Що дає прописка в квартирі власника?

  1. Реєстрація на час
  2. прописка
  3. Навіщо
  4. Без реєстрації
  5. проживання
  6. Свою думку
  7. муніципальна власність
  8. рідня
  9. Я - власник
  10. неповнолітні
  11. тимчасово
  12. оформляти

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні ми постараємося розібратися, що дає прописка в квартирі у того чи іншого власника. Насправді, ніяких особливих проблем з розумінням даного питання зазвичай не виникає. Тільки ось громадяни нерідко плутають тимчасову прописку з постійною. І тому можуть з'явитися якісь непорозуміння. Так прописка в квартирі що дає? Якими правами вона наділяє і власника, і вас? Як оформити даний процес документально? І в чому полягають відмінності тимчасової реєстрації від постійної прописки? Сьогодні ми постараємося розібратися, що дає прописка в квартирі у того чи іншого власника

Реєстрація на час

Насамперед потрібно розібратися, про що взагалі піде мова. А точніше, вивчити види реєстраційного обліку громадян. Адже є два поняття - прописка і тимчасова реєстрація. Почнемо з другого поняття. Воно, як правило, зустрічається часто, але переважно стосовно іноземних громадян.

Тимчасова прописка (реєстрація) - це тип реєстраційного обліку громадян. Він виражається спеціальним документом - довідкою. І громадянин реєструється за місцем тимчасового перебування на якийсь проміжок часу. Що дає прописка в квартирі в такому випадку? Про це трохи пізніше. Для початку варто звернути увагу на ще один досить цікавий момент.

прописка

А саме - що таке постійна прописка. Її ще називають постійною реєстрацією. Що вона собою являє? Тільки після можна буде обговорити, які права набуває громадянин з нею.

Постійна прописка - це тип обліку громадянина за місцем його постійного проживання. На відміну від тимчасової реєстрації, виражається штампом в паспорті. І при всьому цьому не має обмежень за часом дії. Якщо ви постійно проживаєте на території РФ, доцільно зробити саме постійну реєстрацію для себе. Але прописка в квартирі що дає? І навіщо вона взагалі потрібна? Як тимчасова, так і постійна.

Навіщо

Справа вся в тому, що для держави дані типи обліку громадян вкрай важливі. Згідно із законодавством Російської Федерації, ніхто не має права перебувати на території країни без прописки. Причому мова йде і про тимчасову, і про постійну. Хоча б якась із них у вас в обов'язковому порядку бути повинна. Справа вся в тому, що для держави дані типи обліку громадян вкрай важливі

Але є деякі обмеження і виключення. Про них трохи пізніше. Навіщо ж потрібна будь-яка прописка? Державі вона допомагає реєструвати населення, "прив'язувати" їх до певного місця проживання. А ось громадянину дані процеси допомагають користуватися всіма соціальними послугами, які тільки є в країні. Адже без реєстрації ви не зможете ні один документ оформити, не кажучи вже про отримання посібників та обіг в ті чи інші органи влади / медичні та соціальні установи.

Без реєстрації

Що дає прописка в квартирі? Це питання вкрай важливий. Тільки не менш важливий для громадян момент - це те, скільки можна знаходитися на території РФ без реєстрації взагалі. Як тимчасової, так і постійної. Цей момент доведеться врахувати. Адже не завжди і не у всіх випадках слід бігти і оформляти реєстрацію. Іноді можна відкласти її.

У випадку з тимчасовою пропискою термін перебування на території РФ без звернення до ФМС і отримання реєстрації складає 90 днів. Якщо у відведений проміжок часу ви не вирішите питання з вашим реєструванням, то покладається понести покарання у вигляді штрафу.

А ось у випадку з постійною пропискою все трохи інакше. Як тільки ви виписалися з постійного місця проживання, у вас буде 7 днів на перереєстрацію. Інакше загрожує штраф в тих чи інших розмірах.

Виходить, що якщо має місце тимчасова реєстрація, то у вас офіційно є всього 90 днів для перебування в Росії без урахування, а кажучи про постійну прописку - тільки тиждень. А після покладається покарання у вигляді штрафу. Виходить, що якщо має місце тимчасова реєстрація, то у вас офіційно є всього 90 днів для перебування в Росії без урахування, а кажучи про постійну прописку - тільки тиждень

проживання

А ось тепер можна подумати, що дає прописка в квартирі власника. Почнемо з постійною. Вона, як правило, наділяє громадян значно більшими правами, ніж тимчасова. Так що саме такий варіант розвитку подій цікавить багатьох громадян.

