Зразок заяви судовим приставам про заборгованість по аліментах

  1. Хто може подати заяву?
  2. Як скласти заяву?
  3. Порядок дій судового пристава при отриманні заяви

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо тривалий час від платником аліментів не надходять покладені грошові суми, утворюється заборгованість. Рано чи пізно постає питання про розрахунок і стягнення боргу, що утворився.

Подача такої заяви регламентується статтею 50 ФЗ «Про виконавче провадження».

Хто може подати заяву?

Практика показує, що судовий пристав не ініціюватиме розрахунок заборгованості за власною ініціативою - з огляду на значну завантаженість.

Однак одержувач аліментів має право ініціювати розрахунок боргу - шляхом подачі відповідної заяви до відділу ССП.

До речі, подати заяву про розрахунок заборгованості може не тільки одержувач, а й платник аліментів - якщо у нього є сумніви щодо правильності утримання грошових сум, збільшення або зменшення, індексації аліментів, утворення боргу, нарахування неустойки.

Як скласти заяву?

Заява про розрахунок заборгованості можна написати у вільній формі із зазначенням таких відомостей:

  • найменування відділу ССП;
  • дані про заявника (ПІБ, адреса, контактний телефон);
  • дані про платником аліментів (ПІБ, адреса, контактний телефон);
  • назва документа - Заява про заборгованість по аліментах;
  • дані про виконавче провадження (підстава для відкриття справи, дата, розмір і порядок виплати аліментів);
  • дата останнього аліментного платежу;
  • період, за який повинен бути проведений розрахунок;
  • прохання про розрахунок заборгованості;
  • перелік додатків;
  • дата подачі заяви;
  • підпис.

найменування відділу ССП;   дані про заявника (ПІБ, адреса, контактний телефон);   дані про платником аліментів (ПІБ, адреса, контактний телефон);   назва документа - Заява про заборгованість по аліментах;   дані про виконавче провадження (підстава для відкриття справи, дата, розмір і порядок виплати аліментів);   дата останнього аліментного платежу;   період, за який повинен бути проведений розрахунок;   прохання про розрахунок заборгованості;   перелік додатків;   дата подачі заяви;   підпис

Порядок дій судового пристава при отриманні заяви

Про те, як повинен діяти судовий пристав при отриманні заяви та в якому порядку проводиться розрахунок аліментів, читайте в статті « Як розраховується заборгованість по аліментах ».

Розрахунок заборгованості оформляється у вигляді постанови судового пристава, в якому вказується період, за який розрахована заборгованість, розмір доходу, сума боргу.

Цей документ - підстава для звернення до суду та стягнення боргу, що утворився по аліментах. Після винесення судом відповідного рішення та отримання виконавчого документа, можна повертатися до судовому приставу і вимагати стягнення боргу.

Дізнатися більше про процедуру стягнення аліментів і аліментного обов'язку через службу судових приставів можна в статті « Аліменти і служба судових приставів ».

ЗАПИТАТИ ЮРИСТУ БЕЗКОШТОВНО

Хто може подати заяву?
Як скласти заяву?
Хто може подати заяву?
Як скласти заяву?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online