Калькулятор розрахунку аліментів на дитину онлайн

  1. Як розрахувати аліменти на дитину за допомогою калькулятора
  2. Приклади розрахунку аліментів за допомогою калькулятора
  3. приклад 1
  4. приклад 2
  5. приклад 3
  6. Оцініть статтю

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всі ми знаємо, що лише одиниці батьків справно виконують свої обов'язки перед дитиною, який після розлучення проживає з матір'ю, і допомагають йому матеріально з метою задоволення життєвих потреб

Всі ми знаємо, що лише одиниці батьків справно виконують свої обов'язки перед дитиною, який після розлучення проживає з матір'ю, і допомагають йому матеріально з метою задоволення життєвих потреб. Якщо прохання матері про допомогу спільно утримувати спільну дитину в рівній мірі не дозволяють домогтися потрібного результату, то вона змушена звертатися до суду для примусового стягнення аліментів. Але навіть такі заходи не завжди змушують несумлінного батька виконувати свої обов'язки перед дитиною справно, в результаті всіх зусиль, ні до чого не приводять. Тому перед тим як подати позов до суду, мати цікавиться питанням: «Яка сума аліментів буде виплачуватися їй за законом на дитину або на декількох дітей»?

Відповідно до Сімейного Кодексу на утримання однієї дитини платником аліментів зобов'язаний виплачувати 25% свого заробітку, на двох - 33%, на трьох і більше 50% (стаття 81 СК РФ). Дана схема може бути застосована для працюючих батьків. Для тих, хто тимчасово працевлаштований, суд може встановити тверду форму виплат, відштовхуючись від рівня прожиткового мінімуму в конкретному регіоні. Тобто, кожен випадок індивідуальний, але все-таки можна спробувати розрахувати приблизну суму аліментів, якщо вам відомий дохід батька. Зробити це можна за допомогою онлайн калькулятора на нашому сайті.


Чи не можете стягнути аліменти? Ми допоможемо! Задати питання Юристу

Як розрахувати аліменти на дитину за допомогою калькулятора

Онлайн калькулятор аліментів допомагає швидко розрахувати суму, на яку ви можете претендувати після звернення з позовною заявою до суду для стягнення матеріальної допомоги на дитину. Якщо вам не зовсім зрозуміло, як правильно скористатися калькулятором, то ознайомтеся з наведеною нижче інструкцією розрахунку.

  1. Перше поле: відзначаємо кількість спільних дітей, на яких ви плануєте отримувати аліменти. Залежно від кількості дітей буде братися певний відсоток від доходу батьків.
  2. Наступне поле «Дохід», вписуємо сюди щомісячну заробітну плату батька.
  3. Поле «ПДФО» необхідно враховувати в калькуляторі, коли загальна сума доходу вказується без вирахування податку.
  4. Остання графа - це «Додаткові доходи», їх також вказуємо, якщо у платником аліментів є інші суми доходів, наприклад, здача в оренду житла або наявність в банку депозиту, за яким він отримує щомісяця відсотки. Тобто вказує ту суму, яку можна привести в якості доказів додаткового заробітку в суді.
  5. Якщо все заповнено вірно, натискаємо «Розрахувати». Після цього калькулятор розрахунку аліментів видасть вам вірну суму виплат.

При розрахунку щомісячних аліментних виплат важливо знати: чи є у платником аліментів інші утриманці, наприклад, діти від іншого шлюбу або непрацездатні батьки, так як це безпосередньо впливатиме на суму утримань.

Дуже важливим моментом під час розрахунку є вираховується чи ні ПДФО (13% від загальних нарахувань). Якщо вам відома сума заробітної плати, яку колишній чоловік отримує «на руки», то це означає, що він вже має чистий дохід з урахуванням податку, тому в поле «ПДФО» ставимо «Ні». А якщо ви дізналися розмір саме нарахувань роботодавцем, без утримання бухгалтерією податку, тоді ставимо «Так».

Приклади розрахунку аліментів за допомогою калькулятора

Ви зрозуміли, як розрахувати аліменти онлайн за допомогою використання калькулятора. А тепер наведемо приклад з цифрами для більшого розуміння як це працює.

приклад 1

Після розлучення двоє дітей проживають з матір'ю. Вона хоче подати на аліменти. Колишній чоловік отримує 35 000 рублів на руки. Сторонніх доходів він не має. Отже, сума аліментів буде дорівнює:

  1. У першому полі відзначаємо кількість неповнолітніх дітей - «2».
  2. У другому ставимо суму заробітної плати - «35 000».
  3. Далі в поле ПДФО відзначаємо - «Ні».
  4. Те ж саме проставляем в графі додаткових доходів - «Ні».

Таким чином, 35000 * 0,33 = 11550 рублів на 2 дітей.

приклад 2

Тепер складніший приклад розрахунку. Тут до того, як внести дані в калькулятор, необхідно буде провести самостійні розрахунки. Отже, після розлучення з вами проживає двоє дітей. Загальна сума нарахованої зарплати батька становить 49000 рублів. Крім цього, у нього є ще одна дитина від першого шлюбу, на якого він також виплачує аліменти.

  1. Розраховуємо чистий дохід: 49000-13% = 42630 рублів.
  2. Віднімаємо виплати на одну дитину від першого шлюбу: 42630 - 25% = 32000 рублів.
  3. Тепер розраховуємо розмір аліментів на ваших двох дітей: 32000 * 33% = 10560 рублів.

приклад 3

Останній приклад розрахунку буде наведено для непрацюючого батька і наявності одного неповнолітнього утриманця. Тут дуже важливо чи варто він на обліку по безробіттю чи ні. Якщо у нього є мінімальна допомога по безробіттю, наприклад, 7900 рублів (для кожного регіону ця цифра відрізняється), то ця сума вноситься в першому полі заробітку. З державної допомоги податок на прибуток не вираховується, тому проставляем тільки кількість дітей і натискаємо «Розрахувати». Разом: 7900 * 0,25% = 1975 рублів.

Таким чином, будь-який розрахує розмір майбутніх аліментів за допомогою онлайн калькулятора. Тут головне правильно ввести всі дані. А якщо у батька дохід нефіксований, тоді необхідно буде для кожного місяця окремо перераховувати. На це у вас піде всього пару секунд.

Оцініть статтю

Натискаючи "Задати питання" я погоджуюся з політикою конфіденційності і призначеним для користувача угодою .

Тому перед тим як подати позов до суду, мати цікавиться питанням: «Яка сума аліментів буде виплачуватися їй за законом на дитину або на декількох дітей»?
Чи не можете стягнути аліменти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online