Чи можна перераховувати 50% аліментів на рахунок дитини

  1. Способи матеріального утримання дітей
  2. Передача грошей матері дитини
  3. Відправлення грошей поштою
  4. Перерахування аліментів на карту
  5. Чому виникає необхідність перераховувати гроші на рахунок дитини
  6. Способи перерахування аліментів на особистий рахунок дитини
  7. Розпорядження коштами на особистому рахунку дитини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зараз дуже багато сімей розпадається, подружжя не зупиняє від розлучення навіть наявність спільних дітей, які залишаються з одним з батьків. Другий батько повинен брати участь у вихованні. Якщо моральна сторона і спілкування з дитиною залишається на совісті батьків, то матеріальна частина регулюється законодавством Російської Федерації дуже докладно. Для того щоб зрозуміти, в якій формі здійснювати грошове утримання дитини. Потрібно звернутися до Сімейного Кодексу РФ і Цивільного Кодексу РФ. Зараз дуже багато сімей розпадається, подружжя не зупиняє від розлучення навіть наявність спільних дітей, які залишаються з одним з батьків

Матеріальна частина змісту дитини регулюється законодавством

Способи матеріального утримання дітей

Закон допускає варіанти участі батьків у житті дітей, які з ними не живуть. До розірвання шлюбу або якщо він не укладався можна самостійно домовитися про те, яка частина змісту лягає на кожного з батьків. Важливо розуміти, що якщо перерахування грошей ведуться не в вигляді аліментів, то потрібно оформити добровільна відмова від аліментів.

Батьки вирішують, що той, хто не проживає з дитиною, відразу виплачує більшу суму або дарує нерухомість в рахунок майбутньої сплати аліментів. Може бути негласна домовленість, що дитина живе у матері, вона його годує, а всі великі покупки одягу і необхідних речей робить батько.

Поширеним і простим з точки зору закону є сплата аліментів. Аліментні платежі обов'язкові, якщо інше не встановлено угодою між батьками. Розмір виплат розраховується виходячи із середньомісячного доходу батьків. Враховується заробітна плата за основним місцем роботи, додаткові джерела заробітку, такі, як здача в оренду нерухомості, відсотки за депозитними рахунками в банках.

Враховується заробітна плата за основним місцем роботи, додаткові джерела заробітку, такі, як здача в оренду нерухомості, відсотки за депозитними рахунками в банках

Потрібно розуміти, як правильно платити аліменти

Якщо вчасно не перераховувати аліменти або документально не підтверджувати цей факт, згодом вони стягуються згідно із законом. Для того щоб уникнути судового розгляду і виплати додаткових грошей, потрібно розуміти, як платити аліменти правильно.

Передача грошей матері дитини

Найпоширеніший спосіб забезпечення дитини - передача грошових коштів від батька, який платить аліменти тому, хто отримує. Потрібно брати розписку. Багато подружжя соромляться показати свою недовіру, остаточно зіпсувати відносини. Здатися дріб'язковими. Тому вони не беруть ніякого документального підтвердження виплати в обмін на гроші.

У судовій практиці бувають випадки, коли батько справно платить аліменти багато років, але ніяких доказів цьому не залишається. А мати дитини подає в суд заяву про ухилення від сплати аліментів і виноситься рішення суду про стягнення коштів за багато років.

Відправлення грошей поштою

Буває, що батьки дитини після розірвання відносин живуть в різних містах або навіть країнах. Немає можливості щомісяця фізично передавати кошти. Тоді можна використовувати систему поштових відправлень або грошових переказів. Це досить зручний спосіб в деяких ситуаціях, хоча він і має на увазі сплату комісії за операції. Одержувач аліментів приходить в поштове відділення і отримує необхідну суму.

Одержувач аліментів приходить в поштове відділення і отримує необхідну суму

Для сплати аліментів можна використовувати систему поштових відправлень

Перерахування аліментів на карту

В сучасних умовах майже всі населені пункти мають поблизу відділення банків. Безготівковий розрахунок стає можливий в більшості куточків Росії та світу. Тому все частіше для сплати аліментів вибирають спосіб перерахування коштів на банківську карту того з батьків, який доглядає за дитиною. На це існує ряд причин.

  • Зручне і швидке отримання грошей без додаткових маніпуляцій, кошти перераховуються з розрахункового рахунку організації, яка нараховує заробітну плату.
  • Можливість в разі необхідності підтвердити факт сплати аліментів, т. К. Вся інформація про грошові перекази зберігається в банках.
  • Можливість мінімізувати контакти і спілкування з колишнім чоловіком.

