До якого віку виплачуються аліменти

  1. Оплата аліментів за «стандартною схемою»
  2. Калькулятор розміру аліментів на дитину
  3. Аліменти і навчання
  4. Дострокове припинення аліментних зобов'язань
  5. Відео - До якого віку виплачуються аліменти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відповідно до затверджених законодавчими положеннями, аліменти на дитину повинні виплачуватися до досягнення останніми 18-річного віку. Однак існує ряд обставин, за наявності яких встановлений період може бути продовжений. Відповідно до затверджених законодавчими положеннями, аліменти на дитину повинні виплачуватися до досягнення останніми 18-річного віку

До якого віку виплачуються аліменти

Далі вам пропонується ознайомитися з ключовими відомостями щодо положень щодо запропонованих виплат і оглядом виняткових випадків, кожен з яких є достатньою підставою для продовження аліментних зобов'язань.

Аліменти на неповнолітніх дітей

зміст матеріалу

Оплата аліментів за «стандартною схемою»

Загальні положення щодо сплати аліментів визначено нормативами чинного Сімейного кодексу. Згідно із законом, обоє батьків зобов'язані брати участь у вихованні дитини та її зміст до моменту настання повноліття останнього. Положення актуально і для аліментних виплат.

Положення актуально і для аліментних виплат

Порядок сплати аліментів

Повнолітній громадянин за законом визнається дієздатним, отже, турбуватися про свій зміст і забезпеченні він може самостійно. При бажанні батьки можуть продовжувати надавати йому всіляку підтримку, в тому числі і фінансову. Це їх право, але не обов'язок.

З вищерозглянутих положень є ряд винятків. З ними вам пропонується ознайомитися далі.

Калькулятор розміру аліментів на дитину

Стягнення аліментів на користь повнолітніх громадян

Відомості щодо повнолітніх одержувачів аліментів наведені в наступній таблиці.

Таблиця. Повнолітні одержувачі аліментів

Одержувач Пояснення Непрацездатні громадяни У цю категорію відносяться особи з I-IIгруппамі інвалідності. Батьки повинні забезпечувати таких дітей і після настання їх повноліття. Особи, які потребують Повнолітні громадяни, чий дохід менше встановленого прожиткового мінімуму. Наприклад, батько може надавати підтримку у вигляді аліментів своїй дитині, що навчається на денному відділенні і не має можливості працювати.

Таблиця. Всі можливі одержувачі аліментів

Одержувач Умови і підстави Неповнолітня дитина Аліменти стягуються до моменту досягнення громадянином повноліття. Повнолітня дитина У разі офіційного визнання громадянина непрацездатним і нужденним в догляді;
У разі навчання повнолітнього громадянина на очній формі - до досягнення ним 24-річного віку. Дитина віком до 3 років В даному випадку мати може зажадати аліменти як на утримання дитини, так і на своє забезпечення. Положення актуально і для жінок в період вагітності.

Таким чином, на отримання аліментів після повноліття можуть розраховувати, по-перше, непрацездатні особи, по-друге - потребують.

Аліментні зобов'язання дідуся і бабусі по утриманню онуків (ст. 94 СК РФ)

Конкретної вікової межі, після якої платник може бути звільнений від своїх аліментних зобов'язань в вищерозглянутих випадках, немає. Ситуація залежить від кількох обставин, а саме:

Стаття 85. Право на аліменти непрацездатних повнолітніх дітей

  • сторона справи померла. Аліментні зобов'язання не передаються у спадок, отже, платити гроші буде нікому. У разі ж смерті одержувача, результат і так очевидний;
  • суттєва зміна фінансового стану платника аліментів. Наприклад, громадянин вийшов на пенсію і став розташовувати набагато скромнішими засобами. На підставі цього суд може переглянути як розмір виплат, так і в цілому правомірність їх справляння;
  • зміна доходів одержувача. Наприклад, одержувач аліментів почав заробляти більше, ніж платник. Це може бути розцінено як підставу для звільнення громадянина від аліментних зобов'язань;
  • визнання особи, що одержує аліменти, працездатним.

Аліменти і навчання

Повнолітні громадяни для отримання аліментів повинні довести власну недієздатність і навести докази до заяви

Згідно актуальним законодавчим нормативам, один лише факт навчання повнолітнього громадянина на денному відділенні ВНЗ не є приводом для обов'язкового стягнення аліментів на його користь. Після настання 18-річного віку, громадянин може розраховувати на добровільну фінансову підтримку з боку батьків.

До обов'язкової сплати аліментів на користь повнолітнього студента батьків можуть зобов'язати, тільки якщо громадянин не є дієздатним і не може працювати. В даному випадку після досягнення особою повноліття, потрібно буде повторно подати заяву на аліменти, приклавши до нього наявні докази для обґрунтування необхідності продовження виплат.

Дострокове припинення аліментних зобов'язань

На окрему увагу заслуговують підстави, достатні для дострокового припинення виплати аліментів, тобто до моменту становлення дитини повнолітнім. Випадки такі:

Випадки такі:

Дострокове припинення аліментних зобов'язань

  • оформлення опіки над дитиною іншою особою. Якщо неповнолітнього усиновлять або удочерять, це дасть підстави для звільнення кровного батька від обов'язку сплати аліментів;
  • одруження / заміжжя одержувача аліментів до настання повноліття;
  • визнання дієздатності громадянина. Особа, яка досягла 16-річного віку, може бути емансиповані в судовому порядку в разі офіційного працевлаштування, заняття комерційною діяльністю;
  • смерть платника або одержувача виплат.

Таким чином, в більшості випадків аліменти виплачуються до моменту становлення одержувача виплат повнолітнім. Поряд з цим, законодавством передбачено ряд обставин, за наявності яких виплати можуть здійснюватися протягом більш тривалого терміну.

Поряд з цим, законодавством передбачено ряд обставин, за наявності яких виплати можуть здійснюватися протягом більш тривалого терміну

Стаття 107. Строки звернення за аліментами

УГОДА про сплату аліментів

УГОДА про сплату аліментів

Позовна заява про зменшення розміру аліментів

Позовна заява про зменшення розміру аліментів

Зразок позову про стягнення заборгованості по аліментах

Зразок позову про стягнення заборгованості по аліментах

Приклад позову про зменшення розміру аліментів

Приклад позову про зменшення розміру аліментів

Позовна заява про стягнення аліментів на двох дітей у твердій сумі

Позовна заява про стягнення аліментів на двох дітей у твердій сумі

Зразок заповнення заяви про стягнення аліментів на дитину

Зразок заповнення заяви про стягнення аліментів на дитину

Відео - До якого віку виплачуються аліменти

Сподобалася стаття?
Збережіть, щоб не втратити!

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online