Тимчасова реєстрація на пошті для іноземних громадян

  1. Що потрібно знати про реєстрацію?
  2. Переваги та недоліки реєстрації через пошту
  3. Як оформити?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будь-який іноземний громадянин, який приїхав до Росії довше, ніж на тиждень, повинен пройти тимчасову реєстрацію за місцем перебування. Йому потрібно встати на облік, щоб перебування в країні не вважали незаконним. Є кілька способів проходження процедури. Наприклад, можна зробити тимчасову реєстрацію для іноземних громадян на пошті. Це один з найлегших і зручних способів, яким може скористатися кожен бажаючий.

Це один з найлегших і зручних способів, яким може скористатися кожен бажаючий

Що потрібно знати про реєстрацію?

Кожна людина, що перебуває на території Російської Федерації, зобов'язаний пройти оформлення реєстрації Кожна людина, що перебуває на території Російської Федерації, зобов'язаний пройти оформлення реєстрації. Причому прописка потрібна як від іноземців, так і від людей, які мають громадянство РФ. Згідно із законом вставати на реєстраційний облік можна тільки за місцем проживання. Якщо людина зареєструється в будинку, в якому не буде жити, то тоді процедура буде вважатися фіктивною. А в цьому випадку за законом особистість мають право притягнути до кримінальної відповідальності.

Сама реєстрація буває двох видів:

  1. Тимчасова. Вона оформляється в тому випадку, якщо людина на обмежений термін приїхав жити на нове місце. Наприклад, відвідав Росію по роботі або ж прилетів в гості до когось. У цьому випадку підійде тимчасова реєстрація. До слова, при її оформленні постійна прописка зберігається.
  2. Постійна. Даний вид призначений для тих людей, які вирішили назавжди змінити своє місце проживання. Цей варіант не підійде для іноземного громадянина, який вирішив тільки на певний період відвідати країну. Для того, щоб на постійній основі прописатися на новому місці, потрібно спочатку виписатися зі старого.

Для іноземного громадянина дається певний час, за яке потрібно встигнути пройти реєстрацію. Всього на це є тиждень, після чого буде вважатися, що людина нелегально залишається в Російській Федерації. Для громадянина РФ закон дещо інший. У людини з російським паспортом, які вирішили пожити деякий час в іншому місті, є 90 днів на те, щоб зробити тимчасову реєстрацію. Якщо ж особа планує залишатися менше трьох місяців на новому місці, то тоді можна обійтися без цієї процедури.

Тимчасова реєстрація через російську пошту доступна для всіх іноземців. Однак потрібно врахувати один важливий нюанс. Щоб пройти процедуру, потрібно обов'язково заручитися згодою власника квартири. Необхідно йому пояснити, що це всього лише повідомлення держави про те, що в квартирі проживають особи з іншої держави. Прописка не дає ніякого їм права на будинок.

Якщо власник дозволить зареєструватися в його квартирі, то тоді знадобиться або самим іноземцям прийти на пошту Росії, або власнику нерухомості. Людям недостатньо буде просто на словах сказати, що власник дав згоду. Це повинен він сам підтвердити.

Переваги та недоліки реєстрації через пошту

Реєстрація іноземних громадян може проходити різними способами Реєстрація іноземних громадян може проходити різними способами. Наприклад, можна звернутися в ГУВМ, щоб повідомити про своє прибуття в країну і намір в ній залишитися на певний термін. Також можлива тимчасова реєстрація на пошті Росії для іноземних громадян. Розглянемо переваги і недоліки цього способу.

Мабуть, основний плюс даного виду реєстрації - це зручність. Як правило, пошта розташована недалеко від місця перебування, тому не доведеться далеко йти. Також можна досить швидко пройти процедуру, так як на пошті зазвичай не буває великої черги.

До мінусів можна віднести те, що доведеться заплатити за дану процедуру. Послуга з оформлення коштує на поточний момент 118 рублів. Додатково доведеться сплатити пересилку рекомендованим листом - це обійдеться в 50 рублів. Сума невелика, але в ГУВМ взагалі не беруть за прописку грошей. Тому людина може сам вирішувати, чи хоче він трохи заощадити чи ні.

Якщо цей спосіб влаштовує, то тоді можна звертатися на пошту, взявши з собою необхідні документи. Далі потрібно пройти процедуру, етапи якої розглянемо далі.

Як оформити?

Люди, які приймають гостей, або ж самі іноземці, нерідко цікавляться питанням, як зробити тимчасову реєстрацію поштою Люди, які приймають гостей, або ж самі іноземці, нерідко цікавляться питанням, як зробити тимчасову реєстрацію поштою. Дана тема дійсно важлива, так як людина, яка прибула з іншої держави, обов'язково повинен бути поставлений на облік. Якщо не повідомити про його поточному місці перебування, то тоді при виявленні даного факту особистість просто можуть видворити з країни. А самого власника або оштрафують, або відправлять до в'язниці за приховування цього факту. Саме тому необхідно своєчасно оформити тимчасову прописку.

Після приїзду іноземець повинен відправити повідомлення про прибуття, якщо він приїхав в Росію по візі. Спеціальний бланк заповнюється в двох примірниках, і до нього додаються роздруковані копії візи, національного паспорта та міграційної карти. Далі поштовий працівник перевіряє паперу і видає квитанцію, відривний талон і опис вкладення.

Повідомлення, яке підтверджує проживання людини з іншої країни, повинен відправляти людина, що має посвідку на проживання в Росії. Це може бути як власник житла, так і сам іноземець, що володіє ВНЖ. Знадобиться заповнити бланк і передати оператору, пред'явивши паспорт і посвідку на проживання.

Реєстрація іноземних громадян через пошту проходить без особливих складнощів. Важливо до заповненого бланку додати копію паспорта (або інше посвідчення особи), а також документ, на підставі якого іноземець збирається проживати в приміщенні. Це може бути, наприклад, договір оренди. Крім цього повинні бути присутніми адресний і статистичний листки прибуття.

Свідоцтво про реєстрацію може бути видано в відділенні ГУВМ або ж відправлено через пошту за адресою тимчасової прописки. Реєстрований людина повинна зберегти його, щоб потім можна було довести факт проходження процедури. Сам власник отримає повідомлення про те, що на території його нерухомості був зареєстрований іноземець.

Чи можна залишатися в країні без тимчасової прописки? Ні, якщо не хочеться бути притягнутим до кримінальної відповідальності. Звичайно, є люди, які проживають в Росії нелегально, але при виявленні даного факту їх можуть оштрафувати і депортувати на батьківщину. Тому краще не ризикувати і діяти за законом.

Що потрібно знати про реєстрацію?
Що потрібно знати про реєстрацію?
Як оформити?
Чи можна залишатися в країні без тимчасової прописки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online