Перетнути кордон громадянам Молдови, правила в'їзду виїзду і перебування громадян Молдавії в Росії

  1. ⚓ Правила в'їзду, чи потрібна
  2. ⚓ Термін перебування в Росії, робота
  3. ⚓ Міграційний облік, відповідальність
  4. ⚓ Оновлення міграційної карти
  5. ⚓ Правила виїзду в Україну і Казахстан

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В'їзд виїзд в Росію для громадян Молдови з юридичним і фізичним супроводом. Перетнути кордон з Латвією, Казахстаном або Україна для поновлення міграційної карти легально. А так же, додаткова корисна інформація для громадян Молдови перебувають в Росії.

  1. Правила в'їзду, чи потрібна
  2. Термін перебування в Росії, робота
  3. Міграційний облік, відповідальність
  4. Оновлення міграційної карти
  5. Правила виїзду в Україну і Казахстан

⚓ Правила в'їзду, чи потрібна

Як і інші іноземці з безвізових країн, громадяни Молдови в Росію в'їжджають з 2015 року за закордонними паспортами. Посвідчення особи дійсні тільки на території своєї країни. На дітей потрібно власний документ, він видається в республіці з народження. Якщо дитина перетинає кордон з одним з батьків, то дозвіл другого не потрібно. При поїздці з іншими дорослими (бабуся, тітка) потрібно нотаріально завірений дозвіл батьків.

Для в'їзду використовується будь-який паспорт громадянина Молдови з не закінченим терміном, хоча з 2011 року видаються документи біометричного зразка. Крім того, в республіці можна отримати два дійсних документа, що сильно полегшує життя її жителям.

Крім того, в республіці можна отримати два дійсних документа, що сильно полегшує життя її жителям

При проходженні прикордонного контролю іноземці зобов'язані заповнити міграційну карту, в тому числі на дітей. Вона складається з двох однакових частин: А і Б. Одна з них здається прикордонникам, друга залишається на руках. Карти видаються службовцям аеропорту, провідником поїзда, водієм автобуса. У ній вказується місто, мета приїзду, паспортні дані, дата перетину кордону.

Мета в'їзду нужноуказивать достовірно. М / карта потрібна для реєстрації, отримання патенту наработу, отримання РВП, ВНЖ і громадянства. Якщо фактична діяльність іностранцане збігається з заявленою метою, то ні в однієї російської організації документипро нього не приймуть. У цьому випадку буде потрібно виїхати, і при в'їзді получітьновую міграційну карту.

Російська міграційна карта
Російська міграційна карта

⚓ Термін перебування в Росії, робота

Громадяни Молдови в Росії можуть перебувати не більше 90 днів протягом 6 місяців (180 днів), якщо термін перебування не продовжено на законних підставах. Періоди відвідування можуть бути різними, важливо щоб в сумі кількість днів не перевищило цю межу. Залишитися на тривалий термін можна, якщо оформити патент на роботу. Він дає право перебувати в Росії до 12 місяців, і продовжується ще на рік (в сумі 24 місяці). Щоб його отримати, потрібно мати сертифікат на знання російської мови, і оформити поліс ДМС . Перший документ видається на 5 років, а другий змінюється щороку.

Патент потрібно отримати протягом 30 днів після приїзду, діє він тільки за умови оплати податку, і в межах одного регіону. Розмір встановлюється місцевою владою щорічно. Так, в Москві обов'язковий платіж в 2017 році - 4 200, в СПб - 3 000 рублів. Суму можна вносити щомісяця (вперед!), Або за кілька місяців відразу. Після закінчення дії патенту, іноземець повинен виїхати у встановлений термін . На відео (нижче) показано, як проводиться іспит для мігрантів.

⚓ Міграційний облік, відповідальність

Іноземець зобов'язаний стати на міграційний облік протягом 7 днів після перетину кордону. Реєстрація громадян Молдови (правильно: постановка на облік!) Виробляється в органах МВС, центрах надання державних послуг (МФЦ), і через відділення Пошти Росії. Зробити це повинні власники житла, у яких він проживає, або організація, де він працює, навчається, або знаходиться на лікуванні. При зверненні заявник надає:

  1. повідомлення про прибуття іноземного громадянина - заповнюється на місці на стандартному бланку;
  2. міграційну карту з проставленим штампом прикордонної служби;
  3. копію паспорта мігранта.

