Майже всі банки Узбекистану перестали працювати з російською системою грошових переказів Contact

Майже всі банки Узбекистану, які працювали з системою грошових переказів Contact, призупинили співпрацю за рекомендацією Центробанку республіки.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як повідомляє 30 квітня Комерсант , Кілька днів тому близько 15 банків Росії перестали здійснювати перекази через систему Contact. Ймовірною причиною відмови від співпраці називається порушення кримінальної справи стосовно віце-президента РУССЛАВБАНК (ім'я не повідомляється): за даними ГУ МВС по Центральному федеральному округу, він очолював організовану групу, яка з 2012 року проводила комплекс нелегальних банківських операцій, а щомісячний оборот «освоюваних групою »коштів, за оцінками слідчих, становив близько 3,5 мільярда рублів. Банки-партнери РУССЛАВБАНК в країнах СНД теж вирішили перестрахуватися.

як передає Подробно.Uz , Нещодавно в соціальних мережах з'явилися повідомлення про те, що в Ташкенті вже кілька днів люди не можуть отримати грошові перекази, відправлені за допомогою системи Contact. Співробітники банків підтвердили виданню факт припинення видачі грошей по Contact і пояснили його тим, що дана система грошових переказів не укладені або не продовжено договори.

Тим часом, в прес-службі РУССЛАВБАНК «Коммерсанту» повідомили, що робота в Узбекистані триває. «Хоча з деякими банками Узбекистану співпрацю припинено до закінчення травневих свят, відправка та одержання переказів доступні в одному з найбільших банків - Капіталбанке», - пояснили в прес-службі.

За даними Podrobno.uz, з системою переказів Contact сьогодні працюють ще два кредитних установи Узбекистану - Халк банк і Іпак Йулі банк. За словами співробітників цих банків, грошові перекази, відправлені цією системою, можна отримати у всіх відділеннях.

Нагадаємо, 18 березня 2014 року припинила роботу система грошових переказів Migom - після відкликання ліцензії у ЗАТ «Migom». В Узбекистані ця система мала 15 банків-партнерів і більше 1500 точок обслуговування. Колишні партнери Migom пред'являють до неї судові позови, втрати іноземних банків-партнерів системи оцінюються в 50 мільйонів рублів (близько $ 1,4 млн). Трохи пізніше з'явилися повідомлення про проблеми з системами грошових переказів ANELIK і «Золота корона».

Міжнародне інформаційне агентство «Фергана»

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online