Пільги для багатодітних сімей в 2019 році в Алтайському краї, допомога малозабезпеченим в Республіці Алтай, посібники

  1. Законодавче регулювання питання
  2. Яка сім'я вважається багатодітною в Алтайському краї
  3. Які пільги надаються багатодітним сім'ям в Алтайському краї
  4. задати питання юристу:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Пільги для багатодітних сімей в 2019 році в Алтайському краї будуть надаватися як з державного, так і з локального бюджету Пільги для багатодітних сімей в 2019 році в Алтайському краї будуть надаватися як з державного, так і з локального бюджету. Але, незалежно від джерела компенсації преференцій, саме муніципальною владою встановлюється, яка сім'я буде ставитися до списку малозабезпечених в поточному році. Додатково до отримання пільг в матеріальному вигляді можна розраховувати на перерахування фінансової допомоги.

Законодавче регулювання питання

Порядок і правила надання різних груп преференцій встановлюються як загальнофедеральних, так і локальними нормативно-правовими актами Порядок і правила надання різних груп преференцій встановлюються як загальнофедеральних, так і локальними нормативно-правовими актами. Державними законами фіксуються такі моменти:

  • право на отримання пільгового статусу багатодітності;
  • мінімальний список привілеїв, наданих таким особам;
  • вимоги до оформлення соціальної допомоги;
  • обов'язок муніципальної влади здійснювати контролюючу функцію над органами, які беруть участь в таких правовідносинах.

Що стосується муніципалітетів, то вони повинні, в рамках можливостей локального бюджету, виконувати норми загальнофедерального законодавства. На місцевому рівні допускається збільшення списку пільговиків і розширення обсягів покладених преференцій.

Також необхідно виконувати укази Президента щодо проведення індексації виплат. Додатково в регулюванні беруть участь відомчі НПА, що встановлюють правила застосування тих чи інших пільг.

Яка сім'я вважається багатодітною в Алтайському краї

Як зазначалося вище, саме органи управління суб'єктів Федерації вирішують, яку сім'ю можна визнати багатодітною Як зазначалося вище, саме органи управління суб'єктів Федерації вирішують, яку сім'ю можна визнати багатодітною. За основу приймаються демографічні показники, в тому числі і статистичні відомості про середню кількість дітей в сім'ях.

Таблиця № 2 «Особливості отримання статусу на Алтаї в 2019 році»

Показники Нюанси Кількість дітей

Три і більше дитини - підстава для отримання привілеїв Вік В сім'ї може бути і більше дітей, але мінімум троє з них повинні бути молодше 18 років. Після досягнення повноліття дитина буде враховуватися для отримання пільгового статусу, тільки якщо він навчається на очному відділенні будь-якого державного вузу Проживання Всі три дитини повинні бути прописані хоча б з одним з батьків за однією адресою, і саме в рамках цього регіону належить оформляти посвідчення пільговика. Якщо дитина зареєстрований з батьками, але навчається в пансіонаті або інтернаті (на повному держзабезпеченні), то він до уваги не приймається Спорідненість

Враховуються нащадки, пов'язані узам біологічного споріднення, а також діти, усиновлені в законному порядку (повинно бути відповідне судове рішення)

Наявність всіх цих обставин не є само по собі підставою для пільг. Пільги багатодітним сім'ям в Республіці Алтай надаються виключно на підставі посвідчення пільговика, тому почати необхідно з отримання такого документа.

Таблиця № 3 «Порядок отримання посвідчення багатодітної родини»

Алгоритм дій Особливості Ініціація Підтримка таких сімей здійснюється органами соцзахисту населення, які уповноважені проводити перевірку поданих документів і видавати посвідчення. Звертатися обов'язково в підрозділ за місцем прописки хоча б одного з батьків і мінімум трьох дітей, які не досягли повноліття Збір документів Присвоєння статусу можливо після отримання від ініціатора власноручного заяви, а також повного пакету документів. До них відносяться:

  • паспорт одного з батьків (досить документа одного з подружжя);
  • свідоцтво про реєстрацію шлюбних відносин (або будь-який інший документ, що підтверджує самостійну участь у вихованні дітей);
  • персональні документи всіх дітей (свідоцтво або паспорт);
  • довідка з муніципалітету про склад сім'ї;
  • виписка від роботодавця кожного працевлаштованого чоловіка про доходи за минулі три місяці.

