Прийоми і повадки агентів з оренди житла

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

SolisImages / Fotolia   Відразу варто зробити застереження, що мова далі піде не про шахрайство, а про нешкідливих і цілком законних хитрощі, якими користуються навіть самі добропорядні агенти з нерухомості SolisImages / Fotolia

Відразу варто зробити застереження, що мова далі піде не про шахрайство, а про нешкідливих і цілком законних хитрощі, якими користуються навіть самі добропорядні агенти з нерухомості. А головна ваша захист - уважність і пунктуальність.

Не дозволяйте собі розслабитися і плисти по хвилях заспокійливого і життєрадісного монологу агента про достоїнства квартири. Пам'ятайте, що ваша партія веде, тому не варто покірно слідувати за ріелтором з кімнати в кімнату. Затримайтеся, якщо хочете щось оглянути пильніше, задавайте питання (в тому числі незручні). Загалом, дійте так, як вигідно вам. Будь-який нестандартний питання може спровокувати ріелтора видати вам цінну інформацію про недоліки квартири (якщо вони дійсно є). Коли я зіткнулася з орендою житла в перший раз, саме ця помилка коштувала мені піврічного проживання в квартирі без раковини у ванній. Просто заслухалася оповідань про достоїнства пральної машинки. Без жартів.

Як зняти квартиру: 15 корисних текстів

Як укласти договір з агентством нерухомості

Не секрет, що гарна квартира довго не «висить». Для орендаря рахунок може йти на годинник: ви побачили хороший варіант, а значить, необхідно призначати перегляд на найближчий час (бажано не пізніше вечора того ж дня). Але навіть в такому випадку, приїхавши на місце, ви можете виявити кілька інших претендентів на квартиру. Для ріелтора це справжнє свято, адже чергу якнайкраще підстьобує інтерес кожного потенційного орендаря. Але хто сказав, що свято не можна влаштувати самостійно? Якщо у агента «завис» проблемний об'єкт, то йому не складно запросити знайомих, які зіграють роль ваших конкурентів в боротьбі за житло. Тому будьте пильні - поява інших клієнтів не повинно ставати приводом для відчайдушного крику: «Беру!» Не втрачайте самовладання.

Цей прийом став класикою жанру. Ріелтор публікує оголошення про здачу в оренду дуже привабливих квартир, єдиним мінусом яких є те, що їх не існує. Зателефонувавши ріелтору (або навіть уже приїхавши за адресою), клієнт чує жвавий звіт: «На жаль, цю квартиру тільки що зняли, але, завдяки щасливому випадку, у нас є схожі варіанти буквально в сусідньому під'їзді». Багато хто погоджується на перегляд. В принципі, нічого кримінального в цьому немає, і крім втрати часу на зайві дзвінки і поїздки, вам ніщо не загрожує. Просто будьте готові до того, що найбільш оптимальних варіантів несподівано «не опиниться в наявності».

5 способів відрізнити хорошого ріелтора від поганого

4 головних рекламних трюку в рекламі новобудов

Якщо ви вирішили зберігати вірність одному-єдиному ріелтору (ну або двом), то це відкриває агенту простір для дуже ефективного маневру. Спочатку ви оглянете кілька моторошних убитих «бабусиних» варіантів за завищеною ціною. А потім, ніби промінь світла в темному царстві, з'явиться прийнятна квартира, яка в порівнянні з іншими здасться вам справжнім скарбом. Перші покази формують у вас потрібне агенту поняття про стан ринку, а завершальний повинен представлятися справжньою удачею. Висновок: якщо ви не довіряєте ріелтору на сто відсотків (тобто він не ваш кращий друг і не брат рідний), то не варто обмежуватися тільки його послугами, адже адекватна картина складається з даних, отриманих з різних джерел.

На ринку оренди нерухомості існують спеціальні формулювання, якими називають ті чи інші характеристики квартири. Ці формулювання давно устоялися і майже не змінюються. Наприклад, будь-який досвідчений орендар, читаючи опис квартири, відразу замінює слово «пішки» на «бігом» - «5 хвилин бігом», «10 хвилин бігом», «15 хвилин бігом» і так далі. Ріелтори - люди стрімкі, обивателям не варто на них рівнятися. «Гарнітурні меблі» означає «меблі виробництва 1980-1990-х років минулого століття». «Косметичний ремонт» - господарі підготувалися до показу, підфарбували облуплену стіну на кухні і підклеїли куточки шпалер в кімнаті. Не втрачайте пильність.

Цей прийом особливо ефективний для тих, хто шукає квартиру вже не перший тиждень і злегка втомився від життя «на валізах». Домашній затишок - саме ця ефемерна складова стає предметом мрій і сподівань. І тут ріелтори можуть трохи схитрувати. Найпоширеніший варіант - приємний запах свіжозвареної кави і приглушене світло (який допомагає приховувати недоліки ремонту). Пам'ятайте, що атмосферу можна створити самостійно. А ось перенести цю «затишну» квартиру ближче до метро набагато складніше.

Текст підготувала Олександра Лаврішева

НЕ пропустіть:

Як зняти квартиру без посередника?

5 правил для тих, хто знімає квартиру на двох

5 ознак того, що агент з нерухомості - шахрай

Де і коли вигідніше знімати житло для довгого відпустки у моря?

Статті не є юридичною консультацією. Будь-які рекомендації є приватною думкою авторів та запрошених експертів.

Але хто сказав, що свято не можна влаштувати самостійно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online