Вартість навчання у ВНЗ Москви в 2019 році

  1. Хто може почати навчання на бюджетну систему
  2. Який потрібно набрати мінімальний бал для вступу на бюджет
  3. Від чого залежить вартість отримання професії в московських ВНЗ
  4. Чи існують знижки за оплату навчання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В даний час на території Москви можна здобути освіту школярам, ​​які тільки що покинули свої парти як в державних, так і в платних ВНЗ В даний час на території Москви можна здобути освіту школярам, ​​які тільки що покинули свої парти як в державних, так і в платних ВНЗ. Державні вищі навчальні заклади представлені в кількості 110 штук, а для платного навчання впору надходити в будь-який з 60 ВНЗ.

Хто може почати навчання на бюджетну систему

Зрозуміло, що при закінченні шкільного навчання, коли всі тести будуть здані, потрібно вирішити найголовніше питання: в якому ВНЗ Москви отримати диплом про вищу освіту? Більш того, всі, звичайно, бажають вступити на бюджет, так як вартість навчання буває досить висока. А дізнатися, чи набрали абітурієнти потрібну кількість балів для проходження на бюджет, не так вже й просто, так як даний показник змінюється щороку.

Однак слід врахувати, що, якщо прохідний бал знаходиться під низькою межею, впадати у відчай рано. У багатьох ВУЗах Москви передбачається оновлена ​​програма надходження. Завдяки цьому ті абітурієнти, яким не вдалося потрапити на бюджет з першого разу, можуть спробувати свої сили і в другій, і навіть в третій раз. А сума прохідного балу постійно зменшується, що, звичайно, на руку майбутнім студентам.

Який потрібно набрати мінімальний бал для вступу на бюджет

Як вже говорилося раніше, вартість навчання досить висока, тому не всі можуть залишатися навчатися у ВНЗ Москви, якщо на бюджет не вийде пройти. А для безкоштовного отримання професії потрібно набрати таку кількість балів:

  1. Юридичні ВНЗ - 295 і вище балів.
  2. Медичні заклади - 297 і вище.
  3. Економічні ВНЗ - 245 і вище.
  4. Менеджмент і торгова справа - 240 балів.

Якщо сума прохідного балу буде меншою, і за два додаткових разу не вдасться вступити на бюджет, потрібно готувати гроші для платного навчання.

Від чого залежить вартість отримання професії в московських ВНЗ

Вартість навчання в столичних ВНЗ найвища, тому цей факт потрібно обов'язково враховувати, вибираючи заклад для вступу. Більш того, якщо обраний філія, який також буде розташований в межах Москви, то і в ньому вартість в кілька разів вище, ніж в закладах, що належать до регіональних.

Можна навести порівняльні дані вартості навчання. Найдорожча розцінка передбачена в Московському державному інституті міжнародних відносин:

  • оплата соціологічного факультету складе 235 тис. руб .;
  • вартість навчання на факультеті міжнародного бізнесу обійдеться в 347 тис. руб .;
  • навчаючись на комерційних відділеннях, потрібно буде мати в наявності 300-320 тис. руб.

Другим в рейтингу за високою вартістю виступає Московський державний університет (МДУ). У цій установі потрібно заплатити єдину суму для отримання професії, яка становить 290 тис. Рублів для будь-яких факультетів. Тобто медичні, юридичні, економічні факультети, а також менеджмент, передбачають одну і ту ж вартість навчання.

Серед ВНЗ, які відносяться до федеральним, найдорожчим є Південний федеральний університет. За рік навчання оплата складе 153 тис. Рублів.

Вибирати, в якому ВНЗ здобувати освіту, право кожен абітурієнт, звичайно, з огляду на фінансове становище своєї родини.

Чи існують знижки за оплату навчання

В даний час отримання освіти відносять до категорії особливих послуг, тому абітурієнти можуть розраховувати на певні знижки. Пільги в значній мірі знижують вартість навчання.

Читайте також: Ким працювати з дипломом з радіофізики

Згідно зі статистичними дослідженнями, знижки реально отримати в наступних вузах Москви:

  • у Вищій економічній школі. Причому в цій установі можна при певних обставинах отримати освіту практично безкоштовно, якщо вибрати комерційний напрямок;
  • повна знижка на навчання покладається тим абітурієнтам, які стали переможцями в олімпіадах по предмету обраної професії;
  • вибравши для навчання Міжнародний інститут економіки і фінансів, абітурієнти також можуть розраховувати на отримання знижки. Згідно з даними, пільги від 20 до 70% отримує приблизно половина абітурієнтів;
  • для студентів МДІМВ також передбачається знижка на оплату навчання, але можна сказати: вона дуже своєрідна. Безкоштовно зможуть провчитися останній рік ті студенти, які протягом трьох років отримували тільки «відмінно», при цьому вони потрібно набрати не менше 95-ти балів у рейтингу академії. Якщо цей показник буде варіюватися в межах від 89% до 94%, то знижка також буде передбачена, але тільки на половину оплати.

Підбивши підсумок можна сказати, що хоч вартість освіти в столичних ВНЗ і висока, спробувати свої сили все ж варто, щоб отримати диплом від престижного закладу. Але перед тим, як чинити в обраний ВНЗ Москви, слід ретельно проаналізувати його цінову політику і дізнатися, чи надає він знижки на навчання.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online