Скільки роблять закордонний паспорт нового зразка

  1. Особливості паспорта нового зразка
  2. Терміни та вартість
  3. А як же прискорені терміни?
  4. З чого складається час?
  5. Порушення термінів
  6. Оформлення та видача
  7. Етапи отримання закордонного паспорта
  8. Відео - Огляд біометричного паспорта

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Закордонний паспорт - це той документ, без якого здійснити закордонну поїздку не вийде. Він необхідний кожному мандрівникові, а також діловій людині, розвиває бізнес за кордоном. На даний момент зробити можна один з двох типів паспортів - старого і нового формату . Більшість вважають за краще оформляти саме другий варіант, вважаючи його більш зручним для користувачів. Так скільки роблять закордонний паспорт нового зразка? Чи встигнуть його виготовити до планованої поїздки? Закордонний паспорт - це той документ, без якого здійснити закордонну поїздку не вийде

Скільки роблять закордонний паспорт нового зразка

Особливості паспорта нового зразка

зміст матеріалу

Обидва паспорта - і старої, і нової форми - мають однакову юридичну силу в Росії і за її межами. Однак ці два документа мають суттєві відмінності, які можуть підказати, як зробити правильний вибір - оформляти паспорт нового формату або все-таки зважитися на стару форму.

Закордонний паспорт старого зразка

Отже, паспорт, виготовлений за старою формою, являє собою повністю паперовий носій інформації і має 36 аркушів під червоною обкладинкою. Він видається строком на 5 років. У нього можна вписати дітей, яких теж планується взяти з собою в поїздку.

Паспорт нового формату буде діяти 10 днів з моменту видачі документа. На відміну від свого побратима - паспорта старої форми - новий має одну пластикову сторінку-вставку і 46 паперових листів. Усередині пластикового «листа» знаходиться особливий електронний чіп, на якому зберігається загальна інформація про власника документа, його фотографія, а також біометричні дані - відбитки пальців. Процедура дактилоскопії зараз є обов'язковою для отримання документа. Вписати дітей в паспорт нової форми не вийде - для кожної дитини доведеться замовляти індивідуальний документ.

Вписати дітей в паспорт нової форми не вийде - для кожної дитини доведеться замовляти індивідуальний документ

закордонний паспорт біометричний

На замітку! Паспорт нового формату носить і друга назва. Його також називають біометричним .

Паспорт нового формату має максимальну ступінь захисту, його вкрай складно підробити. До того ж він відповідає загальносвітовим сучасним вимогам. У майбутньому за рахунок наявності електронного чіпа буде спрощено процес проходження паспортного контролю на кордонах ряду країн, що значно скоротить черги.

У майбутньому за рахунок наявності електронного чіпа буде спрощено процес проходження паспортного контролю на кордонах ряду країн, що значно скоротить черги

Біометричні паспорти в Росії

Терміни та вартість

Терміни оформлення документа, а також і час його видачі строго регламентовані законом №114 від 1996 року. Займається закордонними паспортами зараз служба МВС, раніше все міграційні питання людей відстежувала і вирішувала УФМС. Однак в будь-якому випадку замовити і отримати «загранку» можна в міграційному відділі або організаціях, уповноважених займатися видачею такого роду документів.

На замітку! Подавати документи на отримання «загранки» можна, звернувшись в службу міграції особисто, через онлайн-сервіс держпослуг або через МФЦ. У кожного способу є свої переваги і недоліки.

Оформлення закордонного паспорта в МФЦ

Отже, терміни виготовлення закордонного паспорта (будь-якого) варіюються від 1 до 4 місяців в залежності від ряду особливостей. Так, загальноприйнятим вважається, що документ буде готовий через місяць з моменту подачі заяви, і це дійсно так. Паспорт і старого, і нового формату робиться саме за цей час (іноді - швидше). Однак якщо людина мала під час своєї трудової діяльності доступ до державної таємниці, то перевірка всієї інформації про нього буде вестися довше і терміни можуть збільшитися з 1 місяця до 4.

Вартість держмита за послугу оформлення закордонного паспорта через Госусулгі приведена з урахуванням знижки 30%

Також всього 1 місяць доведеться почекати виготовлення паспорта тим, хто подає заяву за місцем, де вони прописані. Якщо ж людина має тимчасову реєстрацію, то терміни знову зростають до 4 місяців.

Таблиця. Скільки потрібно заплатити за закордонний паспорт?

Тип Вартість, руб.
Новий (для дорослого і дітей 14-18 років) 3500 Новий (для дитини до 14 років) 1500 Старий (для дорослого і дітей 14-18 років) 2000 Старий (для дитини до 14 років) 1000

На замітку! Якщо був отриманий паспорт старого зразка, а в нього потрібно внести будь-які зміни (наприклад, вписати дітей), то таке коригування обійдеться заявникові в 500 руб.

Якщо був отриманий паспорт старого зразка, а в нього потрібно внести будь-які зміни (наприклад, вписати дітей), то таке коригування обійдеться заявникові в 500 руб

Дитину можна вписати в закордонний паспорт нового зразка

А як же прискорені терміни?

Швидко і в короткі терміни отримати можна «загранку» тільки старого формату. Новий неможливо зробити, вклавшись в 3-5 днів. Все пов'язано з технічною складністю виготовлення документа. Так, ряд даних на пластикову карту-носій чіпа вноситься прямо на заводі-виробнику документа.

