У Кабміні пояснили нові правила обліку тепла і води

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У зв'язку з набранням чинності Законом України Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання Кабінет міністрів надав роз'яснення, як вважатимуть тепло і воду відповідно до нового закону

У зв'язку з набранням чинності Законом України "Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання" Кабінет міністрів надав роз'яснення, як вважатимуть тепло і воду відповідно до нового закону.

Про це повідомляється на сторінці Урядового порталу в Facebook .

"Один з головних міфів - нібито закон дозволяє ігнорувати показання індивідуальних (квартирних) лічильників. Насправді, якщо говорити про багатоквартирні будинки, то закон виділяє два види вузлів обліку теплової енергії, холодної і гарячої води: вузол комерційного обліку (загальдомовий) і вузли розподільного обліку (квартирні) ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що вузол комерційного обліку служить для вимірювання об'єму всієї теплової енергії / води, спожитої в будівлі.

Тобто, саме за показаннями його приладів обліку буде визначатися, скільки всього теплової енергії або води використовували всі споживачі в будівлі.

Цей обсяг необхідно "розподілити" між споживачами в будинку - тобто, визначити, хто скільки послуг отримав і скільки винен за них заплатити. Саме для цього і будуть використовуватися квартирні лічильники.

Також, як відзначається в повідомленні, закон передбачає такий базовий принцип розподілу: обсяг, визначений за допомогою загальнобудинкового вузла, буде розподілятися між споживачами пропорційно до показань квартирних лічильників.

Завдяки такому підходу знімається проблема "різниці в показаннях" (різниця між сумою показань квартирних лічильників і показаннями загальнобудинкового в результаті різного класу точності), а також проблема втрат внаслідок витоку води з внутрішньобудинкових мереж через їх незадовільний стан.

"Отже, закон і надалі передбачає використання показань квартирних лічильників при розрахунках за комунальні послуги", - підкреслюється в повідомленні.

Нагадаємо, Верховна Рада 22 червня 2017 року схвалила обов'язкову установку лічильників води і тепла.

Як повідомлялося, Міністерство економічного розвитку і торгівлі виступало проти прийняття закону про обов'язкове встановлення лічильників води і тепла, так як прийняття закону буде суперечити принципам стандартизації і метрології.

У липні 2016 року в Державному агентстві з питань енергоефективності заявили, що введення 100% обліку споживання тепла і води населенням дозволить скоротити використання теплової енергії на 15-20%.

економічна правда

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online