Генпрокуратура за підсумками перевірки е-декларацій виявила 7 депутатів-сумісників

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сумісникам загрожує адміністративна відповідальність, передбачена законом / Фото УНІАН

Про це повідомили в Управлінні зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генпрокуратури.

У ГПУ порівняли відомості, зазначені в е-деклараціях, з інформацією, розміщеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань. В результаті було встановлено, що 7 народних депутатів України порушили обмеження, передбачені ст. 25 закону України «Про запобігання корупції», про сумісництво та суміщення з іншими видами діяльності.

Читайте також ЗМІ назвали імена нардепів, яких притягнуть до відповідальності за приховування в е-деклараціях

Зокрема, відзначили в ГПУ, незважаючи на придбання депутатських повноважень, ці особи продовжили займатися іншою оплачуваною діяльністю, входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, підприємств, організацій, що мають на меті отримання прибутку.

При цьому, підкреслили у відомстві, одним з цих народних депутатів України навіть в е-декларації відображено дохід від заняття такою діяльністю. "Невиконання зазначених обмежень є правопорушенням, пов'язаним з корупцією, і тягне за собою адміністративну відповідальність, передбачену ч. 1 і 2 ст. 172-4 КУпАП", - йдеться в повідомленні.

У ГПУ додали, що зібрані матеріали направлені до Національного агентства щодо запобігання корупції.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online