Купити квартиру в іпотеку без початкового внеску

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чи можлива іпотека без початкового внеску?

Люди часто купують нерухомість за допомогою іпотеки. Люди часто купують нерухомість за допомогою іпотеки Не всім вдається самостійно накопичити велику суму на покупку нерухомості. Більше половини угод на ринку нерухомості відбувається з використанням іпотечних коштів.

Купити в іпотеку без початкового внеску - для багатьох майже єдиний спосіб придбати житло.

Після фінансової кризи 2014-2015 року, коли ставка по іпотеці злетіла до 15-16% річних, зниження іпотечних ставок восени 2017 року стало приємною несподіванкою. Сбербанк знизив ставку до 9% річних. При покупці готового житла ставка починається від 8,6% річних. Люди брали і будуть брати іпотечний кредит, навіть якщо у них немає початкового внеску.

У чому нюанси і підводні камені іпотечної угоди без початкового внеску, яку пропонують банки? Відразу обмовлюся, найнадійніші банки рідко пропонують програми іпотеки без початкового внеску. Ви не знайдете такої програми ні в Ощадбанку, ні у ВТБ 24 і інших відомих іпотечних банків.

Підводні камені, про які треба знати.

1. При іпотеці без початкового внеску потрібно збирати 1 набагато більшу кількість документів, потрібні будуть надійні поручителі,% по страхуванню вище.
2. Відсоток схвалення таких кредитів вкрай низький в зв'язку з вищевикладеними обставинами.
3. Ставка буде вище. Банки не будуть втрачати свій прибуток. Так чи інакше вони візьмуть своє. Середній відсоток -14-17% річних. Максимальний відсоток - 21% річних.
4. З огляду інтернет-ресурсів видно, що іпотеку без початкового внеску пропонують далеко не найвідоміші банки і (!) Під заставу наявного житла. Для отримання у них іпотеки без початкового внеску, потрібно закласти наявне житло. Часто це житло єдине. Чим це загрожує, сподіваюся, зрозуміло всім.

Так чи вигідна іпотека без початкового внеску, яку пропонують банки? Думаю ні. За винятком випадків, коли купуються новобудови від забудовників. В цьому випадку початковий внесок часто вносять забудовники. Тут можна розглянути варіанти.

Особисто я ніколи б не стала при покупці нерухомості на вторинному ринку спокушатися іпотекою без початкового внеску від маловідомих банків з незрозумілою репутацією.

! Щодо маловідомих банків.
Нещодавно одна клієнтка розповіла мені таку історію. Вона взяла кредит в розмірі 180 тис.руб. в маловідомому банку. Їй терміново потрібні були гроші на невеликий термін, вона закінчувала будівництво будинку. За кілька місяців вона практично виплатила кредит, у неї висока заробітна плата.

Коли настав час остаточно погасити кредит, вона прийшла в банк і з'ясувала, що сума кредиту не змінилася. Як? Адже вона практично все виплатила. Виявилося, що в договорі зазначено, що банк в односторонньому порядку, не повідомляючи клієнта, може змінити% по кредиту, що він і зробив. Договір уважно вона не читала, ніхто про це їй не повідомив. З тих пір, вона зареклася зв'язуватися з невеликими маловідомими банками.

Який же висновок?
Який же висновок Що робити тим, у кого немає грошей на початковий внесок? У своїй агентської діяльності у мене бували випадки, коли у клієнтів немає грошей на початковий внесок.
Можлива ситуація, коли гроші в наявності є, але покупець в силу певних причин не хоче або не може їх витрачати. Наприклад, був клієнт інженер-проектувальник, який не хотів витрачати наявні кошти в розмірі 1,5 млн.рублів в якості початкового внеску, вони були йому потрібні на інші цілі, а платити щомісячні платежі в розмірі 30-40 тис.руб . йому дозволяла заробітна плата.

У таких випадках люди дзвонять і питають: як взяти іпотеку без початкового внеску, чи можлива подібна угода?
Так, вона можлива. І це не іпотечна програма, яку пропонує банк. Це схема, яку знають і успішно проводять багато ріелторів. Це схема угоди, при якій покупець, який не має грошей на початковий внесок, бере іпотечний кредит в Ощадбанку або іншому іпотечному банку.

У моїй практиці за цією схемою частіше купують недороге житло приїжджі з провінції до Північної столиці. Накопичити на початковий внесок вони не можуть, так як знімають житло і у них великі витрати.
З іншого боку, їм набридло витрачати гроші на орендне житло. Гроші зникають, як у чорній дірі. Коли така ситуація триває роками, людина намагається її якимось чином вирішити, розрубав цей "гордіїв вузол".

Наприклад, була клієнтка, яка знімала шість років кімнату в центрі Пітера за 12 тис. Руб. плюс оплата комунальних послуг. Наприклад, була клієнтка, яка знімала шість років кімнату в центрі Пітера за 12 тис Вона працювала на виробництві, одна ростила дочку і їй не вдавалося накопичити на початковий внесок. Але їй хотілося мати власне житло, в якому вона могла прописатися, робити ремонт і відчувати себе повноправною мешканкою Пітера. Платити іпотечний внески в розмірі 12-14 тис.руб. їй було цілком під силу, практично стільки ж вона платила орендну плату. Використовуючи схему покупки без початкового внеску, ми купили їй кімнату.

Це один окремий випадок. Чи можливо за цією схемою купити квартиру або іншу нерухомість? Так можливо!
Ця схема складніше звичайної угоди купівлі-продажу, вона проходить не з усіма об'єктами нерухомості, але вона цілком реальна і, головне, не кримінальна. Найголовніше, вона можлива в Ощадбанку і в інших відомих банках. Всі нюанси угоди я оголошувати не має права, такі угоди я проводила, проводжу і цілком успішно.

Допомога в іпотеці без початкового внеску. Галина Черкіс

Чи можлива іпотека без початкового внеску?
У чому нюанси і підводні камені іпотечної угоди без початкового внеску, яку пропонують банки?
Так чи вигідна іпотека без початкового внеску, яку пропонують банки?
Як?
Який же висновок?
Що робити тим, у кого немає грошей на початковий внесок?
У таких випадках люди дзвонять і питають: як взяти іпотеку без початкового внеску, чи можлива подібна угода?
Чи можливо за цією схемою купити квартиру або іншу нерухомість?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online