Як дізнатися свій ІПН на прізвище без паспорта або за паспортними даними: перевірка на сайті податкової через Інтернет

  1. Кому видається
  2. Особливість порядку цифр
  3. Як отримати
  4. Партнерська програма
  5. Плюси і мінуси ідентифікатора
  6. Послуга за замовчуванням

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ідентифікаційний номер платника податків (ІПН) - технічний винахід, необхідне для швидкої цифрової обробки інформації про будь-якому платника податків на території РФ. ІПН корисний тим, що дозволяє платнику податків без проблем дізнатися про заборгованість з податків, наявності пені та штрафів. Що собою являє ідентифікатор і як дізнатися ІПН фіз особи за даними паспорта .

Кому видається

Платнику податків присвоюється ІПН за паспортними даними паспорта. Для його отримання необхідно звернутися в ФМС, крім того, податковий код оформляється при народженні.

Кому за законом видається:

  • фізичним особам - громадянам РФ;
  • іноземному громадянину, що знаходиться на території РФ на законних підставах більше півроку;
  • індивідуальним підприємцям (в обов'язковому порядку);
  • при реєстрації юридичної особи;
  • іноземним юридичним особам - резидентам і нерезидентам.

Важливо! Податковий ідентифікатор можна отримати за місцем проживання в районній податковій інспекції.

Як знайти інформацію через інтернет в режимі онлайн - читайте далі.

Особливість порядку цифр

Будь держномер обробляється за певними правилами, в ньому за допомогою цифр шифрується необхідна інформація про власника. Це в повній мірі відноситься і до ідентифікаційного номеру.

ІПН фізичної особи за паспортними даними оформляється у вигляді набору з дванадцяти цифр, які розділяються на три блоки:

  1. Перші чотири цифри - це код суб'єкта РФ, ідентичний автомобільним кодами, і номер податкової інспекції, що видала свідоцтво.
  2. Наступні шість цифр - порядок запису в податковій, прирівнюється до електронного підпису .
  3. Завершують код цифри контролю, які фактично запевняють справжність попередніх. Підробити код неможливо. Також не може бути двох однакових номерів.

Також не може бути двох однакових номерів

Де можна отримати ІПН за паспортом. Для цього треба написати заяву в ФНС і пред'явити його співробітникам документ, що засвідчує особу . Також буде потрібно завірена копія паспорта. Після звірки з оригіналом копія підшивається до справи.

Після проходження процедури реєстрації на отримання номера платника податків на прохання клієнта співробітники можуть поставити в паспорт штамп з інформацією про проходження ідентифікації, де буде зазначено присвоєні цифри. При такій підстрахування вже точно неможливо забути або втратити дані.

Важливо! Фізична особа, яка звернулася за ідентифікатором, отримає свідоцтво, яке підтверджує його видачу.

На виготовлення свідоцтва потрібно не більше 5 днів. При втраті Свідоцтва видається дублікат в ФМС РФ за місцем проживання.

Бланк Свідоцтва містить інформацію про самому фізичну особу, його ПІБ, місце народження. Документ фіксує дату видачі. Термін дії його необмежений, він видається довічно.

Свідоцтво виготовляється на бланку формату А4 з водяними знаками, має свій реєстраційний номер. Запишіть його, щоб при втраті свідоцтва можна було швидко отримати дублікат. Отримати ІПН на прізвище без паспорта не вдасться, подібний механізм законом не передбачений.

Про те, як дізнатися ІПН фізичної особи за паспортними даними, не виконуючи повне відновлення свідоцтво, а ще про видачу номера платника податків читайте в наступному розділі.

Як отримати

Як отримати

З 2007 року будь-якій особі, що є громадянином РФ, може бути розрахований і присвоєно держномер без заяви. Щоб дізнатися особистий ідентифікатор без походів по інстанціях, виконайте прості дії.

Даний вид послуги надається на сайті ФНС РФ в режимі онлайн або на інформаційному порталі держпослуг безкоштовно. Тут же можна ознайомитися з інструкцією, як дізнатися ІПН за паспортними даними або ПІБ із зазначенням свідоцтва підприємця.

Щоб отримати необхідну інформацію по питанню, знадобиться заповнити пропоновану сайтом спеціальну форму із зазначенням відомостей з паспорта.

Інструкція, як дізнатися свій ІПН за паспортними даними онлайн:

  1. Через будь-який зручний для вас пошуковик знайдіть сайт ФНС.
  2. На головній сторінці необхідно вибрати пункт електронного сервісу, звернутися до підпункту «дізнатися ідентифікаційний номер платника податків».
  3. Далі від вас буде потрібно заповнити спеціальну форму анкети з зазначенням прізвища, імені та по батькові та інших даних, потім ввести код захисту від роботів і натиснути кнопочку відправлення запиту.
  4. Через кілька секунд ви зможете отримати шуканий результат, а також відомості про дату його присвоєння.
  5. При відсутності паспортних даних програма автоматичного сервісу видачі не спрацює.
  6. Там, де необхідно дізнатися ідентифікаційний номер платника податків - стороннього особи, треба володіти певною інформацією.

