Москва і Підмосков'ї. Куди поїхати на рибалку?

  1. Коментувати можут «Москва і Підмосков'ї. Куди поїхати на рибалку? »

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вибір місця лову в Москві і Підмосков'ї - вкрай непросте завдання Вибір місця лову в Москві і Підмосков'ї - вкрай непросте завдання. Адже, поряд з великою кількістю безкоштовних водойм (а ми будемо говорити саме про них) існує безліч факторів, що заважають прийняти остаточне рішення.

  • По-перше, - це величезна завантаженість водойм у позаробочий час.
  • По-друге, - непередбачуваність клювання.
  • По-третє, - це також і непередбачуваність погоди , Яка часто робить вирішальний вплив на наявність або відсутність клювання.
  • Ну і, нарешті, просто добірне кількість факторів менш явних, але від того не менш значущих в даному питанні.

Почнемо, мабуть, з Вашого вільного часу, а також пори року, обраного для передбачуваної поїздки на риболовлю.

Отже, на дворі рання (і аж до середини квітня) весна або прохолодна московська осінь (з середини листопада і аж до перших заморозків, включаючи температуру до -5 ° C). «Де б порибалити десь поблизу?» - скажете Ви, попутно згадуючи свій, здебільшого невдалий досвід риболовлі в Москві і Підмосков'ї.

Дорогий мій читач, як і в будь-якій справі тут не все так просто. А говорячи про «Московської риболовлі» - тим паче. Почнемо з того, що цей час не найвдаліший для вудіння на поплавкову вудку. Але не варто сумувати, адже зараз саме час для лову донкою і на спінінг.

Якщо Ви любитель донного лову - будь ласка, готуйте снасті. з тварин приманок , Мій вибір - мотиль. Можна наточити опариша. Ну і безліч рослинних приманок: макарони, Бойл, тісто (все це присмачується невеликою кількістю ароматизаторів). Прикорм слід використовувати нейтральний. З обов'язковим додаванням в нього насадки (особливо мотиля).

Говорячи про водоймах, можна сказати, що це водойми Південного і Південно-Східного напряму:

  • закрут Москви-ріки, поблизу міста Жуковський,
  • Москва-ріка біля Бронниця, а також в районі Литкаріно,
  • Москва-ріка у старому руслі і «чарівний ставок» (проїзд від ст. М. Коломенська будь-яким автобусом / тролейбусі в сторону ст.м. Автозаводська),
  • поворот р. Пахри в районі станиці Ям, аж до Новленской греблі.

Москва ріка
Москва ріка

Для любителів лову спінінга ті ж місця, так як в цей час основна маса риби (І хижої і мирної) тримається в ямах.

Взагалі, розповідаючи про спінінга ловлі в Москві, можна присвятити цьому окрему статтю. Зараз же давайте поговоримо про це коротко.

Отже, місця для лову на спінінг в Підмосков'ї практично ідентичні тим місцям, які я вказав в графі «для доночніков». З єдиним додаванням для любителів вудіння окуня . процес ловлі окуня в Москві і поблизу неї відрізняється лише розміром приманок і глибиною. Слід вибирати перекати з великою кількістю каменів, мілководдя з підводними укриттями. Також підійдуть і водойми, зазначені в цій статті вище. Я б виділив Жуковський, як особливо «окуневе» місце. Не дивлячись на це, ловля окуня в Жуковському може супроводжуватися і затриманням щуки , судака , жереха і навіть головня . Втім, за голавлем слід їхати на більш дрібну річку. Наприклад, ловля голавля в р. Пахра цілком може увінчатися затриманням солідних екземплярів до 1.5 кг. Щодо велика кількість невеликий щучкі мешкає в річці під назвою Рожаікa. За трофейної ж зубастої хижачкою, а також великим судаком Вам слід було б випробувати місця поблизу автомобільного моста, в районі Бронниця. Там нерідко проводяться змагання і це місце заслужено, на мій погляд, є рекордсменом серед інших водойм. Це основні водойми для лову в дані періоди часу року. Крім усього іншого, більшість з цих водойм є основними точками для «зимового спінінга».

Зимовий спінінг в Москві і Підмосков'ї явище нерідке, навіть поширене. Завдяки чому? Ну, наприклад, завдяки безлічі теплих скидів що не дають замерзати річках навіть взимку. До зимових водойм слід додати Москву-ріку на території заповідника «Коломенське», в яку стікаються теплі струмки зі святою водою. Вони-то і не дають річці замерзати.

Але що це ми все про холодному, так про холодному? Бр-р ...

Припустимо - на вулиці тепло і сонячно, на всю цвітуть тюльпани або розпускаються троянди. Відзначимо відразу, що Москва-ріка на вигині біля Жуковського відразу виключається, з огляду на те, що вода піднімається буквально в рази, і немає ніякої можливості закинути вудку. Але, це вже стосується доночніков і спінінгістів, а для поплавочников відкриваються нові перспективи.

Взагалі, про «літній» періоді лову важко дати дійсно слушні поради, тому що ловля риби в Москві і Підмосков'ї важка і непередбачувана, вимагає великого досвіду і терпіння. Обов'язково звертайте увагу на зміну рівня води і різкі зміни в тиску. Для «столичної» риболовлі це один з вирішальних факторів клювання.

Збираючись на водойму, приготуйте якомога більше видів приманок, подумайте і порадьтеся з продавцем в магазині на рахунок підгодовування. Вибираючись на водойму для «літньої» риболовлі, бажано уникати вихідних і свят, тому що як велика кількість рибалок відлякують рибу і насичують її підгодовуваннями.

Пам'ятайте! Риба в Москві сита і обережна! Її життя день у день наповнена неприємними зустрічами з усією гучної московської рибальської братією, що не додає зайвих шансів на її упіймання. Збирайтеся на риболовлю вдумливо і грунтовно. На місці дотримуйтесь тишу і акуратність. І тоді Ви не залишитеся без видобутку! Ні хвоста, ні луски, дорогі друзі!

Успіхів!

Автор: Олег Іванов, м.Москва

загрузка ...

Коментувати можут «Москва і Підмосков'ї. Куди поїхати на рибалку? »


Рекомендуємо до прочитання:


розділ: статті

Куди поїхати на рибалку?
«Де б порибалити десь поблизу?
Завдяки чому?
Але що це ми все про холодному, так про холодному?
Куди поїхати на рибалку?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online