Як розрахувати держмито на зменшення аліментів

  1. Хто має право на зменшення аліментів
  2. Як розраховується розмір мита
  3. Хто має право розраховувати на звільнення від сплати

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аліменти - дуже болюча тема як для стягувача, який завжди зацікавлений в тому, щоб їх розмір був якомога більше, так і для платника, зацікавленого в їх мінімізації

Аліменти - дуже болюча тема як для стягувача, який завжди зацікавлений в тому, щоб їх розмір був якомога більше, так і для платника, зацікавленого в їх мінімізації.

Найчастіше на перший план виступають не турбота про добробут одержувача аліментів і забезпеченні комфортних умов його життя, а чисто меркантильні інтереси, пов'язані з простим небажанням платити гроші на утримання дитини або старого батька, і вже тим більше - колишнього чоловіка, який має право на отримання аліментів .

У цій статті розповімо, як розрахувати держмито на зменшення розмірів аліментів в різних ситуаціях і від чого залежить її розмір.

Хто має право на зменшення аліментів

Чинне законодавство (податковий кодек РФ), передбачає ряд положень, що стосуються як кола осіб, які мають право розраховувати на зменшення аліментів і, відповідно, мита в разі задоволення їх вимог в судовому порядку. Так само НК РФ регламентується розрахунок (калькуляція) підлягає оплаті мита і випадки, коли можливе звільнення від її сплати.

Позови щодо зменшення розміру аліментів лунають із боку платника, в рідкісних випадках - від одержувача, який з тих чи інших причина погоджується на це або зовсім відмовляється від стягнення аліментів.

згідно з роз'ясненням згідно з роз'ясненням   позови про зменшення розміру аліментів відносяться до майнових, оскільки при їх подачі платник виходить не з інтересів одержувача (дитини), а з власних корисливих інтересів позови про зменшення розміру аліментів відносяться до майнових, оскільки при їх подачі платник виходить не з інтересів одержувача (дитини), а з власних корисливих інтересів. Таким чином, звернення до суду підлягає оплаті за правилами ст. 333.19 Податкового кодексу РФ.

В цьому випадку аліменти оплачуються в наступному розмірі:
В цьому випадку аліменти оплачуються в наступному розмірі:

Як розраховується розмір мита

Розмір держмита на зменшення аліментів розраховують від різниці між раніше сплачується адміністративний збір - вона визначається в сумарному обчисленні за календарний рік або за період, що залишився до закінчення виплати аліментів та суми - на яку заявник просить суд зменшити розмір аліментів.

наприклад:

Платник щомісяця виплачує на утримання дитини за 15 000 рубл. Перед судом він клопочеться про зменшення суми оплати до 10 000 рублів мотивуючи свої вимоги складним фінансовим становищем, пов'язаним з втратою роботи.

Таким чином стартовою цифрою для розрахунку є сума вже виплачуваних аліментів за рік: 15 000 х 12 = 180 000.
Платник просить зменшити її до: 10 000 х 12 = 120 000 рублів на рік.

Сума заявлених позовних вимог складає: 180 000 - 120 000 = 60 000 рублів на рік.
Саме від неї і розраховується розмір підлягає оплаті держмита (п. 2 ст. 333.19 НК РФ):
- від 20 001 рубля до 100 000 рублів - 800 рублів плюс 3 відсотки суми, що перевищує 20 000 рублів.

Таким чином, позивач зобов'язаний буде сплатити мито в розмірі:
800 + (40 000 х 3%) = 2 000 рублів.

Хто має право розраховувати на звільнення від сплати

Згідно із законом (пп. 2 п. 1 ст. 333.36 НК) звільняються від сплати держмита тільки особи, які подали позови на стягнення аліментів або на зміну їх розміру - незалежно від того, збільшення це або зменшення.

А ось платники аліментів у всіх випадках зобов'язані сплатити держмито за зменшення розміру аліментів, незалежно від причин, що спонукали їх клопотати про це.

У виняткових випадках суд може задовольнити клопотання про зменшення розміру мита або звільнення від оплати, але тільки в тому випадку, якщо для цього є поважні причини (втрата працездатності, захворювання, стихійне лихо тощо).

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online