Як знайти вільне місце в дитячих садах Києва

  1. ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
  2. АВТОР:
  3. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

8 лютого 2018, 14:52 Переглядів: 8 лютого 2018, 14:52 Переглядів:   Фото: Григорій Салай   У Києві після запуску електронної черги в дитсадки стало простіше відслідковувати вільні місця в групах і, якщо місцезнаходження дитсадка не критично, - прилаштувати малюка можна за лічені дні

Фото: Григорій Салай

У Києві після запуску електронної черги в дитсадки стало простіше відслідковувати вільні місця в групах і, якщо місцезнаходження дитсадка не критично, - "прилаштувати" малюка можна за лічені дні.

"Якщо вкрай потрібно віддати дитину в садок - в системі можна знайти заклад, в якому є вільні місця, і стати туди в чергу. Так можна опинитися навіть першим або другим, система підтягує і направляє запрошення. Я так двом дітям вибрала сади і їм на наступного дня прийшли запрошення. це легально, це нормально, просто батьки не вміють цим користуватися. Але якщо ти хочеш в якийсь конкретний садок - треба ставати в чергу, як тільки дитина народилася ", - розповіла" Сегодня "завідувачка одного з київських дитячих садів.

Прописка в електронній черзі не має значення - в столичних садках приймають дітей, навіть якщо вони не є киянами. В системі батьки можуть встати в чергу в п'ять закладів, в будь-яких куточках міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

При виборі закладу батьки часто орієнтуються на розташування саду, в основному кияни шукають садки біля свого будинку. Тому, розподіл місць є нерівномірним. У густонаселених мікрорайонах закладу переповнені більш ніж 150%, а ось деякі садки мають вільні місця, наприклад, на Лісовому масиві і навіть на Печерську, кажуть в КМДА.

"Групи дійсно переповнені, дітей багато, за законом має бути 20, за фактом їх 25-28, буває по 30. Є садки, в яких навіть по 34. Чи наважиться це питання тільки тоді, коли всі установи, які колись віддали в оренду, повернуться у комунальну власність, в них відкриються місця для дітей, і малюків туди приймуть. дітей багато, але, скажу з практики - важко, проте працюємо, вихователі дітей до школи готують, і вони справляються ", - говорить Інна Антонівна.

За даними департаменту освіти КМДА, найбільша потреба - в місцях для дітей 3 - 4 років, батькам яких потрібно виходити на роботу. А ось місця для дітей старшої вікової групи в дитячих садках міста є. Тим часом, в деяких садах приймають і зовсім маленьких.

"Є такі установи, які приймають від одного року, у них є дві ранні групи - з року до двох, і з двох до трьох. Але більшість садів - з двох до трьох, це ясельна група, і молодша - з трьох до чотирьох. далі - групи з чотирьох до п'яти і з п'яти до шести ", - пояснює завідувачка.

Подробиці читайте в матеріалі "Сегодня" - Дитячі садки Києва: всі секрети і особливості. Частина перша .

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Дитячі садки Києва: як влаштувати дитину за лічені дні". інші Інші новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Міла Князьська-Ханова

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online