і як підключити до електрики свій будинок, ділянка або магазин і піде мова в цій статті.

Адміністратор 02.06.2017

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online