Глава Нижнього Новгорода - психологічний тип Остапа Бендера

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо глава адміністрації Олег Кондрашов, цей дивний випадковий тип, потрапив у виконавчу владу по шанцевскому непорозуміння, то глава МСУ міста Олег Сорокін більш неоднозначна фігура. Він не є політиком від бога, якимось пассионарием. Це жорстка людина, яка не схильний до компромісів, що погано для політика, одинак, а не командний гравець. Взагалі, незважаючи на штучні посмішки Сорокіна і Кондрашова, вони представляють собою затяжку для сприйняття, похмуру пару, від якої населення не в захваті. У той же час, Сорокін - це людина з проектним мисленням і, подібно Остапу Бендеру, великий комбінатор. Однак останнім часом у нього щось не заладилося.

Це жорстка людина, яка не схильний до компромісів, що погано для політика, одинак, а не командний гравець

Коли Валерій Шанцев обгрунтовував прихід до влади в Нижньому Новгороді Олега Сорокіна, він презентував його як творця, який доклав зусиль як бізнесмен, і багато зробить в територіальному управлінні. У свою чергу, Сорокін вирішив правильно позиціонувати себе. Свого часу, він необережно заявив з приводу заводу "Старт", що промислове виробництво - це не його стезя. Він вирішив популяризувати себе навіть не як девелопера, а саме як будівельника. Адже будівництво - це одна з найбільш шанованих сфер діяльності в історії людства. Але навряд чи суспільство його так сприймає. він освоює земельні ділянки з найбільшим прибутком і збитком для скарбниці.

Багато хто вважає, що політичним гаслом Сорокіна є крилата фраза Остапа Бендера: "Побільше цинізму. Людям це подобається". Його прихід до влади сприймається саме як забезпечення гарантій та режиму найбільшого сприяння сімейного бізнесу по отриманню землі і вкладень в неї. По суті, тут відбувається те ж саме, що в Москві при мері Юрія Лужкова у талановитого "девелопера" Олени Бутурін. Мабуть, Валерій Шанцев пояснив Сорокіну, що в Росії ця схема працює бездоганно, не зважаючи корупційною.

До речі

Тому глава МСУ Нижнього Новгорода - голова міської думи, звертаючись до депутатів, мало не цитує Остапа Ібрагімовича: "Майте на увазі, - сказав Бендер, суворо оглядаючи своє військо, - мародерства я не допущу. Ніяких порушень закону ... Все, що нам треба , удоевци віддадуть самі ". Саме так і відбувається, тільки "обдаровують" Сорокіна удоевци, а нижньогородці, а його "військо" не отримує нічого. Сам же Олег Сорокін після роботи в Сірому домі діє за принципом: "І взагалі, вистачить з нас муніципальної діяльності. Пора зайнятися справою".

Як би глава МСУ Нижнього Новгорода не намагався дистанціюватися від бізнесу, в це ніхто не вірить. Значна частина ніжегородцев тільки і мріє про те, щоб до Олега Сорокіну прийшли як до "підпільному мільйонерові" Олександру Корейко з татком, де була б перша фраза отчеркнуть синім олівцем слідчого: "Всі великі сучасні стану нажиті самим безчесним шляхом".

Значна частина ніжегородцев тільки і мріє про те, щоб до Олега Сорокіну прийшли як до підпільному мільйонерові Олександру Корейко з татком, де була б перша фраза отчеркнуть синім олівцем слідчого: Всі великі сучасні стану нажиті самим безчесним шляхом

В загальному

Вся суть Сорокіна (і для цього не треба малювати його політичних портретів) уміщається в одній фразі: він здатний, він дуже здібний, він здатний на все.

Як би не складалися його справи в подальшому, в тому числі у відносинах з законом, у суспільства завжди буду з ним антагоністичні протиріччя. Стилістично виражені так само, як у Бендера з мадам Грицацуєвої в знаменитому діалозі з "Дванадцяти стільців" Ільфа і Петрова.

- Ось що, дівчина: зарубайте на своєму носику, що Остап Бендер ніколи нічого не крав.

- А ситечко хто взяв?

- Ах, ситечко. З вашого неліквідного фонду? І це ви вважаєте крадіжкою?

- Вкрав, вкрав, - твердила вдова.

- В такому разі наші погляди на життя діаметрально протилежні.

Вдова кинулась на двері. Скло затремтіли. Остап зрозумів, що пора йти ...

А ось Олег Сорокін йти, схоже, сам не збирається. До тих пір, поки його не викине з Сірого будинку Нижегородська еліта . Адже якби існували прямі вибори , То у Сорокіна не було б жодних шансів обратися головою Нижнього Новгорода. Навіть якби він малював нижегородцам такі ж милостиві перспективи, як Бендер жителям Васюков: "Гроші дадуть збори. Васюкінци грошей платити не будуть. Вони будуть їх по-лу-чать. Це ж все надзвичайно просто".