Для використання такого способу сплати аліментних платежів їх одержувач повинен відкрити в будь-якому банку рахунок.

Чому виникає необхідність перераховувати гроші на рахунок дитини

Виникають ситуації, коли платник аліментів хоче переводити гроші не батькові чи матері, з яким проживає дитина, а йому самому. На це можуть бути різні причини. Іноді батько, який живе з дитиною, недоцільно витрачає кошти або витрачає їх на себе. Купує предмети розкоші, бере кредити, не забезпечує дитину всім необхідним.

Купує предмети розкоші, бере кредити, не забезпечує дитину всім необхідним

На рахунок дитини можна переводити не більше 50% від суми аліментних виплат

Батьки можуть домовитися добровільно про те, щоб перераховувати аліменти на рахунок дитини в разі, якщо виплати великі і не витрачаються повністю на утримання малятко. Тоді на рахунку будуть накопичення, якими можна буде скористатися пізніше.

Важливо розуміти, що відповідно до Сімейного Кодексу та Постановою Уряду РФ, на рахунок дитини можна переводити не більше 50% від суми аліментних виплат. Тобто решта 50% все одно доведеться віддавати з батьків, хто проживає з дитиною.

Способи перерахування аліментів на особистий рахунок дитини

Існує кілька варіантів дії при виникненні бажання відкрити дитині рахунок в банку і переводити аліменти на нього. Якщо угода про аліментних виплат ще не укладалася через суд, то можна відразу домовитися про переведення частини аліментів, але не більше 50%, на особистий банківський рахунок сина або дочки, який спеціально для цього потрібно відкрити.

У разі якщо угода про сплату аліментів вже укладено чи це питання вирішено через суд, то порядок дій іншої. Потрібно звертатися до суду, який виносив рішення про порядок і суми аліментів. Пишеться заява про внесення змін до порядку сплати аліментів, де необхідно вказати, яку суму перераховувати на рахунок.

Можна мирно домовитися про переведення частини аліментів на особистий банківський рахунок дитини

Суд розглядає документи, перевіряє, щоб на рахунок йшло не більше 50% від загальної суми. Суд керується Сімейним Кодексом, а саме статтею 60, яка говорить:

У разі винесення позитивного рішення суд видає наказ і новий виконавчий лист, який потрібно віднести за місцем роботи платника аліментів. Можна направити цей виконавчий лист в службу судових приставів, які самі перенаправляють його в бухгалтерію тієї організації, яка виплачує заробітну плату з батьків. Можна також віддати виконавчий лист самому платнику аліментів, тоді він повинен буде сам оформити нові умови, передати його в організацію, де працює.

Порядок зарахування грошових коштів після зміни порядку сплати аліментів залишається такою ж, як і до цього. Потрібно відкрити на ім'я дитини рахунок, це можна зробити в будь-якому банку.

Розпорядження коштами на особистому рахунку дитини

Батько, з яким проживає дитина, може зняти гроші з рахунку тільки з дозволу органу опіки та піклування

Дитина, на ім'я якого можна відкрити рахунок, на який переводяться аліменти, є або неповнолітнім, або обмежена дієздатним. Це ускладнює розпорядження грошима на рахунку. Тобто самостійно сам він не може розпоряджатися грошима. Але для того щоб обмежити нецільове використання коштів, законом встановлюється особливий порядок користування аліментних особовим рахунком дитину, на який може надходити до 50% виплат.

Для того щоб батько, з яким проживає дитина, міг зняти гроші з рахунку, йому необхідно віднести ощадну книжку в органи опіки та піклування. До неї необхідно покласти складене за зразком заяву із зазначенням мети, на які будуть витрачені гроші. На підставі цих документів уповноважений орган видасть довідку. Тільки з такою довідкою одержувач аліментів зможе отримати кошти в банківській організації з рахунку, який відкрито на ім'я дитини.

Ситуації, при яких можливе переведення всієї суми аліментів на рахунок дитини
Як вже говорилося вище, відкрити рахунок і перерахувати на нього можна тільки половину суми аліментів, інші 50% доведеться віддавати другого з батьків або опікуна. Але існують ситуації, коли аліменти на рахунок дитини можна перераховувати в повному обсязі, а саме:

  • якщо вихованням і забезпеченням малюка в руках держави, тобто якщо він знаходиться в дитячому будинку або будинку малятка;
  • якщо він виховується в прийомній сім'ї, яка здійснює опіку, але не є усиновлювачами.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online