Договір завдатку за автомобіль

  1. Як правильно оформити завдаток за автомобіль
  2. Якщо договір про продаж не полягає
  3. Як складається попередній договір

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сам по собі договір завдатку за автомобіль з юридичної точки зору існувати не може. Звичайно, ніщо не заважає укласти такий договір, але якщо виникнуть проблеми і доведеться звертатися до суду, то за таким договором можна отримати назад тільки сплачені гроші і то за умови, що є розписка. Сам по собі договір завдатку за автомобіль з юридичної точки зору існувати не може

Договір завдатку за автомобіль не має тих наслідків (з юридичної точки зору), які маються на увазі при передачі грошей в забезпечення договору про продаж. Оформлення документів повинно здійснюватися тільки на підставі закону. А що ж він говорить?

Як правильно оформити завдаток за автомобіль

Завдаток повинен передаватися тільки під розписку і при оформленні попереднього договору про продаж. Причому в договорі має бути зазначено, яка саме сума передається і що ця сума - завдаток, а не аванс, так як юридичні наслідки передачі авансу відрізняються від завдатку.

Звичайно, оформлення самого попереднього договору логічно доручити досвідченому юристу, який врахує не лише вимоги закону, а й ваші особисті інтереси. Наприклад, можна встановити розмір неустойки за відмову від виконання договору тощо.

Угода про завдаток оформляється письмово. Закон не зобов'язує сторони нотаріально засвідчувати цей факт, тобто покупець і продавець можуть укласти попередній договір самостійно і оформити розпискою передачу грошей.

Якщо договір про продаж не полягає

Існує кілька наслідків для сторін, якщо все-таки договір про продаж так і не був укладений. Вони залежать від того, з чиєї ініціативи не відбулася угода:

  1. Якщо відмовився від укладення договору покупець, то завдаток за автомобіль залишається у продавця;
  2. Якщо продавець не виконує зобов'язання, то він зобов'язаний повернути завдаток у подвійному розмірі.

Крім цього, винна сторона повинна відшкодувати контрагенту понесені збитки і виплатити неустойку, якщо вона передбачена умовами договору .

Як складається попередній договір

У попередньому договорі має бути зазначено, який саме автомобіль буде предметом договору про продаж, необхідно детально описати його (держ. Номер, марка, модель, колір, вин та ін.). Далі вказується ціна транспортного засобу і строк здійснення основної угоди.

Крім цього потрібно внести паспортні дані сторін, які потрібно особисто звірити з документом, що посвідчує особу. Якщо згодом виявиться, що в попередньому договорі вказані вигадані дані, то отримати назад завдаток буде дуже проблематично, так як позов до неіснуючого особі подати неможливо, точніше подати можна, а ось отримати гроші - немає.

У зв'язку з тим, що багато людей купують автомобілі в кредит, в договорі обов'язково вказати, даний транспортний засіб є власністю продавця і не перебуває в заставі, а також вільно від домагань інших осіб (наприклад, на машину накладений арешт при розгляді справи про поділ майна подружжя та ін.).

Якщо ви хочете максимально убезпечити себе у фінансовому відношенні, то звернення до юриста - єдиний вихід, так як переконати людину нескладно, а ось запитати юриста не вдасться.

А що ж він говорить?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online