Види пільг дітям і членам сім'ї ветеранів бойових дій на федеральному і регіональному рівнях

  1. Законодавче регулювання питання
  2. Хто відноситься до даної категорії громадян
  3. Державна допомога сім'ям
  4. Порядок прийому в дитячий сад
  5. Зарахування в школу і ВНЗ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли мова заходить про ветеранів, багато людей починають уявляти собі посивілих учасників ВВВ Коли мова заходить про ветеранів, багато людей починають уявляти собі посивілих учасників ВВВ. Та війна закінчилася багато років тому, і далеко не кожен з переможців дожив до сучасності.

Але, термін ветеран можна використовувати не тільки по відношенню до фронтовикові того далекого часу, адже Росії торкнулися і інші локальні військові конфлікти, брати участь в яких доводилося як військовослужбовцям, так і цивільним особам.

Ці громадяни теж називаються ветеранами і мають право звертатися за державною підтримкою і соціальними гарантіями.

Законодавче регулювання питання

Федеральний закон, що носить однойменну назву «Про ветеранів» , Регламентує призначення державної підтримки і гарантує певні привілеї особам, які беруть участь в діях бойового значення.

Серед основних документів, що регламентують пільгове забезпечення ветеранів, можна виділити:

Хто відноситься до даної категорії громадян

Відповідно до законодавства ветераном можна вважати:

  1. Військовослужбовця МВС, виконує бойові завдання, пов'язані з усуненням мінних небезпек в СРСР та інших країнах після того, як трапилася капітуляцію нацистської Німеччини і аж до кінця 1951 р
  2. Військового, незалежно від звання, який з Автобата доставляв вантажі в Афганістан під час бойових дій.
  3. Льотчика, яка провадила бойові вильоти в Афганську республіку.
  4. Обслуговуючий складу військових частин, який перебуває на території іншого державного утворення у воєнний час і отримав поранення або каліцтво.
  5. Спеціаліст, який відпрацював в Афганістані встановлений час або який перервав відрядження з поважної причини.
  6. Будь-який громадянин, у офіційному порядку спрямований за кордон і воював на території чужої держави.

В даний час офіційно визнаною допомогою російських військових вважається участь в конфліктах в таких державах, як: Ангола, Єгипет, Камбоджі, Ліван, Сирія, Таджикистан, Абхазія, Південна Осетія і т.д. Крім того розглядається питання про те, щоб визнати ветеранами бойових дій тих військових, які брали участь в конфлікті в Чехословаччині в 1968 р

Для оформлення пільг ветеран повинен подати заяву та документи (свідоцтво про проходження служби, паспорт, 2 фото), що підтверджують право на присвоєння статусу.

Державна допомога сім'ям

Призначення пільг може поширюватися на будь-якого непрацездатного члена сім'ї, який перебував на утриманні у загиблого інваліда війни або ветерана бойових дій.

оформлення пенсії і пільг , Пов'язаних з втратою годувальника, вимагає документального підтвердження того, що член сім'ї не може забезпечити себе самостійно. Дитина, яка не досягла повнолітнього віку, може не надавати подібні папери.

Утриманець або дитя учасника бойової обстановки має право на:

  • пільги пенсійного значення;
  • перевага при оформленні членства в житловому або гаражному кооперативі, а також в садівничому або дачному товаристві;
  • надання державного житла сім'ї ветерана, офіційно заявила про необхідність поліпшення житлового простору до 2005 р .;
  • обслуговування в тій же медичної організації, що і за життя ветерана;
  • позачергове отримання послуг медичного характеру;
  • 50% знижку при оплаті комунальних послуг ;
  • надання путівок в санаторії та профілакторії при наявності відповідних рекомендацій лікаря;
  • позачерговий прийом до будинку-інтернату для людей похилого віку та обмежених громадян.

Незалежно від перебування на утриманні або наявності будь-якого джерела доходу соціальну підтримку можуть отримати наступні члени сім'ї учасника бойового конфлікту: Незалежно від перебування на утриманні або наявності будь-якого джерела доходу соціальну підтримку можуть отримати наступні члени сім'ї учасника бойового конфлікту:

  • батьки;
  • дружина, повторно не вступила в шлюб, як самотньо проживає, так і спільно з повнолітньою дитиною, який став інвалідом до досягнення 18 років або з дитиною, якій ще не виповнилося 23 року, але при дотриманні 1 умови - очне навчання.

Ще існують регіональні пільги. За ними може звернутися:

Регіональна пільга передбачає безкоштовне пересування на транспорті міського та приміського типу. Дану привілей можна використовувати в натуральному виразі або перетворити в грошову компенсацію.

Порядок прийому в дитячий сад

Протягом останніх років держава активно зайнялося вирішенням питання про надання дітям місць у дошкільних освітніх установах Протягом останніх років держава активно зайнялося вирішенням питання про надання дітям місць у дошкільних освітніх установах. Наприклад, реально працює електронне бронювання . Але, на жаль, кількість дитячих садків в багатьох населених пунктах просто не розраховане на загальну кількість дітей. Саме тому ще не було скасовано влаштування дитини на пільгових умовах .

Федеральний рівень не передбачив подібного привілею щодо дітей ветеранів бойових дій. Без черги вступити в дитячий сад можна: сиротам, дітям чорнобильців, прокурорів, слідчих і т.д. В першу чергу приймають малюків, батьки яких є інвалідами, дітей поліцейських, які загинули при виконанні військового обов'язку.

70% знижку на батьківську плату можуть оформити військовослужбовці-строковики.

З непорозумінням, що стосуються відсутності ветеранів бойових дій в списках на позачергове оформлення в дитячий дошкільний заклад, вирішило розібратися регіональне законодавство. А ось компенсаційні виплати, частково погашають оплату дитячого садка, так і не були ніким розглянуті.

Зарахування в школу і ВНЗ

Закон про освіту № 3266-1, датований 1992 р свідчить, що позаконкурсний вступ до ВНЗ за умови, що вступні випробування були успішно пройдені, (серед досить великого списку) належить і ветеранам бойових дій. Але державна влада, на жаль, нічого не передбачила для дітей даної категорії громадян, тому вони надходять відповідно до загальних вимог і ніякими привілеями не користуються.

Дитина ветерана бойових дій у позачерговому порядку може бути прийнятий в середнє освітня установа (школу). Дану категорію учнів також повинні забезпечити дворазовим безкоштовним харчуванням . Якщо школа користується спеціальною уніформою, то вона також надається на безоплатних засадах.

Про повному списку пільг і соціальних гарантій, належних сім'ї загиблого учасника бойового дії, можна дізнатися з ст. 21 ФЗ «Про ветеранів».

Види державної допомоги для даної категорії громадян розглянуті в наступному відеосюжеті:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online