Пільговикам заборонили подавати копії документів для вступу до вузів у 2010 році

  1. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

12 жовтня 2009, 15:19 Переглядів: 12 жовтня 2009, 15:19 Переглядів:   Про це на прес-конференції повідомив міністр освіти і науки Іван Вакарчук

Про це на прес-конференції повідомив міністр освіти і науки Іван Вакарчук.

"Що стосується пільговиків ... вони мають необмежену можливість вступати в будь-яку вищий навчальний заклад, як і в минулому році. Тільки вони подають оригінали документів", - сказав він.

Вакарчук зазначив, що в разі, якщо пільговик змінить своє рішення і захоче вступити в інший вуз, він матиме на це повне право, однак спочатку йому потрібно буде забрати оригінали документів.

Щодо можливості встановлення квот на вступ до вищих навчальних закладів для пільговиків, міністр підкреслив, що це питання може вирішуватися тільки на законодавчому рівні, а міністерство не має права самостійно встановлювати такі обмеження.

Крім того, він повідомив, що в 2010 році приймальні комісії вузів будуть самостійно приймати рішення про те, на скільки напрямків навчання може подавати документи один абітурієнт.

Вакарчук також повідомив, що правила прийому до вищих навчальних закладів повинні бути прийняті ними до 1 листопада.

Прийом документів та конкурси на творчі спеціальності проводитимуться з 15 по 31 липня 2010 року, а зарахування першокурсників - з 1 по 10 серпня 2010 року.

Міністр зазначив, що в 2010 році, так само, як і в 2009, держава буде надавати вузам додаткові бюджетні місця у разі зарахування пільговиків.

Вакарчук також повідомив, що в наступному році при вступі до вищих навчальних закладів буде враховуватися, крім результату зовнішнього тестування, ще й середній бал атестата, а до вузів III-IV рівня акредитації будуть зараховуватися студенти з балами в сертифікаті з трьох предметів - української мови та літератури, в залежності від профілю історії України або математики, а також предмету, встановленому вищим навчальним закладом для зарахування на спеціальність.

Крім того, зі списку осіб, які можуть претендувати на вступ до вищих навчальних закладів на пільгових умовах на вимогу Асоціації ректорів вузів, виключено переможців Малої академії наук.

Крім того, в 2010 році, як і в 2009, вузи не матимуть права встановлювати будь-які додаткові умови прийому (окрім творчих спеціальностей).

Комітет Верховної Ради з питань науки і освіти виступає за встановлення квоти від обсягу державного замовлення для осіб, які вступають до вищих навчальних закладів на пільгових умовах.

Президент Віктор Ющенко проти скасування соціальних пільг під час вступу до вищих навчальних закладів.

Колишній міністр освіти і науки Станіслав Ніколаєнко виступає за введення квоти пільговиків при вступі до ВНЗ 30% місць на спеціальність.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Пільговикам заборонили подавати копії документів для вступу до вузів у 2010 році". інші Останні новини України дивіться в блоці "Останні новини"

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online