Складання позовної заяви на аліменти на другу дитину: зразок, порядок стягнення

  1. Що можна вимагати по аліментах?
  2. Як відбувається примусове стягнення аліментів?
  3. Процес судового розгляду позову про аліменти
  4. Які документи стануть вирішальними при розгляді позову?
  5. Хто крім батьків в праві подати в суд?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На жаль, статистика шлюборозлучних процесів, невблаганно говорить нам про те, що 3-4 випадки розірвання шлюбу з дітьми закінчуються судовими розглядами на предмет подальших виплат аліментів одним з батьків. Звичайно, неприємно вести лайка в разі, якщо у тебе одна дитина на шиї, а якщо їх двоє або й того більше? Це є підставою для того, щоб стати максимально обізнаним в правовому полі і законодавчо вміти приструнити неплатника аліментів. Невелику обізнаність у темі аліментів ми сьогодні постараємося Вам дати.

Що можна вимагати по аліментах?

З уд зазвичай не терпить необгрунтованих претензій по аліментах, навіть якщо вони і здаються, на перший погляд, адекватними. Тому при наявності тих чи інших претензій в плані стягнення аліментів, необхідно керуватися тверезим поглядом на ситуацію і знати точно, то в якому вигляді Ви хочете отримати аліменти після розгляду позову в суді.

Можна як просити суд призначити фіксовану величину сплати аліментів, так і залишити лише деяку процентну величину, яка буде вираховуватися із зарплати неплатника аліментів.

Рішення по аліментах має прийматися на підставі виваженого осмислення щодо:

  1. Загальної суми доходу платника аліментів.
  2. Які умови видачі заробітної плати у зобов'язаного сплачувати аліменти.
  3. Загального рівня прожиткового мінімуму по регіону.
  4. Складнощі Вашої фінансової ситуації, якщо діти живуть з Вами.
  5. Ті чи інші моменти в розвитку дитини, інвалідність, підтверджена недієздатність, що вимагають аліментів за законом.

Якщо трохи відійти від викладок із закону і говорити простіше, необхідно точно розуміти, що суд зможе зробити з неплатником аліментів і чи буде його рішення по аліментах Вам вигідним. Припустимо, якщо Ви запитаєте у суду, щоб відповідач виплачував аліменти у відсотках від зарплати. Суд схвалить це і якщо неплатник аліментів стане отримувати 10 000 рублів, ви вже нічого не зможете зробити, т.к за рішенням суду з доходу платника аліментів буде стягуватися тільки відсоток з цієї суми. В результаті розмір аліментів може тільки зменшитися, якщо не діяти на підставі вагомих для того доводів.

Як відбувається примусове стягнення аліментів?

Якщо один з батьків навмисне ухиляється від сплати аліментів, слід повідомляти про це суд, який і прийме відповідне рішення про   примусове стягнення   аліментів Якщо один з батьків навмисне ухиляється від сплати аліментів, слід повідомляти про це суд, який і прийме відповідне рішення про примусове стягнення аліментів. При зверненні необхідно надати наступне:

  • Свідоцтва про народження дітей.
  • Документи, що підтверджують кількість дітей.
  • Відповідні довідки та свідоцтва про статус батька, зобов'язаного сплачувати аліменти (опікун, усиновитель і т.д).
  • Докази неодноразового ухилення від сплати аліментів.

Закон говорить нам про те, що будь-який батько, який взяв відповідальність за дітей і не отримує на них грошові вдовольниться у вигляді аліментів, має право подати до суду незалежно від більшості умов, таких як:

  1. Відсутності штампа в паспорті - шлюб просто не було укладено. Тоді в судовому порядку буде спочатку встановлено біологічне споріднення дитини з батьком, зобов'язаним сплачувати аліменти, а після цього будуть проходити безпосередні розгляду по запропонованим позовних вимог про стягнення аліментів.
  2. Незалежно від характеру проживання неплатника аліментів, навіть якщо він живе разом з Вами.
  3. Не грає ролі також факт працевлаштування відповідача по аліментах.
  4. Відсутність неплатника аліментів через відбування покарання в місцях позбавлення волі.
  5. Віку дитини. У ряді випадків сплата аліментів передбачається навіть після досягнення повноліття. Йдеться про аліменти на довічно недієздатних і інвалідів.

Процес судового розгляду позову про аліменти

Безкоштовна консультація юриста

Відповімо на ваше запитання за 5 хвилин!

