Аліменти з ІП ​​- скільки платити і як розраховується розмір, як платить аліменти індивідуальний підприємець на вмененке ЕНВД, спрощенці ССО і якщо немає доходу, оформлення, стягнення при банкрутстві

  1. Способи сплати аліментів ІП
  2. Порядок оформлення аліментів на ІП
  3. Які документи необхідні
  4. Як стягнути аліменти з ІП
  5. Відео

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оформлення аліментів на доходи індивідуального підприємця - поширений випадок в практиці стягнення аліментних платежів. Як розраховується розмір аліментів і особливості оформлення при різних типах доходу (ССО, ЕНВД), читайте в нашій статті. Оформлення аліментів на доходи індивідуального підприємця - поширений випадок в практиці стягнення аліментних платежів

Розраховуємо і оформляємо аліменти на ІП

Індивідуальні підприємці зобов'язані платити аліменти нарівні зі звичайними працівниками, доходи від предпрімательской діяльності вважаються просто ще одним офіційним джерелом доходів, ніяких особливих умов оформлення немає.

Крім того, що стягнення аліментів оформляється на доходи ІП, воно також може бути накладено на його майно (оскільки ІП - це фізичне, а не юридична особа, і відповідає за своїми зобов'язаннями в т.ч. своїм майном).

Зміст статті

Способи сплати аліментів ІП

Можливі два варіанти - виплата аліментів фіксованими платежами і у відсотку від доходів. При сплаті у відсотку від доходу, підприємець самостійно розраховує розмір аліментів до сплати.

У випадку з найманими працівниками розрахунок аліментів робить бухгалтерія підприємства, на якому платник працевлаштований.

До розрахунку потрібно підійти відповідально, щоб не виникло претензій і штрафів з боку ФССП, який контролюють стягнення аліментів.

Порядок оформлення аліментів на ІП

Як розраховується розмір при ССО, ЕНВД

Згідно з постановами Констітутуціонного суду РФ, аліменти розраховуються на дохід, отриманий від підприємницької діяльності мінус витрати, які необхідні для її здійснення (витрати на ведення діяльності, податкові відрахування). Іншими словами - аліменти сплачуються з доходів, які залишилися після сплати податків державі.

При цьому неважливо на якій системі оподаткування перебуває ІП: спрощенка ССО, вмененка ЕНВД або інші види, порядок розрахунок скрізь однаковий.

Розрахунок в частках від доходу наступний: 1/4 доходу - на 1 дитину, 1/3 - на 2, 1/2 і не більше 70% - на 3 і більше.

Аліментні виплати призначаються у фіксованій грошовій формі, якщо у ІП немає доходу або він непостійний. Це трапляється часто, оскільки доходи ІП менш стабільні, ніж, наприклад, доходи звичайного працівника, який отримує заробітну плату.

Які документи необхідні

Для сплати аліментів ІП знадобиться отриманий в суді судовий наказ чи виконавчий лист, в якому вказані реквізити.

При зверненні до суду (або до нотаріуса), від одержувача потрібно наступний перелік документів:

  • паспорт громадянина РФ
  • свідоцтво про народження дитини
  • свідоцтво про укладення або розірвання шлюбу
  • довідка з місця проживання платника

Як стягнути аліменти з ІП

Стягнення аліментів з індивідуального підприємця через суд проводиться на підставі наступних умов:
платник відмовляється забезпечувати матеріальну підтримку для утримання неповнолітньої дитини; непрацездатного дитини-інваліда; дитини до 3-х років або вагітної дружини.

У разі банкрутства ІП, стягнення аліментів проводитиметься з інших доходів платника, а якщо таких не буде знайдено - то за рахунок реалізації наявного у нього майна в ході торгів.

Відео

alimnt24

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online