Позняки без школи: Батьки не можуть домогтися від влади будівництва нової школи на Позняках в Києві (18.12.18 17:33) «Суспільство

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Про це повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на Lb.ua.

Читайте на Цензор.НЕТ: Тисячі російських шкіл не мають туалетів, діти виходять на вулицю в вигрібні ями, кущі: туалетного проблемою зайнявся Рада Федерації Росії

"Ми знайшли вільну ділянку в нашому районі і виступили з ініціативою будівництва школи", - розповіла представник місцевої громади Нінель Суслова. - Вперше ця проблема виносилася на комісію Київради ще у 2016 році. У 2018 році питання школи слухався і на земельній комісії, і на комісії з питань освіти. На рівні профільних комісій та районної влади нас все підтримують, а ось до розгляду на сесії і прийняття конкретного рішення справа чомусь не доходить ".

На рівні профільних комісій та районної влади нас все підтримують, а ось до розгляду на сесії і прийняття конкретного рішення справа чомусь не доходить

Два мікрорайону Позняків, густо забудованих висотками в 20-25 поверхів, обслуговує одна стандартна школа - Слов'янська гімназія. Зараз в ній навчаються 2000 дітей замість 1200, на яких розраховано заклад.

Також на Цензор.НЕТ: Держбюджет на наступний рік передбачає 1 млрд грн на оснащення початкової школи, - Гриневич

"Спочатку керівництво школи віддало під класні кімнати гардеробні, потім зони рекреації (відпочинку та ігор для молодших класів), потім в хід пішли бібліотека і вчительська, кабінет психолога та кабінет директора. В Слов'янці вчаться двоє моїх старших дітей і все це відбувалося на моїх очах , - говорить місцева жителька Тетяна. - в результаті у вчителів немає свого кута для повноцінного відпочинку, діти роздягаються в шафках, які обладнали батьки в класах, в коридорах тіснота, а в туалети до кінця навчального дня краще не заходити - уявіть, з акой навантаженням вони працюють ".

- в результаті у вчителів немає свого кута для повноцінного відпочинку, діти роздягаються в шафках, які обладнали батьки в класах, в коридорах тіснота, а в туалети до кінця навчального дня краще не заходити - уявіть, з  акой навантаженням вони працюють

Читайте також: Киянка, дізнавшись, що зі школи "пропали" 170 000 гривен, домоглася порушення кримінальної справи

Слов'янська гімназія відкрилася в 90-е, коли населення району було в чотири рази менше нинішнього. З тих пір добудувався старий мікрорайон, а поруч виріс новий - Позняки-4а, який став знаменитим на весь Київ через безпрецедентну щільності забудови, що порушує всі існуючі нормативи. Це він став новим символом Києва, який називають Мордор або Шанхай. Своєю школи у мікрорайону немає. Мер Віталій Кличко обіцяв побудувати її, був встановлений навіть банер з терміном здачі школи в експлуатацію - 1 сентября 2018. Але школа не з'явилася, а банер 1 вересня просто прибрали.

"Зараз в нашій школі вже вісім перших класів із середньою наповнюваністю 35 чоловік, це понад норму. Але в наступному навчальному році дітей може бути вже на 10 класів, при тому, що випустив з початкової школи всього п'ять. Де брати відсутні приміщення? Переробляти під класи вже просто нічого. Ставити парти в сусідньому ТЦ, на який мерія змогла дати дозвіл? Або їхати з партами відразу на Хрещатик, 36? " - обурюється Суслова.

Також на Цензор.НЕТ: Влада Новосибірська витратили 5 млн рублів на предмети "патріотизму" і пропаганду для школярів

НЕТ:   Влада Новосибірська витратили 5 млн рублів на предмети патріотизму і пропаганду для школярів

Нагадаємо, в цьому навчальному році Міносвіти змінило правила прийому до першого класу, застосувавши територіальний принцип.

Джерело: https://censor.net.ua/p3102972

Де брати відсутні приміщення?
Ставити парти в сусідньому ТЦ, на який мерія змогла дати дозвіл?
Або їхати з партами відразу на Хрещатик, 36?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online