Б / у автомобіль в кредит? / Статті по автокредитуванню

  1. обмеження
  2. Гроші - перший внесок при покупці б / у авто
  3. Необхідні документи
  4. поручителі
  5. Разом

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як правило, плануючи купувати автомобіль в кредит, ми розглядаємо можливість придбання нової машини Як правило, плануючи купувати автомобіль в кредит, ми розглядаємо можливість придбання нової машини. А як бути тим, для кого більш прийнятно старе авто? Виявляється, банки розробили кредитні схеми і для них.

Як показало наше дослідження, кредит на покупку уживаного автомобіля надають зараз багато банків. Але, природно, при цьому існує ряд обмежень.

обмеження

Майже всі опитані нами банки надають кредит, тільки якщо машина купується через автосалон, в якому діє програма Trade-in (обміну старого автомобіля на новий з доплатою). Втім, банк «Надра» видає кредит і при купівлі вживаного авто у приватної особи. Ще одним серйозним обмеженням, яке передбачено для всіх подібних кредитних програм, став вік (іноді - ще й пробіг) автомобіля. Ряд банків надають кредит тільки на покупку машини у віці до 3 років, ще кілька дають можливість купити 5 - 7-річну машину, вказуючи, що це повинна бути іномарка.

Обумовлюється також максимальний пробіг; для вітчизняних машин ця цифра в середньому становить 50 тис., а для імпортних - 100 тис. км.

Максимальний термін надання кредиту різними банками варіюється від 1 до 7 років. Іноді застосовується система підрахунку, при якій термін кредиту і вік автомобіля в сумі не повинні перевищувати, наприклад, чотирьох років. Так, якщо ви берете в кредит автомобіль у віці трьох років, то максимальний термін кредиту для нього складе 1 рік.

До розряду обмежень можна віднести і вік бажає взяти кредит - пенсіонерам його не дадуть. Але це правило зазвичай діє і при покупці нової машини.

Гроші - перший внесок при покупці б / у авто

Кредит на придбання нового автомобіля багато банків зараз надають без першого внеску. На «беушні» авто це правило не поширюється. Потенційному покупцеві доведеться сплатити самому від 15 до 50% вартості машини. У список витрат, крім традиційної реєстрації, потрібно внести страховку автомобіля - КАСКО та цивільної відповідальності перед третіми особами, а також комісію банку, плату за внесення купленого авто в реєстр заставного майна і т. Д.

Необхідні документи

Фізичним особам, які не є приватними підприємцями, при покупці автомобіля потрібно пред'явити паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного коду, довідку з місця роботи (форма № 3) про отримані доходи за останні 6 місяців і займаної посади, рахунок-фактуру - якщо машина купується в салоні , копію постійного техпаспорта авто, оформленого на продавця, - при купівлі автомобіля, що був в експлуатації. Крім того, деякі банки вимагають копію трудової книжки. Іноді в список необхідних документів входять довідка з психоневрологічного закладу про психічний стан кредитоотримувача, водійське посвідчення, талон попереджень, копії документів, що підтверджують право власності на нерухомість або інше майно позичальника (за наявності). У ряді банків від кредитоотримувача зажадають свідоцтво про шлюб, якщо таке є, і письмовий дозвіл чоловіка на покупку автомобіля в кредит.

Для фізосіб - приватних підприємців в список необхідних документів, крім паспорта і ідентифікаційного коду, входять свідоцтво про реєстрацію, декларація про доходи за останні 1-2 квартали, довідка про вид податку, що сплачується (єдиний, фіксований і т. Д.), Книга обліку доходів і витрат, податкова форма 4ОПП, довідка про відсутність заборгованості перед бюджетом.

поручителі

У деяких випадках - наприклад, коли клієнт не має постійного місця роботи або є приватним підприємцем, - банк при розгляді питання про надання кредиту вимагатиме, щоб у потенційного кредитоотримувача був поручитель. Банку зручніше, якщо це буде чоловік (дружина) одержувача кредиту. Від нього будуть потрібні паспорт, довідка про присвоєння ідентифікаційного коду, довідка з місця роботи про зарплату за останні 6 місяців, копія трудової книжки, свідоцтво про шлюб. Якщо чоловік є приватним підприємцем, він повинен пред'явити ті ж документи, що і ПП-отримувач кредиту (див. Вище). Якщо отримувач кредиту не хоче залучати чоловіка або не перебуває в шлюбі, поручителем може виступати і будь-який інший чоловік, навіть юрособа. В останньому випадку потрібно буде надати копії всіх реєстраційних документів фірми.

Разом

В цілому покупка уживаного автомобіля в кредит через автосалон виглядає зараз досить реальною. Складніше буде тим, хто хоче придбати машину «з рук», а й цю проблему, як показує наше дослідження, вирішити можна. Якщо з банком, який видає кредит на покупку авто у приватних осіб, домовитися не вдасться, можна спробувати інший варіант. Його суть полягає в тому, щоб передати обрану вами машину на комісію в автосалон і вже через нього купити авто, отримавши кредит в банку. Природно, така угода обійдеться дорожче, оскільки салон зажадає свій відсоток від вартості машини.

джерело: авто Центр

А як бути тим, для кого більш прийнятно старе авто?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online