Топ-10 речей, які потрібно зробити в Ризі. Ідеї ​​для туру вихідного дня

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поїздкою в Ригу не можна здивувати. Ні себе, ні друзів. Багато білоруси вибирають столицю Латвії в якості транзитного аеропорту під час європейських подорожей або відвідують в рамках туру популярного вихідного дня. Однак сьогодні ми спробуємо запропонувати кілька нових ідей для тих, хто збирається відвідати Ригу і хоче привезти трохи нових вражень.

В сьогоднішніх радах по Ризі ми змішаємо різні речі, щоб отримати такий собі «ризький бальзам» відчуттів - в списку топ-10 речей у нас кафе і прогулянка по мосту, мармелад і вовняні капці. Якого інгредієнта додати саме в вашу поїздку - вирішуйте самі.

Міський коктейль Clavis Riga

Поїздкою в Ригу не можна здивувати

У 2011 році рижани зробили офіційним коктейлем міста «Ключ від Риги». Напевно, це хороша альтернатива дегустації класичного ризького бальзаму, так як напій, природно, готується на його основі. У нього додаються також яблучний сік, лікер зі смаком шоколаду і лід. Коктейль подають в охолоджених келихах. І якщо додому пляшечку ризького бальзаму відвезти обов'язково, то почати знайомство з Риги можна з келиха Clavis Riga. Рекомендуємо зайти за коктейлем в Balsambar в підвалі на вулиці Torņa iela 4-1B. Дуже душевне місце з балакучими барменами і відмінним вибором коктейлів на основі бальзаму. До слова, всі три дні проведені в Ризі, ми поверталися сюди на вечерю.

Квартали стилю «арт-нуво» в Ризі

З югендстилем в архітектурі Риги можна познайомитися двома шляхами: швиденько зганяти в музей арт-нуво в Новому центрі (вулиця Alberta 12) або присвятити добру половину дня неспішної прогулянки по ряду кварталів з розгляданням химерних фасадів і форм будівель. Ми поєднали два способи і провели мало не весь день в Новому центрі Риги між вулицями Elizabetes і Brivibas iela. Без путівника буде красиво, але незрозуміло, попереджаємо відразу. Югендстиль в приватній архітектурі початку XX століття мав в першу чергу провести зовнішнє враження, але почитати і власників будинків, зрозуміти філософію або фантастичних, або зовсім вже мінімалістичний форм і задумки авторів, варто. Музей арт-нуво як апофеоз стилю і в першу чергу інтер'єру невеликої та вірно дає уявлення про епоху. При цьому в будівлі можна піднятися на самий останній поверх, де працює ще один невеличкий музей, пов'язаний як зі стилем, так і роботами місцевого художника. У музеї-квартирі також відновлюються інтер'єри епохи. Квартал югендстиля хороший для тих, хто бував в Ризі багато разів і вже не хоче весь день споглядати середньовічний старий центр.

Оглядовий майданчик у Ризі з висоти готелю Latvia

Якщо ви приїжджаєте в Ригу, то пам'ятайте, що в будь-який час року ви не застраховані від негоди. Це ми так натякаємо на постійне бажання чимось зігрітися. У Новому центрі можливо поєднати приємне з корисним. На одному з останніх поверхів готелю Radisson Blue Latvia працює Skyline Bar (Elizabetes iela 55). Висотка готелю буде видно за спиною монумента свободи в центрі, якщо стояти до нього обличчям. На першому поверсі готелю повз рецепції направо і на «безпересадочному» ліфті дотримуйтесь прямо на «небо». Бар працює починаючи з 17:00. У вихідні дні вхід може бути платним через наплив бажаючих (3-5 євро за вхід). Інтер'єру і його компонуванні стає зрозуміло, що Radisson працює в будівлі радянського готелю «Латвія», але все добротно відновлено. Основний магніт місця - величезні вікна до підлоги, з яких відкривається чудовий вид на старе місто і квартали Нового центру. В Skyline Bar приємно провести час за ще одним видом коктейлю на основі ризького бальзаму, а також можна перекусити.

Прогулянка по каналу Риги на кораблику

Одна година, одне коло і ще одні нові враження від Риги. Міський канал проходить по центру і по ньому постійно курсують невеликі кораблики з туристами. Вартість на дорослого становить близько 12 євро за 1 годину прогулянки. Крім вражень від прогулянки по невеликому рукаву каналу, туристам подобається вихід на «велику воду», коли човник виїжджає на простір широкої річки Даугава. У маршруту є кілька зупинок в місті, а стартує поїздка від Бастіонній гірки. На багатьох сайтах є рекомендації забронювати квиток на кораблик заздалегідь. Сайт круїзів rigabycanal.lv краще відвідати за кілька днів до поїздки, так як час може бути змінено в залежності від погодних умов, які в Прибалтиці мінливі.

