Варіанти іпотеки для молодої сім'ї без початкового внеску

  1. «Забезпечення житлом молодих сімей»
  2. Програма «Молода сім'я» від Ощадбанку РФ
  3. «Молода сім'я» від ВТБ 24
  4. «Молода сім'я» від Россельхозбанка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найскладніше вирішувати проблеми з житловою нерухомістю сьогодні тим, хто відносно недавно створив сім'ю і бажає обзавестися окремим власним будинком або квартирою Найскладніше вирішувати проблеми з житловою нерухомістю сьогодні тим, хто відносно недавно створив сім'ю і бажає обзавестися окремим власним будинком або квартирою. Добре, якщо батьки мають у своєму розпорядженні можливостями фінансово підтримати молодих і допомогти їм купити або побудувати сімейне гніздечко. Однак все частіше бувають ситуації, коли і вони не в змозі допомогти грошима дітям і ті змушені звертатися в кредитні організації за оформленням відповідного позики.

Кредитна система різноманітна. При виборі найбільш вигідного кредитного продукту не дивно розгубитися. Перш ніж зробити відповідальний крок і оформити грошові зобов'язання варто докладно розібратися в питаннях іпотечних програм для молодих сімей.

«Забезпечення житлом молодих сімей»

Найбільш вигідним у фінансовому відношенні в даний час визнано участь в державній програмі з підтримки сімей в частині вирішення житлових питань «Забезпечення житлом молодих сімей». При цьому, молодою сім'єю вважається та, де обидва чоловіки не старші 35 років.

У цій програмі можуть брати участь сім'ї, що складаються з 1 батька у віці до 35 років і 1 або декількох неповнолітніх дітей. Державна грошова субсидія складає 30% від вартості житла плюс по 5% на кожну дитину. Площа що купується в рамках програми нерухомості не може бути менше розрахункових нормативів - на сім'ю з 2 чоловік не менше 42 м², з 3 і більше не менше ніж по 18 м² на кожного члена сім'ї.

Площа що купується в рамках програми нерухомості не може бути менше розрахункових нормативів - на сім'ю з 2 чоловік не менше 42 м², з 3 і більше не менше ніж по 18 м² на кожного члена сім'ї

Для того, щоб взяти участь в програмі, потрібно виконати наступні умови:

  1. домогтися визнання сім'ї-здобувачки держ. субсидії статусу потребує поліпшення житлових умов;
  2. розташовувати коштами, складовими в сумі з держ. субсидією 100% від усієї вартості житла, що купується;
  3. подати заяву відповідного змісту в адміністрацію за місцем проживання.

Вкрай рідко молоді люди мають у своєму розпорядженні власними грошовими коштами, здатними забезпечити покупку до 70% нерухомості. Тому вони вдаються до послуг банків, що видають кредити молодим сім'ям під заставу житла, що купується на пільгових умовах. Такі спеціально розроблені продукти банків дозволяють звільнитися «меншою кров'ю» в порівнянні з іншими тарифними планами по кредитах.

Як доброї поради молодим сім'ям можна запропонувати звертатися тільки в перевірені кредитні організації, що володіють стабільно позитивною і чесно заробленої репутацією Як доброї поради молодим сім'ям можна запропонувати звертатися тільки в перевірені кредитні організації, що володіють стабільно позитивною і чесно заробленої репутацією. Не варто піддаватися спокусливим рекламним обіцянкам молодих банків. Потрібно пам'ятати, що безкоштовний сир тільки в мишоловці.

Так, на перший недосвідчений погляд може здатися, що у новачка нижче процентна ставка і зручніше графік погашення платежів, але не варто спокушатися на цей рахунок. Ніхто не прагне розлучитися з грошима. Різниця буде отримана за рахунок прихованих відсотків та комісійних зборів, а клієнт в кінцевому рахунку більше програє ніж вигадає.