Можуть знадобитися і додаткові папери, наприклад, виписка з навчального закладу

підтвердження

Законодавцем на розгляд поданого клопотання відводиться до 15 календарних днів. Після закінчення цього терміну ініціатор отримує офіційний лист з органів соцзахисту, в якому значиться рішення про задоволення прохання або перераховані причини відмови. Якщо присвоєння пільгового статусу була дозволено, то протягом тижня батько отримує посвідчення Оформлення пільг

Отримання конкретних пільг здійснюється в різних інстанціях, за характером преференцій. Це може бути:

  • ФНС;
  • Пенсійний фонд;
  • ЖЕК;
  • органи соцзахисту;
  • муніципалітет;
  • поліклініка та ін.

Важливо! У зв'язку з новими змінами в законодавстві прийнято рішення обмежити оформлення пільг. Тепер деякі види преференцій стають доступні тільки після отримання статусу незаможної родини.

Які пільги надаються багатодітним сім'ям в Алтайському краї

На початок року зафіксовано, що посібники багатодітним сім'ям в 2019 році в Алтайському краї отримують більше двадцяти тисяч сімей, що свідчить про ефективне втілення в життя соціальної політики в регіоні На початок року зафіксовано, що посібники багатодітним сім'ям в 2019 році в Алтайському краї отримують більше двадцяти тисяч сімей, що свідчить про ефективне втілення в життя соціальної політики в регіоні.

До доступним преференцій можна віднести такі:

  • видача на безоплатній основі медикаментів (поширюється тільки на препарати, які виписуються дітям і не можуть бути отримані без попереднього рецепта лікаря);
  • проїзний для багатодітної сім'ї на використання послуг громадського транспорту (сім'я протягом місяця збирає чеки, які доводять витрати на проїзд тільки дітей, і муніципальна влада потім роблять повернення частини коштів);
  • підопічні дитячих садків і учні шкіл отримують повністю безкоштовне харчування;
  • надання місць в дитячих садках малятам без черги;
  • один раз на рік сім'я може скористатися правом оформлення безкоштовної путівки на санаторно-курортне лікування дитини (якщо малюк в силу віку або стану здоров'я вимагає супроводжуючого, то відпочинок в повній мірі оплачується і одному з батьків).

Багатодітна сім'я також може отримувати субсидії, які використовуються для часткового погашення іпотечного кредиту при купівлі власної нерухомості.

До числа фінансових допомог відносяться такі виплати:

  • при одночасному народженні трьох дітей виплачується одноразова допомога в розмірі 100 тисяч рублів;
  • якщо відразу народилося чотири немовляти, то одноразова допомога багатодітним сім'ям складе 150 тисяч;
  • перед першим вересня є можливість отримати грошові виплати, які витрачаються на підготовку дітей до школи;
  • загальний податкове вирахування, що надається з державного бюджету.

Пільги малозабезпеченим сім'ям в Алтайському краї також передбачають грошові виплати дітям, які показують високі досягнення в навчанні. Платяться такі суми раз на рік за результатами завершився навчального року. Розмір допомоги залежить від класу, який закінчив дитина.

Демографічна ситуація в регіоні залишає бажати кращого, що пов'язано з низьким рівнем життя. Тому місцевою владою ведеться активна соціальна політика, спрямована на підтримку батьків з дітьми. Заходи спрямовані на поліпшення фінансового становища таких сімей, а також на надання можливостей культурного розвитку.


[Всього голосів: 0 Середній: 0/5]

задати питання юристу:

Якщо Вам важко сформулювати питання - зателефонуйте за безкоштовним багатоканальним телефоном 8 800 350-81-93

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online