Робота в Росії для біженців з Донбасу з України в 2019 році з проживанням і без нього

  1. правовий питання
  2. Підводні камені
  3. Перебування іноземних громадян в Російській Федерації
  4. Працевлаштування біженців
  5. Перелік необхідних документів
  6. Складна ситуація
  7. Де шукати роботу
  8. На роботу в Москву
  9. Працевлаштування в Краснодарському краї
  10. Ситуація в Криму

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

За висловом глави нинішньої України, його країна зараз знаходиться в стані «вітчизняної війни». Проте, громадяни східних і навіть центральних регіонів прагнуть виїхати від військових дій не куди-небудь, а саме до «агресору». Статистика стверджує, що за останній час притулку в Росії попросили близько мільйона українців. За висловом глави нинішньої України, його країна зараз знаходиться в стані «вітчизняної війни»

Панорамний вид на Річку Преголя в Калінінграді

Незважаючи на те що ситуація залишається досить критичною і робочих місць нерідко не дістається навіть росіянам, надання роботи біженцям з братської держави продовжує бути актуальним.

правовий питання

Ось уже більше року страшна трагедія продовжує знекровлювати України. І справа не тільки в щоденній загибелі людей і руйнуванні інфраструктури, а й у витоку кадрів. Зі сходу країни біжать не завжди тільки немічні люди похилого віку і діти. Переїжджають з України в Росію , Стаючи біженцями, і висококваліфіковані фахівці. Ось уже більше року страшна трагедія продовжує знекровлювати України Потік українців, які бажають отримати роботу в Росії, кілька збентежив роботодавців: хорошим фахівцям раді завжди і всюди, та ось тільки прийняти біженця і забезпечити його житлом не так-то просто.

Підводні камені

Прийом на роботу людей, які втекли від війни на Україні, утруднений і тим, що вони для росіян на сьогоднішній день є іноземними громадянами. Всі відносини, в тому числі і ділові, з іноземцями регулюється відповідним федеральним законом.

Рік тому цей закон вже не менше двох разів був змінений. Останні нововведення стали актуальні в серпні.

Перебування іноземних громадян в Російській Федерації

Іноземні громадяни мають право знаходитися на території Російської Федерації як тимчасово, так і на постійній основі. Ті іноземні особи, які проживають в Росії постійно, зобов'язані своєчасно замислитися оформленням ВНЖ.

Ті іноземні особи, які проживають в Росії постійно, зобов'язані своєчасно замислитися оформленням ВНЖ

Так виглядає штамп посвідки на проживання в РФ

Цей документ може бути продовжений протягом кожних наступних п'яти років.

Дана категорія в трудових відносинах прирівнюється до росіян. Тобто, роботодавець, який здійснює свою діяльність в Росії, може здійснювати прийом на роботу іноземних осіб без обмежень. Іноземці також мають право не оформляти дозвільний документ для прийому на робоче місце.

Серед іноземних осіб, які тимчасово перебувають на території Російської Федерації, варто відзначити:

  1. Біженців.
  2. Тимчасово перебувають осіб.
  3. Тимчасово проживають осіб.
  4. Учасників спецпрограми.
  5. Осіб, які отримали тимчасовий притулок.

Іноземець зобов'язується оформити дозвіл на роботу тільки тоді, коли він має статус особи, тимчасово перебуває на території Росії.

Іноземець зобов'язується оформити дозвіл на роботу тільки тоді, коли він має статус особи, тимчасово перебуває на території Росії

Так виглядає картка дозволу на роботу в РФ

Якщо у нього на руках немає такого документа, роботодавець не має права надати йому місце в своїй організації.

Починаючи з 2015 року іноземні особи, які приїхали в Російську Федерацію в безвізовому режимі, зобов'язуються оформити патент на працевлаштування. Іноземні особи, які в'їхали в Росію по візі, оформляють дозволи.

Працевлаштування біженців

Якщо людина, що біг від військових дій на Україні, зумів отримати статус біженця, він має право на роботу з проживанням, як і будь-який іногородній росіянин. Для того щоб підтвердити свій статус, іноземна особа зобов'язується надати роботодавцю посвідчення біженця.

Для того щоб підтвердити свій статус, іноземна особа зобов'язується надати роботодавцю посвідчення біженця

Реабілітація і працевлаштування біженців в Росії

Дозвіл на оформлення на працевлаштування в цьому випадку не потрібно.
Якщо ж іноземна особа не має на руках відповідного посвідчення, то роботодавець має право прийняти його в свою організацію в порядку, актуальному для осіб, які тимчасово перебувають в Росії. Тобто, іноземець зобов'язується оформити дозвіл на працевлаштування.

Роботодавцю отримувати відповідний дозвіл немає необхідності, оскільки громадяни України приїжджають в Росію в безвізовому режимі .