Перший пункт, який забезпечується за допомогою постійної прописки, - це право на проживання на території, де ви входите. Тобто, після того, як ви зареєструвалися за місцем постійного перебування, маєте повне право жити на тій чи іншій території. Незалежно від того, хто є власником квартири. Тому, якщо цікаво, що дає прописка в квартирі чоловіка або дружини, можна відповісти просто - ви зможете офіційно жити на даній території. Виставити за поріг вас ніхто не буде мати права.

Свою думку

На цьому ваші можливості не закінчуються. Ви задумалися, що дає прописка в квартирі? Тоді зверніть увагу на те, що, крім проживання на території та користування ресурсами оной, є ще одна особливість. Коли вас прописують за постійним місцем проживання, ви будете мати повне право висловлювати свою думку щодо прописки тих чи інших громадян. Тобто, на реєстрацію нових мешканців.

У вас з'являється право висловлення власної думки в питаннях прописки (тимчасової або постійної) кого-небудь. Правда, бажано ще й власником бути - тоді проблем точно не буде. Хоча на практиці просто прописаним в квартирі голосу при реєстрації нових мешканців майже ніхто не дає.

Хоча на практиці просто прописаним в квартирі голосу при реєстрації нових мешканців майже ніхто не дає

муніципальна власність

Вже зрозуміло, що дає прописка в приватизованій квартирі. Але як бути, якщо нерухомість є муніципальною? Запам'ятайте, мова все ще йде про постійну реєстрацію. Адже плутати її з тимчасової в даному випадку не можна. Спільне в них тільки те, що ви отримуєте право на перебування на території Росії без проблем. Або на постійній основі, або на тимчасовій.

Прописка в квартирі що дає? Говорячи про постійну реєстрацію в муніципальній квартирі, ви купуєте право на участь у приватизації. Як наслідок - в отриманні власності в безоплатне користування. Так що, якщо вирішили когось прописати в квартирі, яка ще не була приватизована, врахуйте це. Адже зайві претенденти на майно нікому не потрібні. Тому серйозно поставтеся до постійної реєстрації. Тимчасова прописка не так страшна в цьому плані.

рідня

Але про неї трохи пізніше. Ще не всі права постійної реєстрації нам відомі. Так що, залишилося звернути увагу на деякі особливості, які ще залишилися не вивчені.

Якщо ви прописані в житло на постійній основі, то маєте право на прописку дитини у себе за місцем постійної реєстрації. Крім того, близькі родичі також здатні з вашої ініціативи опинитися серед громадян, які мають право проживання на тій чи іншій території. І це варто враховувати. Якщо ви власник, то у вас буде ще одне дуже цікаве право. У простих мешканців, навіть мають постійну реєстрацію, воно відсутнє. Якщо ви прописані в житло на постійній основі, то маєте право на прописку дитини у себе за місцем постійної реєстрації

Я - власник

Що ж, варто звернути увагу, що родинні зв'язки між громадянами теж відіграють певну роль. Як вже було сказано, близьку рідню можна прописати в ту чи іншу квартиру. Але у власника є одне дуже цікаве право, якого немає в інших зареєстрованих мешканців.

Про що мова? Про те, що власник приміщення здатний виписати будь-якого мешканця, який не є його родичем з яких-небудь причин. При цьому, заміни житла ви шукати не повинні такому громадянину. Тобто, при прописку дружини у чоловіка (якщо квартира приватизована і чоловік - власник), чоловік зможе спокійно виписати свою колишню дружину. Досить вказати тільки причину - "втрата родинних зв'язків".

неповнолітні

Якщо ж постійна реєстрація є у неповнолітньої дитини, то питання виписки встає дуже серйозно. По-перше, ви повинні будете надати малюкові житло, яке не поступається за якістю та умовами з попереднім. По-друге, домогтися виписки буде вкрай важко. Якщо ж постійна реєстрація є у неповнолітньої дитини, то питання виписки встає дуже серйозно

Чому? Тому що за громадянами, які не досягли 14 років, постійним місцем проживання визнається квартира, в якій прописаний один з батьків (або обидва одночасно). Якщо звертатися до суду, то при порушенні інтересів неповнолітніх, вам буде відмовлено у виписці. Навіть якщо ви власник житла. Ролі це не грає.

