Материнський капітал за третю дитину

  1. Зміст статті: Материнський капітал почав виплачуватися в РФ з 2007 року. Дані кошти стали реальною...
  2. Скільки становить розмір сертифіката?
  3. Регіональний материнський капітал на третю дитину
  4. Як використовувати кошти?
  5. Документи на материнський капітал
  6. висновок
  7. список законів

Зміст статті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Материнський капітал почав виплачуватися в РФ з 2007 року. Дані кошти стали реальною матеріальною підтримкою для багатьох сімей. Головна мета федеральної програми вирішити демографічну ситуацію і підняти народжуваність в країні. Програма підтримує молоді сім'ї і допомагає вирішити головну практично для всіх проблему - придбання власного житла.

Чи дають материнський капітал за третю дитину?

Незважаючи на значний період функціонування програми, маткапітал викликає багато запитань. Один з яких: чи платять материнський капітал на третю дитину? Згідно з чинним законодавством - виплачується. Материнський капітал за третю дитину надається при дотриманні певних вимог. Всі вони докладно вказані в наказі Міністерства охорони здоров'я Росії від 18.10.2011 № 1180н . Головний критерій - мати або батько дитини зобов'язаний мати громадянство РФ. Інші умови на видачу сертифіката:

  1. Дата народження третьої дитини після 1 січня 2007 року.
  2. Батько або усиновитель, який подав документи на оформлення, не повинен бути позбавленим батьківських прав.
  3. До цієї дати нікому з членів сім'ї не оформляли і не виплачували кошти.
  4. Батькам або усиновителям буде відмовлено у виплаті, якщо вони здійснювали протиправні дії відносно дитини.

подати документи на отримання сертифіката дозволяється громадянам, які потрапляють в список, встановлений ФЗ про призначення даної підтримки. Отже, кому покладено маткапітал:

Увага! Якщо у вас виникнуть питання, можете безкоштовно проконсультуватися з юристом за телефонами: +7 (499) 553-09-05 у Москві, +7 (812) 448-61-02 в Санкт-Петербурзі, +7 (800) 550-38-47 по все Росії. Дзвінки приймаються цілодобово. Зателефонуйте і вирішите свою проблему прямо зараз. Це швидко і зручно!

  • жінці, яка стала матір'ю третю дитину. У зв'язку з періодом роботи програми враховуються діти з датою народження після 1 січня 2007 роки;
  • чоловікові - батькові дитини (Мати позбавлена ​​прав виховувати дитину);
  • громадянам, які усиновили дитину або стали його опікунами.

Скільки становить розмір сертифіката?

Державою передбачено індексацію суми виплати, яка проводиться щорічно. За весь час свого існування завдяки даному механізму посібник за третю дитину зросла майже в 2 рази. У 2018 році точний розмір материнського капіталу становить 453 026 рублів. Саме ця сума була відзначена в законі про формування бюджету, який був підписаний президентом в середині грудня 2016 року. На 2018-2020 рік розмір виплат не буде проіндексований, згідно з рішенням уряду РФ.

У зв'язку зі складною економічною ситуацією законодавством також була визначена так звана заморозка маткапіталу до 2020 року . Це означає, що сума сертифіката не переглядатиметься наступні 3 роки.

Останні поправки в програму були внесені в березні 2017 року. Всі вони торкнулися правил використання коштів отриманих за допомогою програми. Змінився перелік документів необхідних для оформлення, також зменшився термін, після закінчення якого гроші повинні бути перераховані Пенсійним фондом за умови схвалення заяви на здійснення розпорядження. Раніше гроші надходили на рахунок сім'ї протягом 1 місяця, сьогодні на це відводять 10 днів.

Регіональний материнський капітал на третю дитину

Крім федеральної програми маткапіталу в РФ активно діють регіональні програми. Кожен регіон встановлює свій обсяг одноразової підтримки молодої сім'ї, в якій з'явився третя дитина. Головна умова отримання таких виплат - це проживання батьків на території регіону в установлений проміжок часу. Отримати таку доплату можна буде, як правило, не відразу, а після певного періоду.

У Санкт-Петербурзі регіональний материнський капітал в 2017 році за третю дитину виплачують відразу за фактом народження. Жителям Нижнього Новгорода доведеться почекати півтора року після народження малюка.

Розмір регіональних сертифікатів в середньому дорівнює 100 000 рублів. У багатьох районах також проводиться індексація виплат. Деякі регіони виплачують в два рази менше або не пропонують програму зовсім. Точні цифри можна дізнатися у відділенні Пенсійного фонду.