Перелік необхідних документів

Коли іноземна особа з України претендує на отримання робочого місця з проживанням, воно зобов'язується подати такі документи:

  • диплом (важливо враховувати, що в Російській Федерації визнається тільки та кваліфікація, яка потрапляє під дію міжнародних домовленостей);
  • Довідка про несудимість;
  • громадянський паспорт.

Складна ситуація

ГУВМ МВС Російської Федерації стверджує, що за кілька останніх місяців в територіальні органи нашої країни надійшло кілька сотень звернень від українців, які бажають отримати тут роботу з проживанням. Всі іноземні громадяни мають на руках документ, що підтверджує статус біженця. Більшість людей сподіваються на те, що війна рано чи пізно завершиться, і тому клопочуть про надання тимчасового притулку.

Більшість людей сподіваються на те, що війна рано чи пізно завершиться, і тому клопочуть про надання тимчасового притулку

Розселення біженців в наметових таборах

Сьогодні в Держдумі Російської Федерації ведуться активні дебати щодо прийняття документа, що передбачає зміни статті «Про громадянство РФ».

Згідно з цим документом громадяни України, які претендують на працевлаштування з житлом, будуть звільнені від деяких умов.

Тобто, від українців з Донбасу не буде потрібно надання документа, що свідчить про відмову від українського громадянства. У зв'язку з цим прийом на роботу українців в Росії не буде істотно відрізнятися від оформлення росіян.

Де шукати роботу

Не секрет, що відносини Росії і України вже давно далекі від братських, точніше, сестринських. Деякі соціологи вважають, що незабаром Україна перетвориться на «другу Польщу» або ж одну з прибалтійських країн. Правила в'їзду в Україну для росіян посилилися.

Проте, українці, які тікають від військових дій і мають родичів або близьких друзів в Москві і області, намагаються працевлаштуватися з житлом саме тут. Проте, українці, які тікають від військових дій і мають родичів або близьких друзів в Москві і області, намагаються працевлаштуватися з житлом саме тут Московські підприємці готові здійснити прийом на роботу осіб, які прибули з палаючих східних регіонів України. Деякі навіть готові забезпечити біженців безкоштовним проживанням.

На роботу в Москву

Як би не кривилися деякі москвичі, столиця Російської Федерації завжди готова прийняти на роботу тих, хто готовий і, найголовніше, вміє працювати. На жаль, далеко не у всіх біженців з України є документ, що підтверджує освіту або кваліфікацію. В цьому випадку працевлаштуватися з проживанням можна, якщо людина готова виконувати найбруднішу роботу.

Так, досить затребуваними серед біженців з України є вакансія двірника. Практика показує, що українці, які не мають кваліфікації, з готовністю беруться за цю роботу. Тим більше що багато роботодавців з не меншою готовністю забезпечують потрапили в біду людей житлом.

Умови проживання біженців з України

Досить активно здійснюється прийом на роботу осіб, які вміють водити машину. Приймають не тільки в якості рядового таксиста, а й особистого водія.

Представниці прекрасної статі також мають шанси на працевлаштування з проживанням в столиці Росії. Сьогодні продовжують залишатися актуальними такі вакансії, як:

  1. Доглядальниця.
  2. Няня.
  3. Помічниця по господарству.
  4. Прибиральниця.
  5. Помічниця кухаря.
  6. Офіціантка.

В цьому випадку українці оформляють патент для працевлаштування у фізичних осіб.
Юридичні особи також готові працевлаштувати біженців з України та забезпечити їх житлом. В цьому випадку підприємці діють згідно з виділеними квотами. В цьому випадку українці оформляють патент для працевлаштування у фізичних осіб Так, особливо затребуваними сьогодні продовжують залишатися будівельники, фахівці в транспортній сфері та переробної промисловості. Мають шанси на працевлаштування і висококваліфіковані IT-фахівці.

Працевлаштування в Краснодарському краї

Сьогодні Краснодарський край є одним з найбільш благополучних регіонів Російської Федерації. Рівень безробіття тут становить всього 0,7 відсотків.

Служба зайнятості регіону готова надати роботу з житлом всім, хто втік від військових дій на Україні. Сьогодні край має 45 000 постійних місць.

Карта краснодарського краю із зазначенням міст і автомобільних доріг

При цьому 21 000 вакансій передбачає надання біженцям житла.

Особливо потрібні Краснодарському краю робочі руки. Активно запрошуються будівельники та робітники на ферму. Актуальними залишаються і вакансії для жінок. Так, панянки з України можуть працевлаштуватися в готельний бізнес або на кухню.

Потрібні Краснодарському краю і висококваліфіковані фахівці-інженери. Високі шанси на працевлаштування і отримання пристойної заробітної плати мають фахівці в області IT.

Ситуація в Криму

А ось в Криму біженці з України працевлаштуватися не поспішають. Це пояснюється тим, що Республіка і сама ще тільки починає освоюватися як суб'єкта Російської Федерації. Багато жителів Криму не менш активно і досить успішно шукають роботу на материку.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online