До 180-річчя храму, який вирубали з хлібозаводу, куплять величезний дзвін за 6,5 мільйона рублів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

До храму прилаштовують вівтарну частину

Через чотири дні храму на візі, який вирубали з хлібозаводу, виповниться 180 років. Відновлення Собору в честь Успіння Пресвятої Богородиці йде вже близько року. Ми були тут в кінці червня 2017 го - тоді ремонт тільки починався. Через дев'ять місяців храм обріс новою дзвіницею і прибудований - вівтарем.

- З червня по сьогоднішній день ми освоїли 20 мільйонів рублів, - розповіла Е1.RU прес-секретар Успенського Собору на візі Світлана Кислова. - На храм закладено 200 мільйонів рублів, фінансування йде від пожертвувань прихожан і приватних осіб.

Вівтарну частину закінчили викладати не до кінця - це зроблено спеціально. Днями сюди має приїхати техніка, за допомогою якої заллють бетоном підлогу вівтаря. У самому храмі підлогу залили минулого тижня, причому це робиться не зсередини храму, а зовні.

Пристрій не закінчують спеціально Пристрій не закінчують спеціально   Білий цегла - історичний,   він залишився після розбору старого пристроя   Заливати бетонну підлогу біля вівтаря будуть за допомогою ось такої машини   Так підлогу в храмі виглядав ще минулого тижня   Найближчим часом підлогу заллють у вівтарній частині Білий цегла - історичний, він залишився після розбору старого пристроя Заливати бетонну підлогу біля вівтаря будуть за допомогою ось такої машини Так підлогу в храмі виглядав ще минулого тижня Найближчим часом підлогу заллють у вівтарній частині

Дзвіниця, яку відтворювали з нуля, зараз досягає 12 метрів, за проектом, разом зі шпилем вона буде 42 метри. Дзвіницю поки що теж не добудовують. Через 2-3 місяці в храм привезуть дзвін. Його замовили за 6,5 мільйона рублів на заводі Миколи Пяткова в Кам'янсько-Уральському. Вага дзвони 6 тонн, він настільки великий, що якщо добудувати стіни дзвіниці, то його не зможуть підняти, тому будівництво тимчасово зупинено. Після того як буде готовий шеститонний дзвін, для храму замовлять інший - трохи менше, вагою три тонни.

- У храмі з'явиться клирос - балкон для півчих, - розповіла Е1.RU Світлана Кислова. - криласом в проекті не було, його нам будівельники подарували. Батюшка каже, що акустика тут хороша.

Закінчити реставрацію храму планують до 2020 року.

У нижньому храмі, де будуть проходити хрещення, в підлогу вже вмонтували купіль у вигляді хреста. У нижньому храмі, де будуть проходити хрещення, в підлогу вже вмонтували купіль у вигляді хреста Тут зроблять балкон для півчих Усередині храм хочуть викласти мозаїкою До храму прибудували 12-метрову дзвіницю Собор очищають від верхнього шару до історичного цегли На нових цеглинах написані імена парафіян, які жертвували гроші на відновлення храму Вид з дзвіниці У нижньому храмі видно старовинний бутовий камінь

У січні цього року на настоятеля цього храму - протоієрея Євгенія Попиченко подали в суд. Голова правління Спілки громадських організацій ветеранів військової служби та інших силових структур Свердловської області «Захисники Вітчизни» Микола Рябчевський подав до суду на батька Євгена через те, що протоієрей порівняв Володимира Леніна з Адольфом Гітлером. Це сталося в розмові про перейменування вулиць.

Текст: Марія ІГНАТОВА
Фото: Артем Устюжаніна / Е1.RU; Володимир СОЛДАТОВ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online