100% НА ВАШУ КОРИСТЬ! Юрист / Адвокат по стягненню аліментів. СПб / ЛО

  1. Як стягнути аліменти?
  2. Аліменти на дитину в 2016 році
  3. Стягнення аліментів на утримання батьків
  4. Як розраховуються аліменти, якщо платник аліментів не має офіційного доходу?
  5. Як і де замовити юридичну консультацію по аліментах?
  6. Вартість послуг у справах про стягнення аліментів:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Залиште заявку і

отримаєте свої гроші!

отримаєте свої гроші

Якщо у Вас виникли будь-які питання
або Ви хочете замовити професійну
консультацію просто зателефонуйте
телефону
+ 7 900 642 07 57

Виховання та утримання дітей є головним обов'язком обох батьків, а працездатні члени сім'ї зобов'язані піклуватися про своїх близьких, які не можуть самі себе утримувати або подбати про себе. Саме цього з дитинства вчать нас в родині, і таку ж позицію займає законодавець, закріпивши основні правила поведінки в сім'ї в Сімейному Кодексі Російської Федерації.

Але що ж робити, якщо батьки неповнолітніх відмовляються брати участь в їх утриманні, а члени сім'ї не надають допомоги своїм непрацездатним близьким. Для того щоб захистити права цих осіб, законодавством Росії передбачені механізми призначення, виплати та стягнення коштів на їх утримання.

Аліментами називається грошове утримання, на користь дітей, які не досягли повноліття, і непрацездатних дорослих членів сім'ї. Зазвичай, питання стягнення аліментів, встає після розірвання шлюбу, але не завжди. Бувають випадки, і досить часто, що люди змушені вимагати аліменти і без розлучення.

Порядок і форма надання утримання неповнолітнім дітям визначаються батьками самостійно. Батьки мають право укласти угоду про зміст своїх неповнолітніх дітей (угода про сплату аліментів). У разі, якщо батьки не надають зміст своїм неповнолітнім дітям, кошти на їх утримання (аліменти) стягуються в судовому порядку.

Як стягнути аліменти?

Судовий наказ видається протягом п'яти днів з моменту звернення і без проведення судового засідання. Однак він може бути скасований боржником в будь-який час. Після його скасування, щоб стягнути аліменти, необхідно звертатися до суду з позовною заявою про стягнення аліментів.

При зверненні до суду з позовною заявою, проводиться судове засідання, вимагаються і вивчаються докази, заслуховуються сторони. Для участі в судовому процесі необхідно залучати адвоката по аліментах.

Що вступило в законну силу рішення суду є підставою для видачі виконавчого листа і стягнення аліментів. Для цього буде необхідно звернутися в службу судових приставів.

Аліменти на дитину в 2016 році

Відповідно до ч.1 ст. 81 Сімейного кодексу, при відсутності угоди про сплату аліментів аліменти на неповнолітніх дітей стягуються судом з їх батьків щомісячно в розмірі: на одну дитину - чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку і (або) іншого доходу батьків.

Також аліменти можуть бути стягнуті і в определнной фіксірованнной сумі. Нижній межі даної суми законодавчо не встановлено, проте, суди при стягненні аліментів найчастіше орієнтуються на розмір прожиткового мінімуму.

Відповідно до Сімейного кодексу РФ, щорічно індексація аліментів стосується тільки тих твердих сум, які відповідачам (платник аліментів) визначені рішенням суду у фіксованому розмірі. Ці суми визначаються виходячи з розміру прожиткового мінімуму, тому індексація відбувається пропорційно зміні середнього прожиткового мінімуму.

Стягнення аліментів на утримання батьків

Аліментні зобов'язання по відношенню один до одного батьків і дітей регламентуються главою 13 розділу V СК РФ. Згідно ст. 87 працездатні повнолітні діти несуть обов'язок піклуватися про батьків і утримувати їх в тому випадку, якщо вони непрацездатні та потребують допомоги.

Важливо врахувати, що якщо в суді буде доведено факт, що батьки ухилялися від виконання власних батьківських обов'язків, суд може звільнити дітей від обов'язків по утриманню батьків. Сплата аліментів батькам, позбавленим батьківських прав, не передбачена законом.

