Позовна заява про заборгованість по аліментах

  1. Як складається позовну заяву про заборгованість по аліментах
  2. Зразок позовної заяви про заборгованість по аліментах
  3. Позовна заява про заборгованість по аліментах

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Позовна заява про заборгованість по аліментах подається до суду, коли певний судовим приставом-виконавцем розмір заборгованості по аліментах порушує інтереси однієї зі сторін виконавчого провадження.

Для того, щоб стягнути аліменти, необхідно звернутися в суд з позовною заявою про стягнення аліментів на дитину , подати заяву про видачу судового наказу про стягнення аліментів або укласти Угода про сплату аліментів . Стягнення аліментів судом проводиться тільки один раз, в подальшому суд може тільки змінити розмір аліментів , Встановити інший порядок і спосіб сплати аліментів. Всі питання про утриманні аліментів вирішує судовий пристав-виконавець.

Як складається позовну заяву про заборгованість по аліментах

При наявності заборгованості по аліментах , Визначеної судовим приставом-виконавцем у відповідній постанові, стягувач або боржник має право звернутися до суду з позовною заявою про заборгованість по аліментах.

Боржник може звернутися до суду з таким позовом, якщо заборгованість утворилася в той період, коли він тривалий час і важко хворів, був позбавлений можливості працювати з інших поважних причин, виходячи з його матеріального або сімейного стану.

Стягувач має право звернутися до суду з позовною заявою про заборгованість по аліментах в випадках, коли певний судовим приставом-виконавцем розмір заборгованості порушує права дитини на отримання гідного існування, коли розмір його доходів в той період, за який утворилася заборгованість, був невеликий, а згодом його матеріальне становище істотно покращився.

При зверненні до суду з даної позовної заяви стягнення аліментів проводиться в твердій грошовій сумі. З позовною заявою необхідно звертатися до мирового судді за місцем проживання відповідача. При подачі позовної заяви оплачується держмито в суд . Виходячи з суми, на яку зменшується або збільшується сума аліментів, визначається ціна позову.

Зразок позовної заяви про заборгованість по аліментах

Мировому судді судової ділянки
№ _____ по місту (району) ______
Позивач: ________________________
(ПІБ повністю, адреса)
Відповідач: ______________________
(ПІБ повністю, адреса)
Ціна позову : _____________________

Позовна заява про заборгованість по аліментах

Рішенням мирового судді судової ділянки № ____ від «___» _________ ____ р стягнуті аліменти з _________ (ПІБ платника аліментів) на користь _________ (ПІБ одержувача аліментів) на утримання _________ (ПІБ, на чиє утримання сплачуються аліменти).

У період з «___» _________ ____ р по «___» _________ ____ р аліменти не виплачувалися, утворилася заборгованість на суму _______ руб. Розмір заборгованості розрахований судовим приставом-виконавцем _________ (ПІБ судового пристава, найменування підрозділу судових приставів) постановою від «___» _________ ____ р

З певним розміром заборгованості по аліментах я не згоден, оскільки _________ (вказати причини незгоди з певним розміром заборгованості по аліментах). Вважаю, що розмір заборгованості повинен бути збільшений (зменшений) до _______ руб., Згідно наступного розрахунку: _________ (привести власний розрахунок розміру заборгованості по аліментах).

На підставі викладеного, керуючись статтями 113-114 Сімейного кодексу РФ, статтями 131 - 132 Цивільного процесуального кодексу РФ,

прошу:

  1. Визначити розмір заборгованості _________ (ПІБ платника аліментів) на користь _________ (ПІБ одержувача аліментів) на утримання _________ (ПІБ, на чиє утримання сплачуються аліменти) по аліментах за з «___» _________ ____ р по «___» _________ ____ р в сумі _______ руб.

Перелік доданих до заяви документів (копії за кількістю осіб, які беруть участь у справі):

  1. Копія позовної заяви
  2. Документ, що підтверджує сплату державного мита
  3. Копія рішення мирового судді про стягнення аліментів
  4. Копія постанови судового пристава-виконавця про розрахунок заборгованості по аліментах
  5. Довідка про розмір заробітної плати платника аліментів
  6. Документи, що підтверджують наявність підстав для подання позовної заяви про заборгованість по аліментах

Дата подачі заяви «___» _________ ____ р Підпис _______

Завантажити зразок заяви:

Позовна заява про заборгованість по аліментах Позовна заява про заборгованість по аліментах

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online