До речі

Ось і Шанцев нам це обіцяв, підсовуючи в 2010 році Олега Сорокіна. Але, схоже, зараз з вікон кабінету голови МСУ Нижнього Новгорода стало видно Магадан. Тому його вирішили кудись пересадити.

P. S.

У Олега Сорокіна і Олега Кондрашова є багато спільного і не менше відмінностей. Вони обидва негосударственнікі. Всупереч розхожій думці, Сорокін теж НЕ системщик і не концептуаліст. Але він відмінний тактик, який вміє використовувати адміністративні структури і особисті владні повноваження для створення своєї сім'ї, афільованому бізнесу конкурентних переваг. З однією метою - стати найбагатшою людиною Нижнього Новгорода. Тут вписується в контекст розповідь відомого в Нижньому Новгороді людини, який повідав про те, що за великий "відкат" сорокинские просили ексклюзивних прав на будівництво в мегаполісі торгово-розважальних центрів.

У той же час, на відміну від Кондрашова, Сорокін - це гравець і в ще більшому ступені маніпулятор, який використовує одних людей проти інших, своїх особистих ворогів. Тому люди розумні і далекоглядні намагаються триматися подалі від Олега Сорокіна і мріють, щоб він був дистанційований від влади. Комбінації Сорокіна не стратегічні, а маніпулятивні. Йому потрібні виконавці "легкої поведінки", яких, як завжди, завжди вистачає. Але для суспільства завжди щодо Сорокіна буде питання: "Що ж було з" ситом "? Взяв або вкрав?"

Фото ridus. ru, park - savers. blogspot. com, pravdapfo. ru

Читайте також:

Успіх, та й годі! Елада Нагірна знову найбагатша дружина чиновника в Росії за 2013 рік

"Маркінскій" привітання Сорокіна всіх обрадувало. Москва натякнула Сорокіну, що більше не довірить йому крісло глави міста

Вивести на чисту воду. Непорочний глава Нижнього Новгорода Сорокін знову цікавить слідчих

"Справа Сорокіна": Москва дала команду "фас". Слідчий комітет РФ порушить кримінальну справу проти Олега Сорокіна?

Долю Сорокіна вирішить тільки Москва. Олегу Сорокіну не гарантоване збереження в кріслі глави Нижнього Новгорода

Пан не пропав. Сорокін уникнув правосуддя в "справі Садекова", отримавши від Шанцева багатомільярдний гешефт

Нижегородське УФАС - команда Сорокіна? Чому УФАС Нижегородської області допомагає будівельним монополіям?

Букет для Еладіо Львівни. Дружина глави Нижнього Новгорода продовжує оптом скуповувати міську землю

Третій "квіточка" в букеті Сорокіна. Остання ділянка колишнього радгоспу "Квіти" продається всього за 32 млн рублів

Нижегородський сток-центр прикрився. В скарбниці Нижегородської області закінчилося майно для приватизації

Чудеса по-Нижегородської. Закономірне завершення суперечки навколо забудови Радянського району

Кінець "Анкудіновкі". Шанцев продає котельню нижегородського технопарку "правильним пацанам"

Ціна сорокинской влади. Елада Нагірна заробила в 2012 році 1,5 млрд рублів (копія декларації)

Знижка для своїх. Корупція в земельній політиці губернатора Шанцева

Мансур Садеков: "Сорокін повинен зайняти моє місце в тюремній камері". Відкритий лист "в'язня Матроської тиші" Володимиру Путіну

Розпил великого діаметру. Історія про те, як до "Анкудіновке" і радгоспу "Квіти" тягнули інженерні мережі

Земельне питання остаточно зіпсував мера. Як 1/6 частина цілого Радянського району одним лотом йде в оренду бізнесу Олега Сорокіна

Одного разу в Нижегородському Кремлі ... Відкрите звернення на адресу федеральної влади про корупцію в земельній політиці в Нижньому Новгороді

Ущільнення "П'яти кутів". Ділянка в центрі Нижнього Новгорода, розселені за 370 бюджетних мільйонів, продається афілійованої до Олега Сорокіну фірмі в п'ять разів дешевше

А ситечко хто взяв?
З вашого неліквідного фонду?
І це ви вважаєте крадіжкою?
Але для суспільства завжди щодо Сорокіна буде питання: "Що ж було з" ситом "?
Взяв або вкрав?
Слідчий комітет РФ порушить кримінальну справу проти Олега Сорокіна?
Чому УФАС Нижегородської області допомагає будівельним монополіям?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online