Заковика при отриманні іпотечного кредиту в банку може стати вимога про внесення початкового внеску. Як правило, його розмір становить 10% від запитуваної суми позики. Знову ж, не всі мають у своєму розпорядженні такими засобами. В цьому випадку можна скористатися сертифікатом на материнський капітал, який охоче приймають багато банків в якості початкового внеску - детально описано тут .

Інший варіант - заставу вже наявної нерухомості близьких родичів, які згодні оформити її в якості забезпечення по кредиту. При цьому житло, що виступає предметом застави, повинно відповідати вимогам банку. Головне при цьому - можливість його швидко і вигідно реалізувати в разі тривалої неплатоспроможності клієнта.

Найбільш добре зарекомендували себе в іпотечному кредитуванні молодих сімей Сбербанк РФ, банк ВТБ 24, Россельхозбанк. Їх програми відрізняються чесністю і прозорістю умов.

Програма «Молода сім'я» від Ощадбанку РФ

Сбербанк РФ дає можливість молодим сім'ям взяти кредит на придбання житла на строк до 30 років з мінімальною процентною ставкою від 11% річних Сбербанк РФ дає можливість молодим сім'ям взяти кредит на придбання житла на строк до 30 років з мінімальною процентною ставкою від 11% річних. Мінімальна сума по кредиту 45 тис. Руб. Ця програма передбачає можливість отримання кредиту без підтвердження доходів і трудової зайнятості. Щоб стати її учасником, потрібно виконати наступні кроки:

  • заповнити достовірними даними анкету банку;
  • зібрати документа по об'єкту нерухомості, який передбачається придбати за рахунок позикових коштів;
  • звернутися з пакетом документів до відділення Ощадбанку РФ;
  • дочекатися резолюції кредитуючої організації за поданою заявкою;
  • вивчити і підписати запропонований кредитний договір;
  • отримати кредит і придбати нерухомість.

Як вагомих плюсів іпотеки для молодих сімей від ощадбанку можна вказати:

  • можливість використання сертифіката на материнський капітал в якості першого внеску;
  • погашення відсотків по кредиту за допомогою належним чином оформленого податкового вирахування;
  • залучення созаемщиков для отримання більшої суми позики;
  • зручні умови внесення платежів по кредиту.

«Молода сім'я» від ВТБ 24

ВТБ 24 пропонує молодим сім'ям, які потребують придбання житла за рахунок кредиту, 3 доступних варіанти банківських продуктів:

«Молода сім'я» від Россельхозбанка

Россельхозбанк пропонує клієнтам поряд з рядовими іпотечними кредитами ще і продукти, розроблені виключно для молодих сімей. Причому вимоги до молодій сім'ї менш жорсткі, ніж в інших банках. Тут можливість отримання позикових коштів є у сімей, де хоча б один з подружжя не досяг 35 років, тоді як в інших кредитують організаціях обоє повинні бути молодше цього вікового порогу.

Мінімальна сума кредиту, можлива до видачі становить 100 тис.руб, а її максимум досягає 20 млн. Руб. При цьому враховується, що кредит не повинен перевищувати 85% від повної вартості покупки. Термін кредитування досягає 25 років. Відсоткова ставка досить велика, її діючий мінімум 12,9%.

Позитивною стороною програм для молодих сімей від Россельхозбанка виступає можливість отримання відстрочки у погашенні основного боргу за кредитом на період будівництва об'єкта нерухомості. Так само допускається відстрочка при народженні дитини до досягнення нею 3-х років.

Сьогодні населення Росії, як і більшу частину земної кулі, залежить від кредитів. Зростання інфляції і цін на нерухомість позбавляє людей можливості накопичити гроші на покупку або будівництво житла. З метою підтримки молодих сімей держава і банки розробляють як індивідуальні, так і спільні соціально орієнтовані програми щодо поліпшення житлових умов громадян. Великі банки Росії передбачають для своїх клієнтів найбільш чесні і вигідні параметри кредитування на пільгових умовах, в тому числі і без початкового внеску.


Поділитися:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online