Архів-музей літератури і мистецтва переселяють з території "Софії Київської" в промзону

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У музеї вважають, що запропоновані приміщення не придатні для утримання архіву У музеї вважають, що запропоновані приміщення не придатні для утримання архіву   Софія Київська

Софія Київська. Келії братські (Бурса). XVIII - XIX ст panoramio.com

Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України виселяють з приміщення на території заповідника "Софія Київська". Фонд державного майна України не продовжив договір про оренду приміщення. До 29 вересня архів-музей має переїхати в одне із запропонованих приміщень на території столичних промзон. Про це йдеться в зверненні музею.

"Міністерство культури України та Фонд державного майна України офіційно повідомили Державну архівну службу України та ЦДАМЛМ України про недоцільність продовження договору оренди, укладеного між Регіональним відділенням Фонду державного майна України та ЦДАМЛМ України на державне нерухоме майно - пам'ятник архітектури XVIII ст." Бурсу ", який знаходиться на балансі Національного заповідника "Софія Київська", - йдеться в зверненні.

Так, музею запропонували переїхати в одне з приміщень, які знаходяться на вул. Якутській, 3 та вул. Гарматній, 2.

У ЦДАМЛМ відзначають, що ці приміщення є непридатними для утримання архіву, так як вони напівзруйновані.

"Там відсутнє опалення, а стіни і підлога покриті грибком. Це робить неможливим забезпечення температурно-вологісного режиму, який може гарантувати збереження документів на паперових носіях. Для визначення технічного стану цих будівель необхідно проведення експертизи огороджувальних та несучих конструкцій, адже сукупна вага культурних цінностей і стелажного обладнання, що зберігаються в ЦДАМЛМ України, становить близько 400 000 кг ", - йдеться в зверненні.

Центральний державний архів-музей літератури і мистецтва України розміщується в будівлі Софійській Бурси на вулиці Володимирській з 1966 року. У ньому зберігаються рукописи Івана Франка і Тараса Шевченка, а також листи Івана Нечуя-Левицького, Марка Черемшини, документи Бориса Грінченка, Івана Багряного та багатьох інших.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online