Так, ряд даних на пластикову карту-носій чіпа вноситься прямо на заводі-виробнику документа

Московська друкована фабрика - філія АТ «Гознак» виробляє банкноти, цінні папери (акції, облігації, сертифікати, векселі), паспорта, посвідчення

Таким чином, в найкоротші терміни при необхідності і тільки з поважних причин виготовити можуть тільки паспорт старого зразка. І то тільки за певних умов:

  • в разі тяжкої хвороби або смерті родича, що знаходиться за кордоном;
  • якщо людина потребує термінового і невідкладного лікування в клініці за кордоном.

Паспорт можна отримати терміново, якщо є поважна причина

З чого складається час?

Звичайний паспорт старої форми заповнюється на особливому принтері, далі після внесення необхідних даних лист з основною інформацією ламінується. А ось паспорт біометричний друкується тільки на фабриці Гознак. Для нанесення інформації на пластиковий вкладиш використовується лазерне гравіювання. Тому швидко зробити такий паспорт не вийде.

Тому швидко зробити такий паспорт не вийде

біометричний паспорт

Тільки після цього паспорт з присвоєним йому номером відправляється в підрозділ, який займається розглядом заявки на отримання документа. Крім цього, час витрачається і на перевірку всіх даних про заявника:

  • достовірність інформації про прописку;
  • причетність до держтаємниці;
  • наявність боргів або несплачених штрафів;
  • наявність будь-яких правопорушень і активних справ по ним;
  • наявність претензій з боку приставів і т. д.

Увага! Відлік часу можна вести з моменту здачі документів в міграційну службу.

Відлік часу   можна вести з моменту здачі документів в міграційну службу

Терміни оформлення закордонного паспорта

Якщо заяву на отримання паспорта подавалося онлайн, то датою подання заяви прийнято вважати саме ту, коли заявнику прийшов електронний лист про те, що його документи прийняті до розгляду. Запам'ятати дату подачі заяви необхідно на випадок виникнення спірних питань у разі затримки строків видачі довгоочікуваного документа.

Порушення термінів

На жаль, міграційна служба працює не бездоганно і іноді виникають такі ситуації, коли паспорт не встигають виготовити і видати в термін. Відповідно до закону самовільно продовжити термін виготовлення документа жодна служба не має права. Тому важливо стежити за тим, щоб терміни, відведені на виготовлення паспорта, дотримувалися.

Тому важливо стежити за тим, щоб терміни, відведені на виготовлення паспорта, дотримувалися

Терміни отримання закордонного паспорта в Росії

Міграційна служба може назвати масу причин, за якими нібито паспорт не був ще виготовлений. Однак жодна з них не є вагомою і достатньою для порушення термінів. Навіть якщо на самій фабриці Гознак сталося якесь ПП, це не привід затримувати видачу документа заявникові.

У разі якщо документ все ж затримується, а всі терміни вже вийшли, важливо для початку спробувати поговорити з начальником відділу міграції (того, де подавалася заява). Якщо толку від цього не буде, то саме час подзвонити вищестоящому начальству міграційної служби і повідомити про порушення. Головне, щоб всі запити і дзвінки були аргументовані.

Також можна звернутися і з письмовою заявою, відправивши його рекомендованим листом з повідомленням - в цьому випадку заявник отримає відповідь у письмовій формі. Добре звернутися і до прокуратури. У цьому випадку реакція на дії буде негайним.

В крайньому випадку можете звернутися в прокуратуру

Порада! Щоб не зіткнутися з подібною ситуацією перед самим відпусткою, заяву на отримання паспорта і документи краще подавати заздалегідь, а не за місяць до від'їзду. Через неприємних зволікань можна легко зіпсувати собі відпустку.

Оформлення та видача

Щоб отримати закордонний паспорт з біометричними даними, знадобиться зібрати всі потрібні довідки і документи і віднести їх до міграційної служби. Також подавати заяву можна онлайн через сайт держпослуг, однак цей варіант не виключає необхідності візиту до відділу міграції. Він необхідний для звірки поданих документів, а також для зняття відбитків пальців.

Він необхідний для звірки поданих документів, а також для зняття відбитків пальців

сайт держпослуг

Список потрібних документів включає в себе:

  • заповнену заяву в формі анкети;
  • російський паспорт;
  • військовий квиток або довідку з військкомату для чоловіків до 27 років;
  • квитанцію про сплату мита;
  • фотографію для анкети (документальний формат).

Вимоги до фото

Якщо закордонний документ оформляється для дитини, то знадобиться свідоцтво про народження.

Порада! Не варто зовсім маленьким дітям робити біометричні паспорти, так як вони з віком досить сильно змінюються зовні. При проходженні паспортного контролю в цьому випадку можуть виникнути труднощі.

Етапи отримання закордонного паспорта

Крок 1. Збір всіх необхідних документів.

Крок 2. Передача документів, заяви-анкети та квитанції про оплату держмита в міграційний відділ МВС.

Подача документів

Крок 3. Фотографування на паспорт нового зразка, а також зняття відбитків пальців безпосередньо у відділі міграції.

Зняття відбитків пальців

Крок 4. Очікування необхідного терміну .

Зачекайте необхідний час

Крок 5. Отримання закордонного паспорта. При собі у цей день потрібно мати російський паспорт.

отримання закордонного паспорта

Відео - Огляд біометричного паспорта

В цілому, чекати виготовлення закордонного паспорта біометричного формату довго не доведеться. Якщо всі документи подані правильно, а людина не мала допуску до державної таємниці, штрафів і вчасно платить податки, то новий документ він отримає протягом місяця.

З чого складається час?
Так скільки роблять закордонний паспорт нового зразка?
Чи встигнуть його виготовити до планованої поїздки?
Скільки потрібно заплатити за закордонний паспорт?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online