Де подати заяву на аліменти: без розлучення, на дитину

  1. Коли можна подати в суд на стягнення аліментів?
  2. Куди потрібно подавати позов на виплату аліментів?
  3. Які необхідно документи для подачі позову на аліменти?
  4. Як правильно оформити позов на виплату аліментів?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При розпаді дружної сім'ї, кардинально змінюється життя її членів, їх життєві шляхи розходяться в різні боки. Даний процес називається розлученням, при якому найчастіше більше переживає жінка, як «берегиня сімейного вогнища». При розпаді дружної сім'ї, кардинально змінюється життя її членів, їх життєві шляхи розходяться в різні боки

Аліменти: як і де подати документи?

Деякий час після розлучення жінки сподіваються возз'єднати сім'ю і не подають до суду на стягнення аліментів з чоловіка. Багато чоловіків думають, що їх зрадили, особливо побачивши копію судового позову.

Однак, потрібно пам'ятати: виплати аліментів на дитину присуджуються від дня подання позовної заяви до суду. Саме тому так важливо якомога раніше прийняти рішення з приводу подачі заяви на аліменти після розлучення.

Коли можна подати в суд на стягнення аліментів?

Утримання неповнолітньої дитини - борг обох батьків. Тому подавати позовну заяву до суду на стягнення аліментів на загальних дітей можна будь-якому батькові, незалежно від того, проживають вони разом.

Якщо подружжя проживають разом, але чоловік цілеспрямовано витрачає свій дохід на свої захоплення, але не на дитину. У таких випадках, дружині можна подати в суд на стягнення аліментів з чоловіка на утримання дітей без розлучення.

Утримання дитини до його повноліття - обов'язок подружжя. Тому подати на аліменти можна в будь-який час.

Позовна заява на аліменти можна подати після закінчення якогось часу після розлучення. Платник зобов'язаний виплачувати аліменти до повноліття дитини, не дивлячись на те, які відносини у нього з одержувачем.

Пам'ятайте: чим довше не подавати позовну заяву до суду, тим більше грошей можна втратити. Перш за все, потрібно думати про добробут своїх дітей.

Навмисне ухилення від виплат аліментів загрожує платнику штрафом або кримінальною відповідальністю.

Куди потрібно подавати позов на виплату аліментів?

Після розлучення спочатку необхідно визначитися, як складати і куди необхідно подавати позов. Для даної категорії позовних заяв передбачені різні судові органи. Позов з необхідними документами можна подати в судову канцелярію за місцем безпосереднього проживання відповідача або позивача. Це підходящий варіант позивачеві, якщо відповідач живе далеко в іншому місті. Далі потрібно з підтримкою виконавчих служб стягнути аліменти на дитину, якщо сам відповідач не виконує свої зобов'язання.

Які необхідно документи для подачі позову на аліменти?

Згідно Сімейного законодавства можна подавати позов на аліменти і без розлучення подружжя. В такому випадку, перед поданням позовної заяви на аліменти необхідно подати наступні документи:

В такому випадку, перед поданням позовної заяви на аліменти необхідно подати наступні документи:

Документи, необхідні для подачі на аліменти - повний перелік

  1. Копія позову, що відправляється відповідачу судом.
  2. Копія свідоцтва про шлюб. При неможливості отримати даний документ можна отримати його дублікат, звернувшись в ЗАГС або суд сам витребує його у відповідача.
  3. Копії дитячих свідоцтв про народження;
  4. Копія паспорта з ідентифікаційним номером;
  5. Інші документи, що підтверджують правовий погляд позивача.

При подачі позовної заяви до суду про стягнення аліментів не потрібно сплачувати судовий збір, він буде утриманий з відповідача.

Документи, необхідні для подання позовної заяви на аліменти до суду після розлучення:

  1. Копія позову, що відправляється відповідачу судом
  2. Копія постанови суду про розірвання шлюбу.
  3. Копії дитячих свідоцтв про народження;
  4. Копія паспорта з ідентифікаційним номером;
  5. Інші документи, що підтверджують правовий погляд позивача.

Крім цього необхідно оформити документи, які розраховують кількість витрат на дитину, а також їх обґрунтування.

Якщо батьки не реєстрували своїх відносин, їм необхідно надати документи, що підтверджують батьківство (свідоцтво про народження, тест ДНК).

Нагадуємо, що раніше для оформлення розлучення, потрібно було вирушати ЗАГС з судовим вердиктом, де ставилися відмітки в свідоцтві про шлюб подружжя і в їхніх паспортах. Після чого видавали свідоцтво про розірвання шлюбного союзу. На даний момент, процедура істотно змінилася: шлюб є ​​розірваним з часу рішення суду.

Як правильно оформити позов на виплату аліментів?

Шапка позову про стягнення аліментів Шапка позову про стягнення аліментів   Резолютивна частина позову про стягнення аліментів Резолютивна частина позову про стягнення аліментів

Заяву необхідно скласти в письмовій формі відповідно до правил, закріплених в Цивільному процесуальному кодексі. У позовній заяві має бути зазначено наступне:

  1. назва суду;
  2. прізвища, імена, по батькові відповідача та позивача із зазначенням місця проживання, номери мобільних телефонів; список вимог;
  3. кількість спільних дітей;
  4. перелік всіх документів, прикріплених до судового позову.

У суді видається стандартний зразок написання позову при подачі на виплату аліментів.

Не існує загального шаблону бланків заяв, так як у всіх позивачів різні вимоги.

У судовому позові вимоги можуть змінюватися в залежності від різних ситуацій. Необхідно вказувати вимоги по максимуму тому, що суддя не може задовольнити більше, ніж прописано в позовній заяві. При виникненні помилки в ході процесу позивач має право змінювати свої позовні вимоги.

Заява є прийнятим в канцелярії суду, якщо в його верхньому лівому кутку поставлена печатка.

Коли можна подати в суд на стягнення аліментів?
Куди потрібно подавати позов на виплату аліментів?
Які необхідно документи для подачі позову на аліменти?
Як правильно оформити позов на виплату аліментів?
Аліменти: як і де подати документи?
Коли можна подати в суд на стягнення аліментів?
Куди потрібно подавати позов на виплату аліментів?
Які необхідно документи для подачі позову на аліменти?
Як правильно оформити позов на виплату аліментів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online