Як написати заяву, щоб надати приміщення в користування? Зразок і умови

  1. Коли потрібно писати заяву?
  2. Як пишеться заява про тимчасову прописку?
  3. Що дає громадянину тимчасова прописка?
Юридична консультація

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

>>> Заява особи надала громадянину житлове приміщення: зразок написання

Відповідно до російського законодавства, кожен громадянин повинен бути прописаний в тому житловому приміщенні, де він проживає постійно або тимчасово. Про переїзд на нове місце необхідно повідомити міграційну службу, і якщо панірує тимчасове проживання, громадянина потрібно поставити на тимчасовий облік.

Для цієї процедури або буде потрібно договір оренди житлового приміщення, або заява від особи, яка надає громадянину житлове приміщення: зразок таких документів знайти нескладно, вони дозволяють забезпечити дотримання реєстраційних правил.

Коли потрібно писати заяву?

Заяву необхідно писати, якщо проживання поза місцем прописки більше 90 днів

оформляти тимчасову реєстрацію потрібно будь-якій людині, якщо він планує проживати далеко від постійного місця проживання протягом 90 днів і більше.

Якщо він знімає житло, то обов'язково складається орендний договір, в якому прописуються умови надання квартири або будинку в користування, а також вартість цієї послуги.

Дохід від оренди обкладається податком, тому власники неохоче погоджуються на реєстрацію, проте вона позбавить від подальших проблем і власника, і мешканця. Якщо ж людина буде проживати в квартирі безкоштовно, наприклад, якщо він є одним або родичем , То в міграційну службу подається спеціальну заяву.

Воно є підставою для тимчасової реєстрації за місцем перебування . Згідно із законом, навіть дружнє дозвіл пожити безкоштовно потрібно оформляти документально - це необхідно для контролю переміщення всередині країни.

Не варто нехтувати оформленням документів при приїзді в чуже місто: без реєстрації можна зіткнутися з різними труднощами.

Як пишеться заява про тимчасову прописку?

Заява за місцем проживання: зразок

Заява про реєстрацію за місцем перебування - документ, який заповнюється у вільній формі і подається до місцевих органів реєстраційного обліку. Ця заява пише не постоялець, який тимчасово проживає в квартирі, а власник житла.

Якщо власників декілька, необхідна згода кожного з них або особиста присутність при реєстрації гостя. Суворого єдиного шаблону оформлення заяви немає, але в ньому обов'язково будуть присутні дані пункти:

  • Найменування органу реєстраційного обліку. Зазвичай це місцеве відділення УФМС.
  • Паспортні дані власника житла, а також людини, який буде проживати в квартирі.
  • Обов'язково вписується ПІБ, дата і місце народження та інші основні дані. Якщо в приміщенні реєструється неповнолітній, то необхідно вказати ще і дані його законних представників - батьків або опікунів .
  • Відомості про те, звідки прибув громадянин. Вказується точна адреса останнього місця перебування. Якщо потрібно зареєструвати іноземного громадянина, також вказується період дії візи.
  • Точна адреса місця тимчасової реєстрації. Чи вписується населений пункт, вулиця, будинок, корпус, квартира.
  • Також в заяві підтверджується факт згоди власника на вселення прибулого громадянина.

У заяві ставиться дата і підпис заявника, після розгляду в ньому буде поставлена ​​позначка співробітника міграційної служби про видачу свідоцтва про тимчасову реєстрацію. Ця процедура проводиться безкоштовно, мито за неї не стягується.

Співробітники міграційної служби не можуть одночасно вимагати договір найму і заяву про надання жилого приміщення в користування, це взаємовиключні документи. Іноземні громадяни, які прибули в Росію, повинні зареєструватися протягом 7 днів, перебування в Росії без додаткового оформлення документів можливо протягом 90 днів, якщо між країнами діє безвізовий режим.

При порушенні правил реєстрації іноземця очікує штраф в 5 тисяч рублів і подальша депортація без права в'їжджати в Росію протягом наступних 5 років. Щоб уникнути непотрібних проблем, краще заздалегідь вирішити всі питання з формальностями і надалі не турбуватися про конфлікти з законом.

Що дає громадянину тимчасова прописка?

Тимчасова реєстрація дає ті ж права, що і постійна

Тимчасова реєстрація дає приїжджому ті ж права, що і постійна, тому не варто нехтувати оформленням документів в установленому порядку. Після отримання свідоцтва про тимчасову прописку громадянин отримає наступні можливості:

  1. отримання кредитів . Правда, більшість банків видає позики на термін, який не перевищує термін дії тимчасової приписки. Зазвичай вона оформляється на півроку або на рік, однак згодом її можна буде продовжити за бажанням власника житла.
  2. Працевлаштування. Без тимчасової прописки влаштуватися на роботу офіційно неможливо, тому потрібно обов'язково подбати про реєстрацію, якщо ви збираєтеся жити в місті хоча б кілька місяців.
  3. Визначення дітей в дитячий сад , Школу та інші навчальні заклади.
  4. Звернення до медичних установ. Вимоги «прикріпитися» до будь-якої поліклініці незаконні, при наявності поліса можна буде звертатися в будь-яку установу. Без реєстрації приїхав громадянину будуть доступні тільки платні медичні послуги.
  5. Отримання заходів соцпідтримки і різних посібників .

Це тільки частина прав, які надаються громадянину, якщо він легально зареєстрований в житловому приміщенні. Документальне оформлення надання житлового приміщення в користування зазвичай не забирає багато часу, тому краще не затягувати звернення до реєстраційних органів.

Якщо жити без реєстрації, можна зіткнутися не тільки з відмовою в базових правах, але і з проблемами з правоохоронними органами. За проживання без реєстрації на громадян накладається адміністративний штраф , Що становить 1,5-2 тисячі рублів, після чого пройти процедуру все одно доведеться.

Відповідно до існуючого законодавства, громадяни Російської Федерації зобов'язані реєструватися за місцем проживання або тимчасового перебування. Детальніше - у відеоматеріалі:

Коли потрібно писати заяву?
Як пишеться заява про тимчасову прописку?
Що дає громадянину тимчасова прописка?
Коли потрібно писати заяву?
Як пишеться заява про тимчасову прописку?
Що дає громадянину тимчасова прописка?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online