Рівень життя людей, ціни і зарплати в Білорусі в 2019 році - відгуки переселенців.

  1. Про життя в Білорусі
  2. Білорусь для росіян
  3. Рівень цін
  4. Наскільки в Білорусі безпечно і спокійно
  5. Особливості життя в Білорусі
  6. білоруські села
  7. Чутки про життя в Білорусі
  8. Деякі факти життя в Білорусі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


При перетині кордону Білорусі кидається в очі навколишнє чистота. У цьому плані російські, навіть великі міста, разюче відрізняються від білоруських. В країні не прийнято кидати сміття на землю - тільки в урни, яких всюди достатньо. Оцінити це може кожен, так як віза і закордонний паспорт для в'їзду до Білорусі росіянам не потрібні . При перетині кордону Білорусі кидається в очі навколишнє чистота

Панорамний вид на спальний район Мінська

Життя республіки Білорусь вражає своїм порядком. Там прийнято чітко виконувати всі встановлені законом правила. Навіть з інспектором на дорозі дуже складно буде «домовитися». За відгуками місцевого населення, корупція в країні майже відсутня.

Величезною перевагою держави є відмінні автомобільні дороги. Причому, не тільки на великих магістралях. Узбіччя в ідеальному стані, сміття прибирається відразу ж, ям немає. А ось сервісом Білорусь похвалитися не може - все як за радянських часів - населенню можуть і нагрубити, ні про яку консультації мова взагалі не йде.

Про життя в Білорусі

На 2019 рік тільки 15,7 відсотка населення країни дають своєму житті благополучну оцінку. Найвищі показники припадають на самореалізацію і матеріальну стабільність. Соціального оточення і фізичному стану дісталися найнижчі оцінки жителів країни. На 2019 рік тільки 15,7 відсотка населення країни дають своєму житті благополучну оцінку Середній клас на 2019 рік склав приблизно 37 відсотків. І є тенденція зниження цієї цифри до кінця року. Типовий представник цього класу - білорус від 40 до 60 років, що живе в столиці або області, у своєму розпорядженні власну житлоплощею з усіма доступними комунальними послугами та автомобілем.

Для населення середнього рівня достатку в 2019 році покупка нерухомого майна є вигідним вкладенням коштів.

середньостатистичному громадянину Білорусі немає необхідності збирати гроші, щоб придбати будь-який товар - холодильник, пральну машинку, телевізор або щось подібне.
Через значне ослаблення білоруської валюти в 2019 році, цілком можливо, що рівень життя піде вниз і середній клас помітно порідшає.

Прийнято вважати, що медичне обслуговування в Білорусі якісне, безкоштовне і відсутня корупція.

Будівля дитячої поліклініки в місті Гродно

В якійсь мірі це правда, але не все так ідеально:

  1. Корупція існує, але не в звичайному розумінні - медперсонал просто приймає подарунки від своїх клієнтів. Причому це непросто зробити - безпосередньо не можна, треба знайти через кого віддячити.
  2. Через високі урядових планів по платних послуг, медики в 2019 році будуть намагатися ці плани виконати, «впарівая» населенню різні процедури. В цьому випадку важче всіх іноземцю, який потрапив на прийом - відмовитися практично нереально.
  3. Білоруські аптеки в основному торгують препаратами свого виробництва, якість яких залишає бажати кращого.

У Білорусі на 2019 рік відзначено відсутність безробіття, але насправді вона вже перевищує 15 відсотків. Багато жителів працює зараз не на повну ставку. Частина населення змушена їздити на заробітки в РФ, Польщі та Прибалтики. За відгуками, добре оплачувана робота в 2018 році - рідкість.

За відгуками, добре оплачувана робота в 2018 році - рідкість

Таблиця заробітних плат в Білорусії

А знайти місце журналісту, маркетологу або дизайнерові взагалі не представляється можливим.

Культурний рівень залишає бажати кращого - 80-і роки минулого століття, залишаються незмінними, і до цього дня.

Білорусь для росіян

Життя в Білорусі останнім часом стала дуже привабливою для росіян. І цифра ця вже досягла кількох тисяч. Найбільшою популярністю користуються Мінськ, Вітебськ і Брест.

Росіяни прагнуть сюди за тишею і спокоєм. Білорусь досі живе за порядкам, встановленим в радянські часи, що робить практично неможливим відкриття свого бізнесу. І все через розвинену бюрократичної системи і великих податків.

Рівень заробітків невисокий. Будь-середній держслужбовець не заробляє і 500 $ за місяць. Чиновник на високій посаді має зарплату в 1000 доларів. Лікарі та вчителі взагалі заробляють копійки - 300 в місяць.

