Заборгованість по аліментах

  1. Як не стати неплатником
  2. Як дізнатися заборгованість по аліментах на прізвище
  3. Служба судових приставів
  4. Портал державних послуг
  5. Соціальні мережі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В нашій країні далеко не всі особи, яких суд зобов'язав виплачувати суми грошей на виховання дітей, сумлінно здійснюють покладені на них обов'язки В нашій країні далеко не всі особи, яких суд зобов'язав виплачувати суми грошей на виховання дітей, сумлінно здійснюють покладені на них обов'язки. В результаті зневаги, а іноді навіть і незнання виникає така неприємна річ, як заборгованість по аліментах.

З одного боку, це не так уже й страшно, так як заборгованість не тягне за собою суворого кримінального покарання. З іншого боку, приємного в цьому теж нічого немає: спілкування з судовими приставами в примусовому порядку не потішить нікого, а крім цього, потрібно буде сплачувати додатковий штраф.

Для того щоб не створювати і не збирати борги з аліментів, найкраще сумлінно виконувати покладені на вас судом або договором зобов'язання: сплачувати в строк і в належному розмірі необхідну суму аліментів. У цьому випадку не буде ніякої заборгованості по аліментах.

Як не стати неплатником

У житті трапляються найрізноманітніші події, часто від нас ніяк не залежать, і не виключено таке, що платник аліментів в силу цілком поважних причин дійсно не може зробити їх сплату повністю або в певний термін У житті трапляються найрізноманітніші події, часто від нас ніяк не залежать, і не виключено таке, що платник аліментів в силу цілком поважних причин дійсно не може зробити їх сплату повністю або в певний термін. Незадоволений і залишився без засобів до існування одержувач аліментів або його законний представник в цьому випадку пише заяву в суд, і після цього спеціально навчені юристи третього класу починають займатися пошуком неплатника.

З огляду на те, що виконавче провадження в нашій країні - річ дуже масштабна, так як практично кожен з нас хоч раз був комусь повинен чи не сплачував щось в термін, судові пристави виконують величезну кількість роботи. В день вони в середньому змушені порушити і перевірити близько ста адміністративних справ, серед яких може бути і ваше. Щоб не чекати приходу приставів додому або на роботу, краще самостійно дізнатися борг по аліментах на прізвище.

Як дізнатися заборгованість по аліментах на прізвище

Щоб перевірити, яку суму заборгованості по аліментах ви маєте, потрібно зробити кілька зовсім нескладних дій. Нижче наведено кілька варіантів перевірки заборгованості та способи її оплати.

Служба судових приставів

Цей спосіб є найбільш зручним і перевіреним. Служба судових приставів має свій офіційний сайт. У ньому є спеціальна база даних, відвідавши яку онлайн, можна легко дізнатися суму заборгованості. Щоб скористатися послугами цієї організації, потрібно виконати наступні дії.

  1. Зайти на сайт ФССП Росії.
  2. У самій середині сайту ви виявите біле поле, в яке потрібно вписати свої прізвище, ім'я та по батькові або такі у одержувача аліментів. Ваш суб'єкт федерації зазвичай вже вказано за замовчуванням, але якщо одержувач аліментів живе в іншому регіоні, то виберіть його суб'єкт.
  3. Можливо, потрібно буде пройти просту перевірку, ввівши слово з картинки, щоб побачити результат пошуку сайту. Зверніть увагу: якщо прізвище, ім'я та по батькові є поширеними, наприклад, Іванов Олександр Олександрович, то боржники висвітяться у великій кількості. Уважно дивіться на дати народження. Крім цього, орієнтуйтеся за місцем знаходження відділу приставів (скорочено розпис). Як правило, вони порушують справу в районі місця прописки боржника.
  4. Якщо ви виявили себе в цьому списку, то поруч на білому тлі ви знайдете зелену кнопку «Оплатити», а поблизу буде вказана сума вашого боргу. Натиснувши на цю кнопку, ви зможете вибрати найбільш підходящий спосіб оплати. Це може бути банківський переказ, зняття грошей з розрахункової картки або рахунку і т.д. Якщо ви не довіряєте онлайн оплатах, сходіть у вільний час в ваш розпис і оплатіть заборгованість особисто.

Портал державних послуг

Як дізнатися суму боргу по аліментах у судових приставів, не користуючись їх сайтом? Ви також можете зареєструватися на порталі державних послуг. З його допомогою можна дізнаватися свій борг, так як ця база боржників по аліментах повністю повторює сайт ФССП. Однак цей спосіб визначити борг досить тривалий, складний і незручний. Щоб подивитися борг на даному порталі, необхідно зробити наступні дії:

  1. Зайти на сайт Державні послуги і зареєструватися там (процедура зажадає паспортні дані).
  2. Знайти вкладку «Електронний уряд».
  3. У ній вибрати випадає віконце «Органи влади».
  4. Вибрати «Міністерство юстиції Росії».
  5. Натиснути «Федеральна Служба судових приставів».
  6. Далі зайти в «Виконавче провадження», куди ввести прізвище, ім'я та по батькові боржника.
  7. Натиснути пошук і почекати. На екрані з'явиться список боржників. Якщо ви виявили себе в цьому списку, то заплатите борг онлайн або зверніться в розпис.

Соціальні мережі

Найсучасніший і новий спосіб дізнатися заборгованість по прізвища. Якщо ви зареєстровані в таких російських соціальних мережах, як «Однокласники» або «Вконтакте», то в них ви зможете знайти і встановити спеціальний додаток, яке розробила для боржників ФССП. Воно називається «Банк виконавчих проваджень». Ви легко впізнаєте його за характерною емблемі служби на зеленому тлі. Потрібно буде просто ввести прізвище, ім'я та по батькові, а також дату народження для того, щоб дізнатися, чи є у вас борг чи ні. Здійснити це можна з телефону, комп'ютера, ноутбука або планшета, в загальному, з будь-якої техніки, у якій є вихід в інтернет.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online