З'явилася інформація про можливі накрутки в онлайн-голосуванні на сайті мерії

  1. Блогер ПРО СИТУАЦІЮ НАВКОЛО ГОЛОСУВАННЯ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оновлений офіційний сайт мера і уряду Москви став джерелом скандалу, 15 січня повідомляє ІА REGNUM . На сторінці «Будівництво» розміщена форма інтернет-опитування на тему «Як Ви вважаєте, як слід чинити зі старими районами столиці?». Варіанти відповідей: «Реконструювати і по можливості зберігати унікальність архітектури», «Зносити старі будівлі і будувати нові, щоб місто оновлювався», «Створювати заповідники в старих районах столиці, щоб повністю зберегти стару Москву», «Важко відповісти».

Спочатку в голосуванні лідирували прихильники реконструкції старих районів. До середини днів 11 січня проголосували 60 осіб, з них 40 підтримали перший варіант. Однак коли інформація про онлайн-голосуванні поширилася в блогосфері, лідирувати стали прихильники збереження старої Москви.

До вечора 14 січня за збереження старих районів Москви було подано вже 5700 голосів, тоді як за реконструкцію тільки 500.

Співвідношення різко змінилося вранці 15 січня. Кількість голосів у підтримку реконструкції старих районів почало наростати величезними темпами. Близько 10 години ранку в суботу за реконструкцію старої Москви нібито висловилися вже близько 28 тисяч тих, хто проголосував.

Приріст кількості тих, хто проголосував за перший варіант відповіді становив близько 10 тисяч голосів на годину. Близько 13:20 15 січня можливість багаторазового голосування з одного IP була заблокована адміністрацією сайту мерії, однак неприродно швидкий приріст кількості тих, хто проголосував за один з відповідей продовжився.

Середня відвідуваність сайту мерії становить менше 500 чоловік в день Середня відвідуваність сайту мерії становить менше 500 чоловік в день

Відеоролик, створений суспільством «Архнадзор» і Андрієм Лошак   про руйнування старої Москви Відеоролик, створений суспільством «Архнадзор» і Андрієм Лошак про руйнування старої Москви

Наталія Самовер, координатор руху «Архнадзор»:

Малоймовірно, що ненависники старої Москви з числа рядових громадян володіють технологіями, що дозволяють так інтенсивно «накручувати» онлайн-голосування. Швидше за все, це справа рук професіоналів, що займаються чернопіаровской підтримкою вандального діяльності будівельного комплексу Москви. Ймовірно, їх пожвавлення було викликано тим, що напередодні інформація про те, що 87 відсотків тих, хто проголосував підтримують ідею збереження старої Москви, була озвучена радіо «Свобода». Ми спостерігаємо цілеспрямовану спробу фальсифікацію інформації на офіційному сайті уряду Москви.

Блогер ПРО СИТУАЦІЮ НАВКОЛО ГОЛОСУВАННЯ

cityforpeople :

Чому пішли на фальсифікацію? Мабуть таке ставлення в середовищі чиновників до думки громадян, таке уявлення про вільний час обговорення: є моя думка, а є «неправильне». Це характерно для нашої політичної системи в цілому, але цей приклад - просто кричущий. І найголовніше: результати опитування і правда важливі, оскільки в даний час йде обговорення поправок до Закону про охорону культурної спадщини. Йдеться про збереження або знищення нашої з вами культури, історії, всього того, що дозволяє нам бути єдиним народом в такій величезній країні, як Росія, того, що дозволяє нам залишатися цивілізованими людьми.

ildar_peshehod :

Цікаво, а що з цим зробити можна? Це юридично може виявитися не порушенням закону, зате мати фактично юридичну силу в рапортах і звітах.

mkn :

Це і дивує по-справжньому. Чи не містобудівну ж політику вони засновують на цих питаннях, сподіваюся! А то буде зовсім вже як за радянських часів: на прохання трудящих підвищені ціни на хліб.

На сторінці «Будівництво» розміщена форма інтернет-опитування на тему «Як Ви вважаєте, як слід чинити зі старими районами столиці?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online