Лікарі та вчителі взагалі заробляють копійки - 300 в місяць

Будівля білоруського уряду

А якщо росіянин у своєму розпорядженні засоби, то Білорусь здасться дуже навіть комфортною. Той хто має хороший пасивний дохід на батьківщині, може спокійно переїхати на ПМЖ в Білорусь .

Рівень цін

Продукти в країні стоять приблизно стільки ж, скільки і в Росії, а от дах над головою значно дешевше. Однокімнатна квартира в столиці в місяць буде коштувати від 200 до 300 американських доларів (в залежності від місця розташування). В обласному місті ще дешевше - від 130 до 200.
І варто з Росії привезти з собою побутову техніку і електроніку, тому що в Білорусі вона коштує набагато дорожче.

Що стосується громадського транспорту, то на будь-який проїзний одна ціна - 15 $ за місяць. Маршрутне таксі, якщо перевести на російські гроші, коштує приблизно 15 рублів. За проїзд одного кілометра таксиси беруть 20. Тільки відстані там набагато менше, ніж в російській столиці.

Комуналка не надто дорога. Якщо зняти 1-кімнатну квартиру в Мінську, то в зимовий час платежі складуть близько 70 доларів, а влітку - 30.

Якщо зняти 1-кімнатну квартиру в Мінську, то в зимовий час платежі складуть близько 70 доларів, а влітку - 30

вартість комуналки в Білорусії

Для росіянина в 2019 році також здадуться низькими ціни і на нерухомість в Білорусі, якщо порівняти зі столичними в РФ:

  • Вторинна 1-кімнатна квартира в столиці Білорусі коштує 60 000 американських доларів. Двокімнатна обійдеться приблизно в 100 000;
  • Нове житло - 70 тисяч;
  • Нерухомість в Бресті, Гродно або Могильові (2-кімнатна) на порядок дешевше - від 40 до 50. Житло в найдорожчому місті Вітебську - 30 000 доларів.

Наскільки в Білорусі безпечно і спокійно

Безпека і спокій тут гарантовані. Відмінна освітленість в нічний час дає можливість жителям міста гуляти навіть в такий час доби. Мінськ в своєму розпорядженні два неблагополучними районами - Чижівка і Шабан.

Мінськ в своєму розпорядженні два неблагополучними районами - Чижівка і Шабан

Детальна карта адміністративного поділу Білорусі

Але ніяких бандитських розборок, стрільби або поножовщини тут можна не побоюватися.

Особливості життя в Білорусі

Повсякденне життя білоруських жителів відрізняється особливою повільністю. Особливо це помітно росіянам, які приїхали з Москви. Неквапливість, розміреність і тиша притаманні навіть столиці. Мінські пробки не тривають довше години.

Зелень, дерева і паркові території тут у великій кількості. Дуже радує якість продуктів. У Білорусі неможливо зустріти звичних росіянам сосисок з «паперу», кислого молока і хліба, покривається пліснявою на другий день. В країні існує жорсткий контроль якості на харчове виробництво.

білоруські села

Для еміграції в Білорусь найбільше підійде сільський варіант. Президент запустив програму відродження села, завдяки якій в селах і селах будується безліч цегляних будинків. Місцеве населення їх називає «президентськими будиночками».

Колгоспники їх отримують в користування безкоштовно. А пропрацювавши протягом 10 років, це житло стає їх власністю. Але для цього треба протягом усіх 10 років працювати і жити тільки в цьому місці. Роботи в колгоспі в 2018-2019 роках для населення досить.

Причому оплата такої праці досить висока - доярка в місяць отримує від 200 до 300 $, тракторист приблизно так само. Плюс до всього є своя земельна ділянка теж приносить прибуток і до того ж свої продукти харчування.

Плюс до всього є своя земельна ділянка теж приносить прибуток і до того ж свої продукти харчування

Типова білоруське село

Росіянам, яким заманулося переїхати в Білорусь, слід знати, що рівень зарплат сільського педагога приблизно в 1,5 рази більше, ніж у жителя міста. Тільки місцеве населення не дуже-то прагне навіть на таких умовах перебиратися в село.

Безліч прикордонних сіл приймає іноземних громадян, які виявили бажання жити і працювати в селі. Наприклад, Брестська і Гомельська області майже всі заселені українським населенням. Тому у росіян теж багато шансів оселитися в таке житло і спокійно жити і працювати на благо своєї сім'ї та країни, яка подарувала їм дах над головою і роботу.