Постановка на облік безкоштовна, в поштовому відділенні можуть стягувати невелику плату за послуги. Відривний талон від повідомлення, де вказано термін перебування, повертається приїхав гостю, і він завжди повинен носити його з собою. При виїзді корінець повертається приймаючій стороні, а м / карта здається прикордонникам.

Відповідальність за порушення міграційного порядку і правил реєстрації

вид порушення

вживані заходи

  1. порушення міграційного обліку;
  2. невідповідність діяльності та мети в'їзду

штраф: 2 000 - 5 000 рублів

  1. порушення терміну оформлення патенту

Штраф 10 000 рублів

  1. відсутність документів: паспорта, міграційної карти;
  2. більше 2-х штрафів протягом року
  1. ухилення від виїзду після закінчення терміну перебування

«Заборона» на в'їзд, якщо термін перевищено:
на 30 днів - до 3 років;
на 180 днів - 5 років
на 270 днів - 10 років.

⚓ Оновлення міграційної карти

Багато іноземців плутають два поняття: право перебування в Росії, і обов'язок дотримуватися порядку міграційного обліку. Реєстрація громадян Молдови за місцем фактичного проживання обов'язкова, навіть якщо людина живе і працює цілком законно. Інакше, йому загрожує штраф - а за два адміністративних порушення протягом року можна заробити «видворення». Щоб уникнути покарання іноді досить отримати іншу міграційну карту. Наведемо кілька прикладів, коли практичніше виїхати і в'їхати назад.

  1. Марія працювала за патентом, оплаченому на 6 місяців, і не звернулася в ФМС за продовженням реєстрації. Вона знаходиться в Росії законно, але правила обліку порушила. З іншого м / картою вона може стати на облік, уникнувши штрафу.
  2. Олександр не встиг отримати протягом 30 днів. При здачі документів з нього візьмуть штраф. Дешевше виїхати, і оформити його з новою м / картою.
  3. Термін дії патенту закінчився. Щоб продовжити його на 2-ий рік потрібно клопотання роботодавця, але його немає. Потрібно виїхати і в'їхати, щоб заново оформити патент.
  4. При в'їзді була зазначена мета візиту: «туризм», так як Іван розраховував отримати РВП. Але квоти не вистачило, і він хоче оформити патент. Для цього потрібна міграційна карта з метою «робота».

Багато громадян Молдови приїхали в Росію давно, вони побоюються отримати «заборона» на в'їзд, і живуть нелегально. Тим часом, в базі МВС, повні відомості про перетин кордону присутні з 2014 року. Правильніше зробити в'їзд виїзд, і зареєструватися з нової «міграційні карти».

Виїзд за пределиРоссіі і в'їзд не скасовує дію правила 90/180! Однак, якщо гражданінМолдови працював за патентом, або вчився, йому не потрібно чекати 90 днів, чтобив'ехать назад. Порушення в цьому випадку немає.

⚓ Правила виїзду в Україну і Казахстан

Щоб легалізувати свою присутність в Росії, молдавським мігрантам не обов'язково їхати додому. Зручніше, дешевше виїхати в одну з сусідніх країн, куди дозволений безвізовий в'їзд.

Правила в'їзду в Україну:

  1. перетин кордону по закордонному паспорту громадянина Молдови;
  2. термін перебування без візи за загальними правилами не більше 90 днів в піврічному періоді;
  3. реєстрація проводиться відразу, при видачі м / карти в пункті пропуску;
  4. для дітей до 13 років - власний паспорт, або вписання дитини в батьківський з фотографією з 6 років.

Для в'їзду в Казахстан потрібна ті ж документи. Є суттєва відмінність: на кордоні також заповнюється в'їзна карта, проте в місці прибуття необхідно пройти реєстрацію в термін до 5 днів. Якщо час відвідування менше, це не потрібно.

Міграційна карта Казахстану
Міграційна карта Казахстану

У Москві є компанії, які надають послуги перевезення іноземних громадян на кордон зі зворотним доставкою. При цьому для поновлення «міграційні карти» на кордоні України, навіть не потрібно заїжджати на її територію. Як правило, в такій фірмі є юрист, який може проконсультувати по всім складних питань.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online