Там, де необхідно дізнатися ідентифікаційний номер платника податків - стороннього особи, треба володіти певною інформацією

Перевірити ІПН фізичної особи без введення паспортних даних можна, якщо це підприємець, можна дізнатися по ПІБ.

Увага! Знайти ІПН за прізвищем, ім'ям та по батькові можливо. Якщо вказати тільки прізвище, то даних для ведення пошуку буде недостатньо.

Якщо фізична особа зареєстрована як індивідуальний підприємець без утворення юридичної особи, то будь-який пошуковик видасть інформацію, якщо ви знаєте прізвище та ініціали підприємця.

Як дізнатися свій номер ІПН в системі онлайн без документа, що посвідчує особу, читайте далі.

Партнерська програма

Партнерська програма

Як отримати свій код платника податків без введення паспортних даних. При зверненні до податкової інспекції за ідентифікаційним номером вам обов'язково потрібно паспорт і його копія.

Їх необхідно пред'явити співробітнику податкової служби. Нагадаємо, що в інспекції діє система одного вікна і всі заяви здаються черговому співробітнику.

У зв'язку з цим, в інспекції може чекати неприємний сюрприз: величезна черга з тих платників податків, хто за збігом саме в цей день здає свою податкову звітність.

Після подачі заяви на пошук або відновлення податкового коду вам треба сплатити держмито в розмірі 100 рублів і прийти за результатом через десять днів.

Набагато простіше скористатися сервісом ФНС РФ в інтернеті, щоб знайти ІПН фізичної особи.

переваги:

  • можна отримати відомості про індивідуальний номер платника податків - фізичної особи без паспорта, тому що сканування посвідчення особи при поданні заяви не потрібно;
  • для фізичної особи досить запам'ятати особисті паспортні дані і внести їх у відповідні графи форми заявки, запропонованої онлайн в системі послуг податкових органів та на порталі державних послуг;
  • дані повинні бути точними і повними, інакше станеться блокування інформації;
  • сканування паспорта не потрібно, тому не потрібно наявність паспорта при отриманні даних онлайн.

можна отримати відомості про індивідуальний номер платника податків - фізичної особи без паспорта, тому що сканування посвідчення особи при поданні заяви не потрібно;   для фізичної особи досить запам'ятати особисті паспортні дані і внести їх у відповідні графи форми заявки, запропонованої онлайн в системі послуг податкових органів та на порталі державних послуг;   дані повинні бути точними і повними, інакше станеться блокування інформації;   сканування паспорта не потрібно, тому не потрібно наявність паспорта при отриманні даних онлайн

Важливо! Нікому не повідомляйте дані вашого паспорта, щоб ніхто не зміг скористатися ними в корисливих цілях для отримання вашого номера платника податків.

Крім сервісу отримання свого коду, можна скористатися послугою отримання відомостей про своє контрагента, щоб уникнути зайвих ризиків в бізнесі. Подивитися ІПН за паспортними даними можна за допомогою будь-якої пошукової системи.

Плюси і мінуси ідентифікатора

Скориставшись ідентифікатором, можна не тільки дізнатися, де проживає громадянин, але і отримати інформацію про його нерухомість, наявності заборгованості, судові провадження. Конфіденційна інформація видається одночасно з зазначенням ідентифікаційного коду, знаючи який ви можете отримати вичерпні відповіді. Особливо це стосується індивідуальних підприємців, які одночасно є фізичними особами без утворення юридичної особи, відповідно до чинного законодавства.

Досить в пошуковику вказати прізвище з ініціалами і додати ІП, і пошуковик видасть потрібну інформацію про будь-якому підприємця.

Однак отримати інформацію про платника податків, який не є підприємцем, законним способом неможливо.

Знаючи ідентифікаційний набір цифр, легко отримати відомості про індивідуальний підприємця, скориставшись сервісом пошуку.

Виняток: інформацію про фізичну особу за номером платника податків отримати неможливо.

Це цікаво! Скільки відсотків становив податок на бездітність в СРСР

Послуга за замовчуванням

Наявність ІПН дозволяє влаштуватися на роботу, відкрити власну справу, швидко отримати інформацію про стан податкових зобов'язань. Без ідентифікаційного коду платника податків в даний час не обходиться жоден важливий запит, обумовлений отриманням довідок або відомостей про фізичну особу.

Податкова інспекція видає Свідоцтво фізичній особі довічно, цифровий код залишається незмінним протягом усього життя. Будь-які відомості, пов'язані з переїздом громадянина на нове місце проживання, зміною роботи або сфери діяльності, заносяться до особової справи і свідоцтво, а набір цифр залишається колишнім.

Це цікаво! які існують пільги з податку на майно для пенсіонерів

Корисне відео: Як дізнатися номер ІПН

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online