Аліменти можуть бути стягнуті в судовому порядку . В такому випадку вкрай бажано, щоб інтереси кожної зі сторін представляв досвідчений юрист по аліментах

Суму, що підлягає стягненню з кожної дитини, визначає суд. Враховуються інтереси кожної зі сторін, матеріальне та сімейне становище батьків і дітей. Визначається щомісячний платіж у твердій грошовій сумі.

Поряд з цим, суд може залучити повнолітніх дітей до несення додаткових витрат в тому випадку, якщо виникли надзвичайні обставини (тяжка хвороба, каліцтво, необхідність оплати стороннього догляду за батьком і ін.).

Стягнення аліментів на дружину (з чоловіка / колишнього чоловіка)

Російське законодавство передбачає, що навіть при розірванні шлюбу в ряді обставин чоловік зобов'язаний виплачувати на утримання дружини аліменти, їх перелік викладено в ст. 90 п.1 Сімейного кодексу РФ.

Перш за все, кожен з подружжя має право претендувати на матеріальну допомогу з боку дієздатного чоловіка в тому випадку, якщо в суді буде доведено, що він не має можливості утримувати себе, внаслідок непрацездатності, яка настала під час шлюбу або ж протягом року після його розірвання.

На утримання дружини аліменти виплачуються колишнім чоловіком, якщо:

на утриманні колишньої дружини знаходиться спільна дитина-інвалід;

в момент розлучення дружина була вагітна або перебувала у відпустці по догляду за дитиною до трьох років;

дружина непрацездатна і потребує матеріальної допомоги.

Як розраховуються аліменти, якщо платник аліментів не має офіційного доходу?

Якщо платник аліментів, не має офіційного доходу, або не бажає представити пристава-виконавця дані про таких доходах, то дана обставина зовсім не означає, що платити не доведеться.

У відповідність з пунктом 4 статті 113 СК РФ, у випадках, якщо особа, яка зобов'язана сплачувати аліменти, в цей період не працювало або якщо не будуть представлені документи, що підтверджують його заробіток і (або) інший дохід, заборгованість по аліментах визначається виходячи з розміру середньої заробітної плати в Російській Федерації на момент стягнення заборгованості ».

Аналогічні положення містяться і в ч. 3 статті 102 закону про виконавче провадження:

«..Размер заборгованості по аліментах, що сплачуються на неповнолітніх дітей в частках до заробітку боржника, визначається виходячи із заробітку і іншого доходу боржника за період, протягом якого стягнення аліментів не провадилося. Якщо боржник в цей період не працював або не були представлені документи про його доходи за цей період, то заборгованість по аліментах визначається виходячи з розміру середньої заробітної плати в Російській Федерації на момент стягнення заборгованості ».

Звертайтесь до професіоналів! Наша мета - ефективний захист інтересів клієнтів при стягненні аліментів. Досвідчені фахівці колегії допоможуть вирішити навіть найскладнішу ситуацію. Ми маємо в своєму розпорядженні необхідними знаннями для стягнення аліментів будь-якого обсягу. Юридичні послуги по стягненню аліментів в Спб мають найвищу рентабельність. Низька витратність на послуги юриста і високі шанси в отриманні аліментів. Вашою справою буде займатися досвідчений юрист по стягненню аліментів.

Як і де замовити юридичну консультацію по аліментах?

Визначитися з юридичною консультацією щодо стягнення аліментів в Спб Вам допоможуть кваліфіковані фахівці компанії по телефону, e-mail або через форму зворотного зв'язку. Для оформлення замовлення (подачі заявки) Вам достатньо перейти за посиланням «замовити послугу», розташованої праворуч від потрібної Вам послуги по стягненню аліментів в Санкт-Петербурзі. Ми допоможемо стягнути аліменти.

Вартість послуг у справах про стягнення аліментів:

- написання позовної заяви - від 3 000 рублів;

Зразки процесуальних документів:

Як стягнути аліменти?
Як і де замовити юридичну консультацію по аліментах?
Як стягнути аліменти?
Як розраховуються аліменти, якщо платник аліментів не має офіційного доходу?
Як і де замовити юридичну консультацію по аліментах?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online