Теплий сувенір з Риги

Зігрітися в Ризі можна не тільки відомим бальзамом. Щоб якась річ вас радувала і гріла після відвідин столиці Латвії, ми рекомендуємо зайти в магазин Hobbywool в старому місті на вулиці Maza Pils, 6. Тут можна погуляти як в музеї або купити собі дуже практичну і теплу річ з вовни. Відразу скажемо, що ціни в магазині високі, так як все ручної роботи і нальотом латиської автентичності. Для тих, хто подорожує бюджетно, є варіант знайти в одному з торгових центрів "розвали" фабричних виробів з натуральної вовни. Наприклад, тапочки можуть обійтися в 15-17 євро за пару. Якщо вам пощастить і в день вашого приїзду в Ригу в центрі буде проходити ринок, то на ньому ви обов'язково знайдете щось для себе за найкращими цінами в місті.

Фото на вузькій вуличці Вецрига

Старе місто в Ризі відомий своїми вузькими середньовічними вуличками. З одного боку дуже банально, але з іншого, як же виїхати з Риги і не зробити фото в таких інтер'єрах? Судячи по скупченню місцевих весільних фотографів, то однією з популярних вулиць для фото-сувенір буде Trokšņu iela. Більш атмосферної може здатися Rozena iela з шириною трохи більше одного метра з першою згадкою в XIV столітті і до сих пір пошарпали стінами. Одним словом, шукайте свою вулицю в Ризі і робіть фото на пам'ять!

Мармелад з Риги

Чому ні? У самому центрі старої Риги біля стін собору Святого Петра і перед церквою Іоанна спеціально для туристів постійно розташовуються лотки з рукавицями-шарфами. Ми ж звертаємо вашу увагу на дворик будинку конвенту. Про нього сказано в путівниках і буде розповідати екскурсовод. У ньому часто можна знайти торговців натуральними латиськими продуктами - на прилавках ковбаса, хліб, м'ясо. Нам дуже сподобався мармелад, зроблений з натуральних продуктів. Він має невеликий термін зберігання, тому що не містить консервантів, але він відмінно доповнює враження від Риги вже вдома за чашкою чаю.

Вулиця Шерлока Холмса в Ризі

Без цього місця не проходить жодна екскурсія по Ризі. Вулиця Jauniela сьогодні - це місце натовпів туристів в старому місті, а також скупчення кафе і ресторанів. Місце відоме з XVI століття, але зараз туристів вабить антураж, в якому знімалися фільми «17 миттєвостей весни» і «Пригоди Шерлока Холмс і Доктор Ватсон». Заклади, розташовані на цій вулиці, вже давно збудували свій цінник під високий попит району міста серед туристів. І якщо в путівниках Jauniela названа однією з найбільш «кінематографічних» вулиць, то для просто прогулянки можна включити це місце в маршрут як саму «фотографічна» вулицю за те, що всі будівлі на ній, починаючи від дійсно середньовічних, збереглися в хорошому стані. Прогуляйтеся по «лондонській Бейкер-стріт» в Ризі обов'язково!

Прогулянка по мосту над Даугавою

Нетлінні види, що відкриваються з одного з мостів на стару Ригу повинні бути у кожного мандрівника, хто приїжджає в це місто незалежно від пори року. Тільки варто вибирати одяг по погоді, так як взимку і восени пронизливий вітер над широкою Даугавою може перетворити похід на інший берег річки в суворе випробування. Один з найкращих видів на місто відкривається з вантового моста. Повернутися в стару Ригу можна на громадському транспорті. Але якщо ви хочете взяти невелику паузу в розгляданні туристичних визначних пам'яток і зрозуміти, чим живе Рига за межами «туристичного гетто», можна зробити прогулянку через звичайні житлові квартали до наступного моста, щоб повернутися до Риги ще раз!

Затишні кафе в Ризі

Таких місць в Ризі, напевно, величезна кількість. У старому місті (Вецрига) все розраховано на туристів - середній бюджет на хороше друга страва приблизно 20-25 євро. Безумовно, верхня межа не позначені. Цінник нижче в Новому центрі і за межами туристичних маршрутів. Під час останньої поїздки нам дуже сподобалося невелике кафе Sweetday на вулиці Tirgonu, 9. Місце відмінно підійде для сніданку або обіду і не дуже вкусить бюджет. Приємно побалувати себе великою тарілкою густого томатного супу з королівськими креветками всього за 13 євро. У кафе хороший вибір кави та чаю, а також десертів до гарячих напоїв.

Так виглядають сьогоднішні топ-10 речей, які потрібно зробити в Ризі за версією Holiday.by. Додавайте свої поради в коментарях в кінці статті! Щоб ви остаточно дозріли для туру вихідного дня в Ригу - наша фото-прогулянка по місту прямо зараз.

Тури вихідного дня на Holiday.by

Чи плануєте поїздку до Латвії? Читайте огляди журналістів Holiday.by

Юрмала: 26 кілометрів чистого щастя

Вільнюс - Рига - Таллінн на автомобілі

З одного боку дуже банально, але з іншого, як же виїхати з Риги і не зробити фото в таких інтер'єрах?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online