Як оформити російське громадянство (РФ). Необхідні документи.

  1. Як оформити російське громадянство Процедура оформлення та отримання громадянства Росії встановлена...

Як оформити російське громадянство

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Процедура оформлення та отримання громадянства Росії встановлена федеральним законодавством в законі про громадянство РФ і положенні про розгляд питань російського громадянства.

Як оформити російське громадянство

Переваг на надання громадянства Російської Федерації з національної, релігійної, соціальної чи мовної приналежності не встановлено.

Підставами для отримання громадянства РФ є: народження на території Російської Федерації, оформлення громадянства в спрощеному або загальному порядку, відновлення громадянства і т.д.

Як оформити російське громадянство громадянину постійно проживає за межами РФ. Для цього необхідно звернутися із заявою до консульської або дипломатичну установу РФ. Громадяни, які проживають в межах РФ, подають заяву про надання російського громадянства в територіальні установи міграційної служби РФ за місцем свого проживання.

Консультацію про те, як оформити російське громадянство можна отримати в територіальних відділах ФМС, російських консульствах і дипломатичних представництвах РФ за кордоном.

Документи для оформлення громадянства РФ

Російське громадянство надається на загальних підставах або в спрощеному режимі.

На загальних підставах рішення про надання громадянства виносить Президент РФ.

Для надання громадянства РФ іноземцю або особі без громадянства необхідно прожити на території РФ, на підставі посвідки на проживання , Не менше 5 років, мати офіційне джерело доходів, знати російську мову і звернутися до уповноваженого органу іноземної держави з клопотанням про відмову від громадянства цієї держави. Відмова від громадянства іншої держави не потрібно в разі, якщо між іншим державою і Росією існує міжнародний договір про це.

Рішення про надання громадянства Росії на загальних підставах виноситься протягом 1 року.

Надання російського громадянства в спрощеному режимі проводиться протягом півроку, рішення приймається керівником територіального відділу ФМС Росії.

На отримання громадянства за спрощеним режимом можуть претендувати діти, які мають хоча б 1-го батька, що проживає на території Росії і має громадянство РФ, громадяни народжені в РРФСР і отримали громадянство СРСР, непрацездатні батьки працездатних дітей громадян РФ, ветерани ВВВ, громадяни Киргизії, Білорусії і Казахстану і т.д.

Необхідні документи для оформлення громадянства РФ:

  • заяву про надання громадянства,
  • вид на проживання,
  • документ, який свідчить про наявність офіційного джерела доходу,
  • документ, який свідчить про звернення до уповноважених органів іноземної держави про відмову від наявного громадянства,
  • документ, що свідчить про володіння російською мовою,
  • паспорт хоча б 1-го батька громадянина Росії з відміткою про місце реєстрації,
  • посвідчення ветерана ВВВ і т.д.

Заява на надання російського громадянства подається особисто заявником.

Якщо в силу документально підтверджених, об'єктивних причин заявник не може самостійно подати заяву, то замість нього це може зробити уповноважена особа або документи можуть бути спрямовані через пошту. У цьому випадку підпис заявника повинна бути засвідчена нотаріусом.

Список необхідних документів варіюється в залежності від конкретного випадку.

Документи для оформлення громадянства РФ подаються до уповноважених органів після оплати держмита, яка встановлюється Податковим кодексом і становить 2 тисячі рублів.

Від сплати держмита за розгляд заяви звільняються особи без громадянства, які мають громадянство СРСР, проживали (проживають) у республіках СРСР, але не мають громадянства цих держав.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online