тимчасово

Що дає тимчасова прописка в квартирі? Це питання вже не такий і складний. Адже постійна реєстрація, як уже говорилося раніше, наділяє великим спектром можливостей. А ось у тимчасовій немає його.

На що можна розраховувати в такому випадку? Які дає тимчасова прописка в квартирі власника можливості? Це все вкрай важливо для усвідомлення громадян. Адже між постійною і тимчасовою пропискою є істотні відмінності.

Ви маєте право перебувати на території РФ без проблем з ФМС при наявності документа, що підтверджує вашу реєстрацію "на час". Саме зазначений термін убезпечить вас від проблем з державою. Плюс до всього, у вас буде право на проживання на тій чи іншій території. Навіть якщо ви не власник.

На цьому можливості не закінчуються. Як вже було сказано, реєстрація дозволяє користуватися державними послугами. А значить, в разі тимчасової прописки, дане правило теж працює. Ви зможете влаштуватися на роботу, отримувати якусь допомогу і виплати, користуватися державними послугами.

Які права дає тимчасова прописка в квартирі? Ще один момент, який варто врахувати, - це не що інше, як користування послугами установ, які обслуговують ваше тимчасовий притулок. Йдеться про різноманітні муніципальних установах. Наприклад, лікарні та поліклініки. Після отримання реєстрації ви зможете розраховувати на безкоштовну медичну допомогу за полісом обов'язкового медичного страхування. Так що, прописка дійсно може бути корисною. Навіть якщо вона тимчасова. До слова, подібного роду право є і у тих, хто має штамп в паспорті про постійну реєстрацію.

оформляти

Ось ми і розібралися з вами, що дає прописка в квартирі: тимчасова або постійна. Але тепер варто зрозуміти, яким чином оформляються наші сьогоднішні документи. Насправді, це не так вже й важко, як здається. Доведеться тільки враховувати, про який тип реєстрації йдеться. Говорячи про тимчасову прописку, буде потрібно:

  • ваш паспорт;
  • заяву на реєстрацію;
  • дозвіл на процес від власника приміщення (якщо він не один, потрібно від кожного згоду);
  • договір оренди / найму житла (підстава для прописки).

ваш паспорт;   заяву на реєстрацію;   дозвіл на процес від власника приміщення (якщо він не один, потрібно від кожного згоду);   договір оренди / найму житла (підстава для прописки)

А ось реєстрація постійна вимагає:

  • паспорта;
  • листок прибуття та вибуття (якщо ви раніше мали постійну прописку);
  • згода власника (коли ви ним не є);
  • заяву на реєстрацію;
  • свідоцтво про народження (ваше);
  • документи-підстави прописки (свідоцтво про шлюб, наприклад).

От і все. З перерахованими вище списками документів ви повинні звернутися в ФМС для тієї чи іншої прописки. Зверніть увагу, що якщо мова йде про первинну реєстрацію неповнолітнього, то згода всіх власників не потрібно. Відповідно до законів, дитина повинна бути прописаний за місцем реєстрації одного з батьків. Якщо ви ще й власником квартири є (навіть не єдиним), то можете буквально таємно оформити прописку дитині.

Також реєстрація, врахуйте, не дає громадянину право на частку в квартирі. Тільки на проживання на території оной. Отримання прописки - процес не такий вже і важкий. І запам'ятайте - він абсолютно безкоштовний. Ніяких зборів або грошових виплат з вас в ФМС вимагати не повинні. Тепер зрозуміло, яке право дає прописка в квартирі. І оформлення реєстрації теж відтепер не загадка.

Так прописка в квартирі що дає?
Якими правами вона наділяє і власника, і вас?
Як оформити даний процес документально?
І в чому полягають відмінності тимчасової реєстрації від постійної прописки?
Що дає прописка в квартирі в такому випадку?
Що вона собою являє?
Але прописка в квартирі що дає?
І навіщо вона взагалі потрібна?
Навіщо ж потрібна будь-яка прописка?
Ви задумалися, що дає прописка в квартирі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online