Задати питання

При зверненні до суду, за фактом невиплати аліментів, необхідною умовою є складання позову до відповідача.

Безкоштовна консультація юриста

Відповімо на ваше запитання за 5 хвилин!

При цьому закон регламентує характер виплати держмита за розгляд справи про аліменти і покладається це на самого відповідача по аліментах. Вибір місця розгляду судового засідання, робиться на підставі волевиявлення батька, який написав заяву. Воно може бути вибрано як за адресою прописки відповідача по аліментах, так і по реєстрації звинувачує боку.

В судовому порядку розглядаються засідання на підставі предметного обговорення в 2х випадках:

  1. У разі якщо потрібна видача наказу суду.
  2. У разі розгляду справи за складеним позовною вимогою про стягнення аліментів.

У першому варіанті розгляд справи займе не більше 1 тижня і самих засідань на ньому не передбачено. Відповідачу на адресу місця проживання буде відповідна папір з відповідними приписами на підставі розгляду. При цьому він має право подати відповідну заяву за фактом незгоди з рішенням суду.

У другому випадку передбачено безпосереднє розгляд позову до відповідача на предмет недостатності виплат по аліментах.

Додатково можна дізнатися куди подавати позовну заяву в суд на аліменти.

Які документи стануть вирішальними при розгляді позову?

Як тій, так і іншій стороні при розгляді позовної вимоги по аліментах, необхідно буде знати ряд документів, які будуть в більшості своїй вирішувати сам результат процесу і допоможуть як збільшити суму аліментів, так і стримати вимоги, якщо вони не виправдані.

  1. Для того, щоб успішно стягнути аліменти на другу дитину, необхідно мати при собі свідоцтво про укладення та розірвання шлюбу. Незважаючи на те, що даний документ не є обов'язковим, він може Вам істотно допомогу.
  2. Свідоцтва, довідки та виписки з місця роботи відповідача також можуть схилити гущавину терезів на користь обвинувачення. Зокрема можна запросити довідку про виплати на ім'я відповідача з місця роботи за останні 12 місяців. Таким чином суд зможе побачити наочно, суми які отримує неплатник як заробітна плата.
  3. Крім того, обов'язковою умовою для успішного розгляду позовної заяви, є передача його копії відповідачу для ознайомлення. Це не тільки надасть факт того, що він був повідомлений про вимоги, але і допоможе швидше вирішити всі питання в суді.

Хто крім батьків в праві подати в суд?

Життєві ситуації бувають різні і бувають випадки, коли заступитися за законне право дітей на отримання аліментів просто нікому. В цьому плані закон наказує і дозволяє залучати для розгляду суд, якщо в ролі обвинувача виступає:

  1. Опікун. Крім самих батьків, опіку на дітьми може взяти їх бабуся, тітка і будь-який інший чоловік, якому на той дасть право суд.
  2. Освітні установи і центри розвитку також можуть бути законними представниками дитини в суді і доводити його права.
  3. Піклувальні центри та організації по догляду за неповнолітніми.

Дані особи і організації в праві виступати авторами позовної вимоги по аліментах в тих випадках, коли дитина не проживає разом з батьками. Інакше обов'язковим для розгляду умовою стане той факт, що батько несе відповідальність за дитину і проживає з ним разом.

Корисно знати, як подати позовну заяву по аліментах в суд.

Важливо знати!

  • У зв'язку з частими змінами в законодавстві інформація часом застаріває швидше, ніж ми встигаємо її оновлювати на сайті.
  • Всі випадки дуже індивідуальні і залежать від безлічі факторів.
  • Знання базових основ бажано, але не гарантує вирішення саме вашої проблеми.

Тому, для вас працюють безкоштовні експерти-консультанти!

Розкажіть про вашу проблему, і ми допоможемо її вирішити! Задайте питання прямо зараз!

  • анонімно
  • професійно

Що можна вимагати по аліментах?
Як відбувається примусове стягнення аліментів?
Хто крім батьків в праві подати в суд?
Звичайно, неприємно вести лайка в разі, якщо у тебе одна дитина на шиї, а якщо їх двоє або й того більше?
Що можна вимагати по аліментах?
Як відбувається примусове стягнення аліментів?
Які документи стануть вирішальними при розгляді позову?
Хто крім батьків в праві подати в суд?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online