Чутки про життя в Білорусі

Один з поширених чуток - безкоштовна і якісна медицина. Раніше вже ця тема була трохи порушена, але зараз поговоримо про неї трохи докладніше. Один з поширених чуток - безкоштовна і якісна медицина Безкоштовна медицина є формальністю - покупка шприців і медикаментів лягає на плечі звернувся за медичною допомогою. При цьому вдячність медикам у вигляді шоколадок, цукерок і шампанського обов'язкове. Якщо, звичайно, людина хоче, щоб був якісний догляд. А причина такого становища - жебрацька зарплата.

Спеціаліст, тільки що отримав диплом лікаря, буде отримувати в місяць не більше 100 американських доларів.

Рівень отриманого утворення такої ж, як і російський. Без додаткових грошових зборів теж не обходиться. Шкільні обіди коштують в Білорусі близько 50 $, за навчальні матеріали треба заплатити приблизно 30 (за рік навчання), плюс на фарбу, ремонтні роботи та все інше.

Шкільні обіди коштують в Білорусі близько 50 $, за навчальні матеріали треба заплатити приблизно 30 (за рік навчання), плюс на фарбу, ремонтні роботи та все інше

Таблиця демографії в Білорусі

Білоруська міліція відрізняється ввічливістю і відсутністю корупції. Але вона все-таки є, тільки іншого рівня. Корупція побутова і поширена в основному в інспекторів ДПС. А все тому що в дії велику кількість санкцій:

  • Перевищення швидкості загрожує штрафом від 15 до 100 доларів, в деяких випадках можуть і прав позбавити;
  • Проїхавши на червоний колір світлофора, доведеться віддати 20 $;
  • При парковці там, де це заборонено - 30 $ і більше.

Це тільки малий перелік всіх моментів, за які можна отримати адміністративне покарання. А їх набагато більше, що не залишає жодного шансу автовласникові виїхати без покарання. Плюс до всього, інспекторів в білоруських населених пунктах дуже багато. Але завдяки їх лояльності, є шанс будь-яке покарання «скостити» вполовину, що абсолютно всім подобатися.

Деякі факти життя в Білорусі

  1. Для російських громадян буде звичним бачити цінники на товари в російській валюті, але з незвичними цифрами через відносини рубля російського до білоруського - 1 і 270 відповідно. Тому цінник на ноутбуку з цифрою 3 999 000 руб., Це нормально.
  2. Призовники служать в армії півтора року, причому без можливості заплатити і не служити. Тому молоді люди намагаються знайти різні хвороби, що дозволяють залишитися вдома.
  3. Білорусь має найбільшим і найдавнішим лісовим масивом, званим Біловезькій більшої. Там налічується близько 2 тисяч дерев величезних розмірів. Вік деяких велетнів перевищує час, коли Колумб відкрив Америку.
  4. Білорусь може похвалитися своїм національним алкогольним напоєм під назвою Крамбамбулі. Його наполягають на меді і різних травах. І вживається він як в холодному вигляді, так і в гарячому. Придбати його можна в гіпермаркетах Корона.
  5. Білоруські школи і ВНЗ працюють по 10 бальній системі. По ній «4» одно «3» при 5-бальній оцінці успішності, «6» те ж саме що «4», «9» одно «5».
  6. Молоді люди знайомляться один з одним де завгодно, тільки не на вулиці - це в країні не прийнято, як і заводити розмову з незнайомцем.
  7. У Білорусі розмовляють на 2 мовах - російською та білоруською. Причому на рідній мові мало хто говорить, але ставлення до нього дуже тепле.
  8. Білорусам заборонено вживати спиртні напої на вулиці, включаючи пиво. У найближчому майбутньому хочуть ввести заборону і на куріння.
  9. У Білорусі достаток казино, особливо в Мінську. Число цих закладів збільшилася після введення обмежень на гральний бізнес в Росії.
  10. Білорусь в 2017 р відрізняється сильною регламентацією, завдяки чому майже немає вуличної торгівлі, дрібних кафе і барів. В основному вся торгівля зосереджена в великих гіпермаркетах і торгово-розважальних центрах.

    Ціни на продукти харчування

  11. В країні велика кількість пам'ятних місць, що нагадують про Велику Вітчизняну війну. Її історія в Білорусі бере початок не з 22 червня 1941 року, а з 1 вересня 1939 року в Гродненській і Брестських областях закликали чоловіків в польську армію, воювати з німцями.
  12. Це держава є найбільш постраждалим під час Вітчизняної війни. Мінськ і безліч міст були повністю зруйновані і відновлені після війни. Безліч радянських забудов так і стоять досі в незмінному вигляді.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online