Ситуація по великих регіонах: Санкт-Петербург і Єкатеринбург - 100 000 рублів, В Нижньому Новгороді дана сума нижче і становить 25 000 рублів, Воронеж виплачує 116 868 рублів. жителі Салехарда можуть розраховувати на більш солідну суму - 350 000 рублів. Показник регіональної підтримки в Астрахані і Йошкар-Олі відзначений в 50 000 рублів.

Як використовувати кошти?

Материнський капітал за другу і третю дитину не виплачується готівкою. Гроші можуть бути отримані тільки шляхом перерахування на рахунок. Його оформляють особи, яким покладено дана виплата. Зняти гроші можна, а витратити їх можна тільки шляхом перерахування за раніше укладеним договором.

Законом встановлено чіткий перелік, куди дозволяється спрямувати кошти, отримані на 3 дитини. Такі суворі рамки необхідні, щоб захистити права дитини, не дозволити батькам або опікунам витратити гроші на особисті потреби, які не пов'язані з поліпшенням якості життя всієї родини.

Використовувати материнський капітал можна на:

  1. Будівництво та придбання житла . Важливо відзначити, що в даний перелік покупка землі для будівництва будинку не входить.
  2. Оплату навчання дітей .
  3. Реабілітацію дітей-інвалідів .
  4. на майбутню пенсію матері. Засоби стануть основою накопичувальної частини і суттєво підвищать розмір пенсійної підтримки.

Документи на материнський капітал

Для того щоб оформити маткапітал на третю дитину потрібно звернутися до філії Пенсійного фонду за місцем прописки. Там необхідно написати заяву на отримання цієї допомоги. Подивитися і скачати можна тут: [ зразок заяви ]. Умісти з правильно складеним заявою необхідно подати даний список документів:

  • паспорт громадянина РФ (особи - заявника);
  • свідоцтва про народження кожної дитини, а не тільки того, на кого оформляється допомога;
  • усиновителі повинні надати свідоцтва про усиновлення.

В окремих випадках будуть потрібні додаткові довідки, які в свою чергу повинні підтвердити факт:

  • смерті матері або двох батьків;
  • судового рішення про позбавлення батьківських прав матері.

Працівник Пенсійного фонду прийме документи і зареєструє їх. Протягом наступних 15 робочих днів заявника повинні внести в певний реєстр на отримання виплати. Про те, що це сталося, обов'язково повинні оповістити або по телефону, або на домашню адресу.

Після внесення до реєстру протягом 1 місяця можна отримати оригінал сертифіката з вказаною сумою виплати. Скористатися допомогою можна найчастіше тільки після досягнення дитиною трирічного віку. Але якщо на сім'ї числиться кредит на покупку нерухомості (іпотека), то допомога може бути направлено на часткове або повне погашення раніше встановленого терміну.

висновок

  1. Розмір материнського капіталу не буде змінюватися протягом 3 років з 2018 по 2020 рік.
  2. За третю дитину дають материнський капітал.
  3. Посібник належить одній родині тільки один раз, оформляється на другого або наступних дітей.
  4. На сьогодні індексація розміру допомоги заморожена, сума не буде змінюватися наступні 3 роки.
  5. Допомога є безготівкові кошти.
  6. Зняти готівкою дану суму не можна.
  7. Для оформлення допомоги необхідно звернутися в місцеве представництво Пенсійного фонду.
  8. По регіонах здійснюється доплата до материнського капіталу за третю дитину. Її розмір у кожному регіоні різний.

Найбільш популярне питання і відповідь на нього по материнському капіталу за третю дитину

Питання: Я з'явлюся матір'ю трьох дітей Питання: Я з'явлюся матір'ю трьох дітей. Чи можливо витратити материнський капітал на придбання автомобіля ?

Відповідь: Чинне законодавство ( ФЗ від 2006 року № 256 ) Не передбачає спрямування коштів маткапіталу на придбання автомобіля. У 2011 році в Держдумі була спроба внести поправки в закон і дозволити сім'ям направляти кошти на покупку вітчизняних авто. Однак даний законопроект не був прийнятий. Головна причина відхилення, це той факт, що придбання авто на ім'я одного з батьків не враховує права самої дитини.

Однак деякими регіональними законодавствами передбачається трата маткапіталу на придбання автомобіля. Щоб дізнатися, покладений чи вам материнський капітал і чи можна його направити на даний напрямок, зверніться до відділень соціальної служби.

список законів

Зразки заяв та бланків

Можливо Вас зацікавлять наступні статті:

Залишилися питання? Отримайте безкоштовну консультацію юриста прямо зараз!

Зателефонуйте прямо зараз і вирішите ваші проблеми - прямо зараз!

Скільки становить розмір сертифіката?
Чи дають материнський капітал за третю дитину?
Один з яких: чи платять материнський капітал на третю дитину?
Скільки становить розмір сертифіката?
Як використовувати кошти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online